صیفی جات

تهیه زمین پیاز

تهیه زمین برای کاشت پیاز

تهیه زمین باید با دقت و مراقبت فراوان انجام گیرد زیرا بطوریکه در بالا تذکر دادیم ریشه بوته پیاز کوتاه وسطحی بوده و قدرت تولید ریشه فرعی در این گیاهان بسیار کم است و علاوه براین زمین باید خیلی نرم و عاری از کلوخ و سنگريزه باشد تا دادن کود سرك و انجام وجین و سله شکنی به آسانی انجام شود.برای این منظور در پائیز سال قبل از کشت پیش از پخش کردن کود دامی و یا بعد ازآن زمین را به عمق 15 تا ۲۰ سانتیمتر شخم می کنند و بعد با دو یا سه مرتبه دیسک زدن کود را با خاك كاملا مخلوط کرده و تمام کلوخ ها را نرم می کنند.در زمین های لیمونی سنگین سه مرتبه دیسک زدن حتما لازم است تا زمین کاملا نرم وهموار شود ولی در اراضی شنی و ليمونی سبک دو مرتبه ديسک زدن که درد و جهت عمود به یکدیگر انجام می شود کاملا کافی است.پس از آنکه زمین باین ترتیب تهیه و حاضر شد آنرا می گذارند تا اواخر اسفندماه یا اوایل فروردین ماه سال بعد در این موقع بمحض اینکه رطوبت زمین اجازه ورود به مزرعه را بدهد مجددا سطح زمین را با یک مرتبه ديسک زدن نرم می کنند. در پاره ای از ممالک مانند آلمان و مخصوصا در اراضی شنی در بهار پس از دیسک یا غلطک سبکی سطح مزرعه را می کوبند و پس از آن با بذرپاش دستی یا موتوری اقدام به کاشت بذر میکنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا