درباره کاشت خربوزه

بذر آنرا مستقیما در اواسط یا اواخر بهار در مناطق معتدل در زمین اصلی می کارند. و در مناطق گرمسیر کاشت در زمین اصلی در اواخر زمستان انجام می شود. کاشت آن هم بصورت پشته با جوي عميق و هم پشته باجوی کم عمق یا سیستم فارو انجام می شود.فاصله بوته ها از یکدیگر ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر و فاصله پشته ها ۱۵۰ تا ۲۵۰ سانتی متر می باشد.برای هر صد متر مربع حدود ۴۰ گرم بذر لازم است. با در نظر گرفتن نواصل فوق در هر پشته فقط يكطرف آنرا می کارند.در هر چاله حدود دو الی سه دانه بذر ریخته و روی آنرا با خاك می پوشانند و پس از اینکه بوته ها چهار برگه شدند يك بوته قوی آنرا نگهداشته و بقیه را از نقطه تماس باخاك قطع می نمایند. بذر آنرا باید ۲۶ ساعت قبل از کاشت خیس کنند. لازم به تذکر است که عمل اضافه ریختن بذر بدین منظور است که اگر احيانا بعللی بذری سبز نشد و یا بعللی که در مبحث بذر گفته شد بوته آن ضعیف بود از بین آنها بو ته قوی تر و مناسب تری انتخاب نمائیم.دادن کود سرك و وجین علف های هرز كمك مؤثری در کمیت و کیفیت محصول دارد.شب پره زمستانی، شته، آبدزدک و مگس خر بوزه از جمله آقاتی است که این نبات را تهدید می کنند، مبارزه با مگس خربوزه بهتر است قبل از بروز آفت بترتیب زیر پیش گیری شود.هنگامیکه ۲/۳ گل های خربوزه منعقد شد سمپاشی اول باسم مالاتیون (malation) یا آنتيو (antio) به نسبت ۵/۱ لیتر سم در یک هزار لیتر آب آغاز می شود. و چنانچه پس از دو الی سه هفته لاروی مشاهده شد یک مرتبه دیگر سمپاشی را انجام خواهند داد. ممکن است آلودگی مزرعه آنقدر شدید باشد که به سمپاشی سوم نیاز داشته باشیم.مبارزه با سایر آفات قبلا توضیح داده شده است.برای اینکه خر بوزه های درشت تر و مرغوب تر داشته باشیم باید حتما در روی بوته های خر بوزه بدین ترتیب گل گیری نمائیم. پس از اینکه دستک های فرعی بوته ها ظاهر شدند شاخه اصلی را قطع می کنیم و هنگامیکه دستک های فرعی به نیم متر رسیدند دو دستك را نگه می داریم و گل های روی دستک ها را از سمت طوقه گیاه به بعد حذف نموده بطوریکه فقط روی هر دستك يك گل قرار گرفته باشد.چاقویی که برای قطع شاخه ها بکار می بریم باید ضد عفونی شده باشد در غیر اینصورت ممکن است تیغه چاقو به بیماری قارچی آلوده بوده و بوته ها دچار این بیماری شوند.ارقامی که وسیله اصلاح بذر توصیه شده عبارتند از خر بوزه عباس شوری ورامین، دیررس برای نقاط گرم و خشك دارای خاصیت انباری مناسب بوده و گوشت آن سفید، پر آب و ترد است.رقم دیگر خاقانی مشهد که زودرس و قابل نگهداری بوده دارای میوه پرآب و شکننده و برای نقاط معتدل مناسب است.واریته دیگر به نام هانی دیو (honey dew) رقمی است بین خربوزه وطالبی دیررس، پوست سفید مایل به زرد بسیار شیرین و آبدار و با دوام است.

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت گلستان موج است.

استفاده از مطالب این بانک با ذکر منبع و لینک دادن به بانک بلامانع می باشد.

گلستان موج صرفا یک فضای مجازی نیست!!