
سبزی کاری عبارت است از کاشت انواع سبزی به منظور تغذیه و بهره برداری از قسمت های مختلف آن. لازم به ذکر است که سبزی ها در بسیاری از نقاط دنیا غذای اصلی تلقی شده و مصرف سرانه سبزیها در کشور های مختلف متفاوت است. بررسی هایی که در کشورهای پیشرفته انجام گرفته است نشان میدهد که مقدار ۲۰۰ گرم سبزی تازه برای مصرف روزانه انسان ضروری است و این مطلب اهمیت سبزی و سبزی کاری را تا حد زیادی روشن میسازد. سبزیجات به کلیه محصولات کشاورزی و باغی به استثنای محصولات درختی و غله ای اطلاق می گردد که از برگ ،ساقه، ریشه، جوانه، غنچه، غده، پیاز، ساقه زیر زمینی، میوه، دانه و یا قارچ بطور کامل و مستقیم و بدون تغییر و تبدیل قسمت اعظم مواد درونی آنها و به صورت خام، پخته، خشک،کنسروی، یخ زده و یا فراورده های دیگر به مصرف تغذیه انسان میرسد. باید مصرف سبزیجات و میوه جات در غذای روزانه به ۸۰ %حجم کل غذا برسد در حالیکه مواد پروتئینی و مواد قندی مانند گوشت ،تخم مرغ،پنیر و نشاسته فقط %۲۰ بقیه را تشکیل بدهد.
– شاهی
– نعناع
– ترخون
– تره ایرانی
– ریحان
– تربچه
– مرزه
– پیازچه
– کاهو
– گشنیز
– اسفناج
– شوید
– جعفری
– شنبلیله
سبزی های تیره بادمجان
-گوجه فرنگی
-بادمجان
-فلفل سبز
سبزی های تیره کدوئیان
-خیار
-هندوانه
-کدو
-طالبی
-بامیه
– هویج
– چغندر
– شلغم
– پیاز
– تره فرنگی
– سیر