معماری محوطه

محوطه سازی و تعریف معماری منظر

مقدمه

معماري منظر هنر و دانشي جديد، نوپا و نا آشنا است که از تلفيق و آميزش علومي مختلف پديد آمده و با توجه به موفقيت آن در طراحي و توجه به فضاهاي محيطي و بيروني افراد و همچنين نياز به ايجاد حس زيبايي در فضاهاي شهري، در چند دهة اخير موفقيتي ويژه و ممتاز کسب کرده است. اهداف اين رشته بر سه زمينه زيبايي شناسي، کارکردي و خواناسازي محيط بر اساس فرهنگ و هويت افراد و جامعه شناخته مي شود. بنابراين با توجه به اهميت آن از لحاظ هويت بخشي و زيبا سازي به محيط آدميان، مي توان ريشة آن را در قرن ها قبل جستجو کرد و براي شناخت و شناساندن هر چه بيشتر اين رشتة نو در ايران، لازم است که تاريخ آن را مورد مطالعه و پژوهش قرار داد.

تعریف معماری منظر

معماري منظر هنر برنامه ريزي، طراحي، مديريت، نگهداري، احياگري زمين و طراحي دست ساخته هاي بشري است. حوزة اين حرفه در بر گيرندة حرفه ها و مباحثي چون معماري، طراحي سايت ها، توسعه حوزه هاي مسکوني، اصلاح و احياء محيط زيست، برنامه ريزي و طراحي شهري، طراحي پارک ها و مراکز تفريحي، طراحي منطقه اي و نگهداري از سايت هاي تاريخي مي باشد. تاريخ معماري منظر با تاريخ باغباني مرتبط است ولي هم وسعت نيستند. در واقع هر دو هنري هستند که از ترکيب طراحي بر شکل زمين، آب، راه و ديگر عناصر به وجود مي آيند ولي طراحي باغ يا باغباني تنها با محيط هاي خصوصي چون (پارک ها، باغ ها و …) سر و کار دارد و طراحي منظر با طراحي بر روي محيط هاي باز و وسيع مانند فضاهاي باز عمومي (ميادين شهري، پارک هاي شهري، راه هاي سبز و …) سر و کار دارد.

محوطه سازی چیست؟

به زبان ساده می توان محوطه سازی را چگونگی بکار بردن و جانمایی المان های مختلف مورد نیاز در یک فضا تعریف کرد. شاید در نگاه اول تصور این باشد که جدول بندی و مشخص کردن فضای سبز و راه ها تعریف مشخصی از محوطه سازی باشد، اما این چنین نیست و تمامی موارد بالا تنها اجزائی از عملیات پیچیده محوطه سازی می باشند .بعنوان مثال در محوطه سازی یک شهرک مسکونی بایستی تمامی موارد وضوابط مباحث مختلف مسکن و شهرسازی در کنار طراحی زیبا وچیدمان مناسب بکار برده شود که از این موارد می توان به جانمایی نقاط امن، دسترسی های مختلف، فضا سازی های مناسب با جمعیت، و تراکم کلی فضا اشاره کرد…

پیاده رو

به تمامی راه های ارتباطی کنار محوطه ساختمان وراه های ارتباطی دسترسی که عبور ماشین الات روی ان مجاز نباشد پیاده رو گویند. عرض پیاده روی فرعی ۱٫۲وپیاده روی اصلی ۱٫۵ می باشد

اجرای پیاده رو سازی

۱)زیر سازی
۲)روسازی

راه ها از نظرروسازی به سه دسته تقسیم می شوند:

اسفالتی ،شنی وبتنی می باشند
روسازی شنی در راه های کم اهمیت وباترافیک کم مانند راه ها روستایی درجه سه.
روسازی اسفالتی متداول ترین نوع روسازی در جهان می باشد .

بتن لیسه ای:

نوعی کف سازی درجا می باشدواز انواع زیر می باشد.
بتن لیسه ای معمولی- گرانولیت – رنگی
موارد استفاده:
پارکینگ- کارخانه ها – پیاده رو- سکوهای سوخت

کلیه ی مراحل اجرایی به شرح زیر می باشد:

ابتدا سطح کار تمیز شده .اجرای ارماتور بندی وفاصله نگهدارندها.فاصله ی
میلگردها ازهم ۲۰تا ۲۵می باشد.
اجرای قالب بندی که ارتفاع ان بستگی به ضخامت بتن دارد.
اجرایی بتن ریزی وشمشه کشی ضخامت بتن بین ۱۰تا۲۵ سانتی متر می باشد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا