هسته دار

هلو – PEACH

هلو – PEACH

مبدأ هلو نواحی گرم چین است که در آنجا از حدود ۳۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح کشت می شده است. در حال حاضر جنگل های گسترده ای از گونه های وحشی هلو در چین وجود دارد

تاریخچه هلو

هلو درختی است که تا ۴ تا ۱۰ متر ارتفاع رشد می کند. برگ های آن نیزه ای شکل، به طول ۷ تا ۱۶ سانتیمتر و عرض ۲ تا ۳ سانتیمتر و با رگبرگ های پرمانند می باشند. گل ها در بهار و قبل از برگ ها به وجود می آیند. این گل ها منفرد یا دوتاییف به قطر ۲٫۵ تا ۳ سانتیمتر، به رنگ صورتی و دارای پنج گلبرگ می باشند. گل هلو، به صورت جانبی، از یک جوانه ساده روی شاخه یکساله به وجود می آید. بیشتر ارقام هلو خودبارورند. گرده افشانی می تواند توسط باد انجام شود ولی کندوگذاری، مقدار محصول را بالا می برد. میوه هلو توسط مقدار زیادی کرک پوشیده شده است. گوشت میوه ممکن است سفید و یا زرد و در اطراف هسته قرمز رنگ باشد. هسته ممکن است به گوشت چسبیده یا از آن جدا باشد. انواع هسته جدا، به خاطر گوشت نرم و پر آبی که دارند برای مصرف به صورت تازه، و انواع هسته چسبان برای کمپوت سازی مناسبند. در حال حاضر در دنیا صدها رقم مختلف زیر کشت است، که مهمترین انها از نظر سطح زیر کشت، البرتا، ردهیون و جی.اچ.هیل می باشند که هر سه در ایران نیز کشت می شوند و هر کدام دارای انواع متفاوتی مانند زودرس، دیررس و غیره می باشند. در ایران حدود ۹۰ رقم مختلف هلو وجود دارد که از مهمترین آنها می توان هلوی مشهدی، هلوی حاج کاظمی و هلوی انجیری را نام برد

شرایط محیط رشد

پایداری هلو در برابر سرمای زمستانه از سیب و گلابی کمتر و تقریباً مشابه به است. برای هلو، سرمای کشنده به طور معمول حدود -۲۱ درجه سانتیگراد است ولی اگر هوا به سرعت سرد شود در دماهای -۹ الی -۱۳ درجه نیز جوانه ها و حتی شاخه های جوان خشک می شوند. نیاز سرمایی هلو برای بیرون آمدن از استراحت زمستانه ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ ساعت دمای زیر ۷ درجه سانتیگراد می باشد. هلو، در برابر گرمای تابستان، مقاومتر از سیب است و در تابستان های گرم، میوه آن مانند گلابی از کیفیت بهتری برخوردار می شود. ریشه های هلو در برابر کمبود تهویه خاک بسیار حساس است و از غرقاب شدن به شدت آسیب می بیند. این درخت برای بهترین رشد به خاک های به نسبت سبک، با ژرفای ۱ تا ۱٫۵ متر و زهکش کامل نیاز دارد. هلو ۲ تا ۳ سال پس از کشت آغاز به گل دادن کرده، اولین میوه اقتصادی خود را در سال چهارم یا پنجم تولید می کند. عمر اقتصادی هلو حدود ۱۰ سال است و از آن به بعد، باردهی آن کم می شود و باید درخت را قطع کرد. در هلو، به طور معمول، تعداد میوه تشکیل شده بسیار بیشتر از حد تحمل درخت است و این گیاه باید به طور حتم تنک شود. هلو معمولاً به روش جامی پیرایش و پس از باروری، هر ساله به شدت هرس می شود تا تشویق به تولید شاخه های جوان، که در سال بعد گل و میوه خواهند داد، گردد

ارزش غذایی

هر صد گرم از بخش خوراکی (میوه های) این گیاه دارای ۱۶۵ کیلوژول (۳۹ کیلوکالری) انرژی، ۹٫۵۴ گرم کربوهیدرات ها، ۸٫۳۹ گرم قند، ۱٫۵ گرم فیبر، ۰٫۲۵ گرم چربی، ۰٫۹۱ گرم پروتئین، ۱۶ میکروگرم ویتامین آ، ۱۶۲ میکروگرم بتاکاروتن، ۰٫۰۲۴ میلیگرم تیامین، ۰٫۰۳۱ میلیگرم ریبوفلاوین، ۰٫۸۰۶ میلیگرم نیاسین، ۰٫۱۵۳ میلیگرم پانتوتنیک اسید، ۰٫۰۲۵ ویتامین ب۶، ۴ میکروگرم فولات (ویتامین ب۹)، ۶٫۱ میلیگرم کولین، ۶٫۶ میلیگرم ویتامین ث، ۰٫۷۳ میلیگرم ویتامین ای، ۲٫۶ میکروگرم ویتامین کا، ۶ میلیگرم کلسیم، ۰٫۲۵ میلیگرم آهن، ۹ میلیگرم منیزیم، ۰٫۰۶۱ میلیگرم منگنز، ۲۰ میلیگرم فسفر، ۱۹۰ میلیگرم پتاسیم، ۰٫۱۷ میلیگرم روی و ۴ میکروگرم فلوراید می باشد

تکثیر

افزایش هلو به روش پیوند انجام می شود. بهترین پایه برای هلو، دانهال های خود هلو است ولی این گیاه را می توان روی پایه های زردآلو، بادام و آلو نیز پیوند زد با به کار بردن گیلاس چینی به عنوان پایه، توانسته اند هلوهای پاکوتاه و نیمه پاکوتاه تولید کنند. فاصله کشت برای ارقام معمولی هلو، ۶ تا ۷ متر است و در یک باغ خوب می توان انتظار ۴۰ تا ۵۰ تن محصول در هکتار داشت. در روش های داربستی فواصل کشت کمتر و مقدار محصول بسیار بیشتر است و تا ۱۱۰ تن در هکتار نیز می رسد

خواص هلو

هلو رنگ‌های متنوعی دارد و در حالت کلی به داشتن پوستی نرم، بافتی آبدار و طعمی عالی معروف است. در این مطلب کوتاه نگاهی می‌اندازیم به خواص یکی از بهترین و خوشمزه‌ترین میوه‌های تابستانی که طرفداران زیادی نیز دارد.
هلو کم کالری
هلو نه تنها برای رفع عطش تابستان مناسب است بلکه همیار لاغری نیز محسوب می‌شود چون کالری اندکی دارد.
هلو سرشار از ویتامین A
مصرف روزانه یک عدد هلو حدود ۵۰ درصد نیاز روزانه ما به ویتامین A را تأمین می‌کند. بتاکاروتن، پیش ساز ویتامین A در این میوه به وفور وجود دارد به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی قوی خود بسیار شناخته شده است.
هلو منبع ویتامین C
هلو را منبع ویتامین C بدانید چون هر ۱۰۰ گرم از این میوه ۷ میلی‌گرم از این ویتامین دارد. جذب این ویتامین نیز به دلیل رنگدانه‌های فلاوونوئید موجود در آن به خوبی انجام می‌شود. یادتان باشد هر چه هلو پررنگ تر باشد حاوی ویتامین C بیشتری است.
هلو حاوی ویتامین‌های خانواده B
هلو همچنین حاوی ویتامین‌های B ،B3 ،B5 و E و همچنین اسیدهای ارگانیک است که از پوست در برابر آسیب‌های خارجی حفاظت می‌کند. مانند اکثر میوه‌ها، این میوه نیز به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و سرطان‌ها کمک می‌کند.
هلو حاوی مواد معدنی
هلو علاوه بر ویتامین‌های ذکر شده حاوی میزان قابل توجهی مواد معدنی نیز می‌باشد. هر ۱۰۰ گرم از این میوه ۲۰۰ میلی گرم پتاسیم دارد. هلو همچنین حاوی فسفر ومنیزیم نیز هست که برای بدن لازم و ضروری هستند.
هلو و فیبرهای آن
هلو منبع فیبرهای غذایی است و به همین دلیل نیز به عملکرد خوب روده‌ها کمک می‌کند. گفتنی است که هر ۱۰۰ گرم از این میوه ۲ گرم فیبر دارد.
انتخاب هلوی خوب
باید بدانید که روند رسیدن هلو بعد از چیده شدن متوقف می‌شود. بنابراین بهتر است حین خرید میوه‌های نرم و معطر را که پوست بدون لک دارند انتخاب کنید. یادتان باشد که هلو را در محیطی خنک ترجیحاً خارج از یخچال نگهداری کنید.
هلو میوه‌ای مناسب برای میان وعده و غیره
شما می‌توانید هلو را به عنوان میان وعده، در دسر، به صورت میوه درسته و خام یا پخته و کمپوت شده، در سالاد میوه، به صورت مربا و غیره میل کنید.
معروف است به ميوه سنگ؛ اما خلاف اين نام به نظر خشن و سفت ظاهري زيبا و از آن مهم تر طعمي بي نظير دارد. صحبت از هلو است، ميوه اي خوش آب و رنگ همراه با خواص شگفت انگيز که به دليل هسته بزرگ درونش ميوه سنگ خوانده مي شود. بدون شک ميان ميوه هاي رنگارنگ تابستاني از نظر خواص هلو در ابتداي صف ايستاده است. ميوه اي با ظاهري زيبا و طعمي لذيذ که مي تواند توجه هر فردي را به سمت خود جلب کند؛ ميوه اي که اگر با ويژگي هاي اعجاب آورش آشنا شويد قطعاً از فرصت محدود حضورش بيشترين بهره را خواهيد برد.
پاکسازي کليه
پتاسيم موجود در هلو نه تنها به کاهش خطر ابتلا به بيماري هاي کليوي کمک مي کند بلکه در پاکسازي مثانه نيز نقشي مهم ايفا مي کند. تراکم پتاسيم و ديگر ويتامين ها در اين ميوه کوچک به کليه و کبد شما اجازه مي دهد در شرايطي متعادل و سالم به حيات خود ادامه دهند.
کاهش وزن
هلويکی از کم کالري ترين ميوه ها است ، نزديک ۸۷ درصد آن از آب تشکيل شده است و منبعي سرشار از فيبر است. تمامي اين شرايط باعث مي شود که شما پس از مصرف هلو براي مدت زمان بيشتري احساس سيري کنيد و دير تر گرسنه بشويد.
کاهش التهاب هاي بدن
فنوليک موجود در هلو يکي از بهترين ترکيبات ضد التهابي است. علاوه بر اين، ويتامين A موجود در هلو کمک قابل توجهي به درمان دردهاي رماتيسمي مي کند.
پيشگيري از کم خوني

کم خوني دلايل بسياري که مهم ترين آن کمبود آهن است. خوشبختانه در ميان ميوه ها هلو يکي از بهترين منابع داراي آهن است. اگر علائم کم خوني را مشاهده مي کنيد مصرف روزانه هلو را افزايش دهيد.
پيشگيري از سرطان
بنا بر بسياري از مطالعات انجام شده، هلو نقش به سزايي در کاهش گسترش سلول هاي سرطاني در انواع مختلف اين بيماري به ويژه: سرطان دهان، ريه ، سينه و روده دارد. چنين خاصيتي بيش از هر چيز مديون وجود مقادير قابل توجهي آنتي اکسيدان درون هلو است که به مبارزه با سرطان کمک مي کند.
مقابله با عفونت
بهترين راه براي جلوگيري از ورود عفونت به بدن ما ميوه هاي هستند که در ميان انواع گوناگون آنها هلو بيشترين تأثير در بستن راه هاي نفوذ عفونت به بدن دارد.
تقويت ديد چشم
هلو سرشار از بتاکاروتن و ويتامين A است، دو ترکيبي که نه تنها نقشي مهم در حفظ سلامت چشم ها و قواي ديد ما دارند بلکه از بسياري بيماري هاي چشمي نيز جلوگيري مي کنند.
تقويت سيستم ايمني
يکي از حساس ترين و آسيب پذيرترين نقاط انسان سيستم ايمني است که به راحتي و تحت تأثير عوامل مختلف دچار اختلال مي شود. اسيد آسکوربيک و زينک موجود در هلو به شما مي کند تا از سيستم ايمني بدن خود برابر بسياري از موقعيت هاي خطرناک محافظت کنيد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا