بین این درختان به از همه حساستر است. عامل باكتری تاژكدار گرم منفی Erwinia amylovora می باشد. علائم اوایل فصل روی گلها وشاخه های یكساله ظاهر می شود كه تیپیك ترین علامت آن سرعصایی شدن شاخه های یكساله است. روی شاخه ها وتنه هم ایجاد شانكر می نماید و در همین شانكرها هم زمستانگذرانی می كند.
كنترل شیمیایی:
همچنین در فصل بهار با آنتی بیوتیك سولفات استرپتومایسین سمپاشی می گردد
زمان مبارزه:
نوبت اول هنگام تورم جوانه ها ، نوبت دوم هنگام باز شدن ۵% از گلها ، نوبت سوم هنگام باز شدن ۵۰%از گلها ونوبت چهارم پس از باز شدن ۱۰۰% گلها .
۱- فاز بهاره كه باعث آلودگی گلها و برگها می شود.
۲- فاز پاییزه كه باعث آلودگی شاخه ها می شود. گسترش بیماری در باغ توسط حشرات گرده افشان است
۱- تركیب بردو
۲- اكسی كلرورمس (كوپراویت )
۱- انهدام در ختانی كه بیش از ۵۰% آلودگی دارند. wp35% و ۳-۲ در هزار ۲%
۲- در آلودگیهای كمتر قطع شاخه ها در ۳۰-۲۵ سانتیمتری پایینتر از محل آلودگی و سوزاندن آنها در فصل خواب درخت . ۳- ضد عفونی وپوشاندن محل زخم و بریدگیها با چسب پیوند .
۴- استفاده از ارقام مقاوم (پایه گلابی در گزی به بیماری مقاوم است) .
۵- اعمال مقررات قرنطینه ای ۶- عدم استقرار كندوی زنبور عسل.