صیفی جات

تناوب در تولید سیب زمینی

تناوب در تولید سیب زمینی

درنواحی تولید سیب زمینی این محصول را در تناوب ۳ یا ۵ ساله و گاهی طولانی تر وارد می کنند. مخصوصا در اراضی شنی که از حيث مواد آلی فقير می باشد که در اینصورت یکی از محصول ها حتما کود سبز خواهد بود . در نقاطی که بعلت گرانی بهای زمین زراعتی و یا نزدیک بودن به بازا ر اجبارا باید کاشت سیب زمینی را در یک قطعه زمین تکرار کرد برای حفظ حاصلخیزی خاك و تجديد مواد آلی یعنی هوموس آن باید از گیاهان پوششی زمستانه مانند بعضی از گیاهان خانواده گندمیان عنوان کود سبز استفاده کرد یعنی کود سبز را در پاییز کاشته و در اواخر اسفند ماه و یا اوایل فروردین برگردانند.در تناوب ۱و۲ در سال اول سیب زمینی را با شخم عمیق و کود دامی وشیمیائی می کارند. در تناوب1 آخرین چین ینجه سال ششم را برگردانده درخاك دفن می کنند . در تناوب ۲- سال سوم برای کود سبز از گیاهانی که در پائیز کاشته شده و در اوایل بهار درخاك دفن می کنند استفاده می شود . گیاهانی که به اين منظور کاشته می شوند معمولا از افراد خانواده بقولات می باشند مانند انواع ماشک و خلر و یا شنبليله .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا