فندق درختچه ای است به ارتفاع تقرباً ۲ متر که برگ های آن پهن و نوک تیز است. فندق دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجاً از آن جدا می گردد.مغز فندق در حدود ۶۰ درصد روغن دارد که به رنگ رزد روشن بوده و دارای طعم ملایم و بوی مطبوعی می باشد.از روغن فندق در تغذیه، عطر سازی و نقاشی استفاده می شود. مغز فندق مقدار زیادی فسفر دارد.این دانه روغنی برای تقویت بدن، روده و معده، سرفه، درد سینه و کبد مفید است. سموم را از بدن خارج کرده و برای ریزش مو و سوزش مجاری ادرار مفید می باشد ولی فشار خون را بالا می برد. اگر شما فعالیت فکری زیادی دارید بهتر است فندق بخورید چون به دلیل فسفر زیاد مغز شما را تقویت می کند. ولی به خاطر داشته باشید افراط در خوردن این دانه روغنی باعث نفخ و گاز شکم و استفراغ می شود. اگر سرد مزاج هستید بهتر است فندق را با آب و عسل بخورید و اگر گرم مزاجید با سکنجبین میل کنید. فندق دارای خواص زیادی است و دارای پروتئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم می باشد. فندق گرم و خشک است و برای بیماری قند مفید است.
از مغز فندق تهیه می شود و روغنی است به رنگ زرد روشن با طعمی ملایم که در آشپزی کاربرد دارد و اثرات درمانی آن شبیه روغن بادام است. برخی نقاشان، روغن فندق را در روغن نقاشی داخل می کنند تا تابلوهای رنگ روغنی زودتر خشک شوند. مصرف روغن فندق به مدت دو هفته و روزانه ۱۵ گرم در دفع کرم کدو مؤثر است ضمن اینکه مخلوط مساوی روغن فندق با روغن زیتون برای سرخ کردن رنگ موها مفید است. این روغن در عطرسازی هم مصرف می شود همچنین مقوی معده بوده و بهترین داروی ریزش مو است.
به گفته یک متخصص تغذیه ، با مصرف ۱۰ دانه فندق هرفرد میتواند بخش عمدهای از ویتامین E بدن خود را تامین کند البته فندق علاوه بر مزایای مذکور دارای کالری بالایی است و مصرف بیش از اندازه آن میتواند چاق کننده باشد. در میان میوههای روغنی، فندق قابل هضمترین و مغذیترین آنها به شمار میرود. فندق خشک حدود ۷۰ درصد وزن خود مواد چربی و ۱۵ تا ۲۰ درصد مواد پروتئینی دارد و به سبب فقدان مواد هیدروکربنی، مصرف آن به مبتلایان دیابت توصیه میشود. این میوه سرشار از ویتامینهای A، B1، B2، C، E و املاح معدنی کلسیم، فسفر، آهن، گوگرد، منیزیم، روی و پتاسیم است. همچنین در ۱۰۰ گرم مغز فندق۶۰۰ کالری، در ۱۰۰ گرم فندق با پوست ۳۰۰ کالری و در یک عدد آن ۱۰ کالریانرژی نهفته است. این میوه تقویت کننده معده و رودهها بوده و میتواند سموم بدن را خارج سازد، از این رو اگر بخواهید به این مزیت فندق دست یابید، آن را هنگام گرسنگی مصرف کنید تا رودههای شما را تقویت کند. از آنجا که فندق دارای مقدار کمی مواد نشاستهای و غنی از مواد معدنی است، برای مبتلایان به بیماری قند مفید است و برای کسانی که دچار کم خونی هستند، چنانچه پس از هر وعده غذایی، ۵ تا ۶ عدد خام آن را میل کنند، مشکلشان برطرف میشود.
همچنین بر اساس یک تحقیق مشخص شد که استفاده از مکملهای ویتامین E و مواد غذایی حاوی این ماده میتواند برای درمان بیماران مبتلا به بیماریهای کبد ی مفید باشد. براساس یک تحقیق که توسط دانشکده علوم پزشکی دانشگاه لسآنجلس آمریکا صورت گرفت، این موضوع مشخص شد که افراد مبتلا به بیماریهای کبد ی میتوانند با مصرف مواد غذایی یا مکملهای حاوی ویتامین E به درمان خود بپردازند، البته مصرف این ویتامین باید زیر نظر پزشک باشد. در گزارش محققان این پروژه آمده است که افراد مبتلا به کبد چرب هم میتوانند از این ویتامین برای بهبود یافتن استفاده کنند، اما مصرف این ماده برای بیماران کبد ی که به دلیل مصرف الکل دچار این بیماری شدهاند، اصلا توصیه نمیشود. تجویز ویتامین E و قرصهای مکمل برای افراد مستعد این بیماری نیز توصیه میشود البته کاهش مصرف مواد غذایی پرچرب و رعایت رژیم غذایی اصولی و مناسب نیز در کنار این مکملهای ویتامینه، کمک مؤثر به درمان بیماران میکند.
آیا می دانید فندق تازه دارای چه فوایدی می باشد ؟
فندق گرد ۲/۵-۱/۵ سانتیمتر است. دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجا از آن جدا میشود.
ژنتیک عامل حدود ۵۰ درصد بروز چاقی دور شکمی است. نتایج پژوهشی که در Institut Sanford Burnham آمریکا انجام شده است، نشان می دهد ویژگی های فیزیکی اعضای خانواده روی هم تأثیر دارد و تجمع چربی در نواحی خاص بدن را مشخص می کند. یعنی اگر مادر یا پدر و حتی عمه های شما دچار چاقی شکمی باشند احتمال اینکه شما نیز دچار چنین مشکلی شوید زیاد است. بنابراین باید تا حد امکان حواستان به عادت های غذایی تان باشد و از بی تحرکی و پرخوری دوری کنید.
مغز فندق، حدود ۶۰ درصد روغن دارد که به رنگ زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی است . این روغن به مصرف تغذیه، عطرسازی و نقاشی میرسد . مغز فندق دارای مقدار زیادی فسفر است.
انرژی | ۶۲۵ کالری |
آب | ۵/۸ گرم |
پروتئین | ۱۲/۵ گرم |
مواد نشاستهای | ۱۵ گرم |
مواد چرب | ۶۰ گرم |
کلسیم | ۲۰۰ میلیگرم |
فسفر | ۳۲۰ میلیگرم |
آهن | ۳/۵میلیگرم |
سدیم | ۲ میلیگرم |
پتاسیم | ۷۰۰ میلیگرم |
ویتامین ب | ۱ ۰/۵ میلیگرم |
ویتامین ب | ۳ ۱ میلیگرم |
فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برگ، شکوفه، گل و پوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن) قابض است.
۱) فندق به دلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاستهای است و نیز دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیوم، سدیم و آهن است، غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به دیابت محسوب میشود.
۲) فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است.
۳) فندق مقوی رودهها و معده است.
۴) فندق سموم را از بدن خارج میسازد.
۵) فندق فشار خون را بالا میبرد.
۶)خانمهائی که در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند.
۷) روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است.
۸) روغن فندق برای کبد نافع است.
۹) آنهائی که کارهای فکری میکنند باید فندق بخورند زیرا بدلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت میکند.
فندق اگر به مقدار کم خورده شود به هیچوجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و حالت تهوع تولید میکند. برای جلوگیری از این حالات، آنهائی که سرد مزاج هستند باید فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاجان با سکنجبین بخورند.
فواید
فندق میوه ای با طبع گرم و خشک که بیشتر در نواخی کوهستانی ایران یافت و پرورش داده میشود. از فواید بسیار مهم آن میتوان به تقویت قوای جنسی اشاره کرد. و همچنین خوردن فندق در بین غذا برای معده و روده بسیار مقوی است .
۱- براي سرفههاي مزمن ۳۰ گرم مغز فندق همراه عسل ساعت ۱۰ صبح ميل شود اين باعث ميشود كه اخلاط سينه و ريه خارج گردد.
۲- ضماد سوختة فندق با پي بز براي جلوگيري از ريزش مو مفيد است.
۳- براي زخمهاي واريس ۵۰ گرم پوست درخت فندق و ۱۰۰۰ گرم آب (آبي كه مخلوط با سركه است) را جوشانده زخمها را بشوييد.
۴- براي تنظيم قاعدگي ۲۰ گرم پوست فندق را در ۱۰۰۰ گرم آب جوشانده در فواصل قاعدگي روزي يك فنجان ميل شود.
۵- فندق پايين آورندة فشار خون است.
۶- كساني را كه مار زده است كشمش با فندق ميل كنند.
۷- كساني كه سنگ كليه دارند روزي ۱۵ دانه فندق، غذاي مناسبي براي آنها ميباشد.
۸- براي رفع كرم كدو روغن فندق را بگيريد و به مدت ۱۵ روز، روزي يك قاشق سوپ خوري از آن روغن ميل كنيد.
۹- روغن فندق تقويت كنندة نيروي شهواني است.
۱۰- كساني كه درد مفاصل دارند روزانه ۱۰ دانه فندق بخورند.
۱۱- كساني كه نقرس دارند صبحانه ۳۰ عدد فندق + يك قاشق عسل خوب جويده ميل شود و همراه آن يك ليوان شير مصرف شود.
۱۲- كساني كه درد استخوان دارند صبحانه از روش شماره ۱۴ استفاده كنند.
۱۳- براي تقويت ريه مانند شماره ۱۴ استفاده شود.
۱۴- افراد مسلول فندق + خرما يا انجير همراه شير به عنوان صبحانه بخورند.
۱۵- كساني كه ضعف عمومي دارند روزانه ۱۰ عدد فندق بخورند.
۱۶– كساني كه ميخواهند لاغر شوند ۱۰ گرم گل فندق در ۳۰۰ سي سي آب دم كرده بعد از هر غذا يك استكان بخورند.
۱۷- كساني كه بيماري MSدارند در غذاي روزانه خود فندق را بگنجانند.روزانه۲۰عدد،اطفال۱۰عددهمراهيك قاشق عسل ميلكنند.
۱۸- كساني ميخواهند رودههاي آنها تقويت شود در هنگام گرسنگي ۱۰ عدد فندق بخورند.
۱۹– فندق مقوي مغز است و جوهر دماغ را زياد ميكند و براي نيروي تفكر و تعقل يك غذاي بسيار خوبي است.
۲۰- براي پادزهر سموم بعد از غذا ۵ دانه فندق با انجير ميل شود.
۲۱– كساني كه كوسه هستند فندق را سوزانده با پي بز مخلوط كنند بصورت بمالند.
۲۲– اگر كم خون هستيد بعد از هر غذا ۵ دانه فندق بخوريد.
۲۳– اگر چنانچه مبتلا به قلنج كليه شديد بعد از غذا ۶ عدد فندق را خوب جويده ميل نماييد.
۲۴– خانمهايي كه دوره قاعدگي آنها دردناك و زياد است پوست فندق را جوشانده بعد از غذا يك فنجان بخورند.
۲۵– كساني كه رخسار زرد دارند براي درمان آن روزانه ۱۰ دانه فندق بخورند.
۲۶– كساني كه سرطان دارند صبحانه ۲۰ عدد فندق و ۳ عدد خرما با يك ليوان آب هويج ميل كنند.
۲۷– كساني كه موخوره دارند فندق را سوزانده با سركه مخلوط كنند با آب رقيق نمايند سر موها را با آن محلول ماساژ دهند.
۲۸– اگر چشم نوزادي آبي يا ازرق است شما ميتوانيد فندق را بسوزانيد نرم كنيد با روغن زيتون مخلوط كنيد و چند روز بر فرق سر نوزاد بماليد. سپس چشم آنها خوب سياه و جذاب ميگردد.
۲۹- خانمهايي كه حامله هستند روزي ۵ دانه فندق ميل كنند.
۳۰- جهت رفع چين و چروك صورت : روغن فندق يك قاشق چاي خوري و روغن جوانه گندم يك قاشق چاي خوري.
طرز تهيه روغن جوانه گندم: گندم را خيس نموده به مدت ۱۲ ساعت سپس در يك سبد كوچك ريخته سبد را داخل پلاستيك ميكنيم و سر آن را محكم ميبنديم به مدت ۱۲ الي ۲۴ ساعت بستگي به شدت گرماي هوا دارد. سپس جوانة گندم را خرد نموده با روغن ذرت مخلوط نموده صاف ميكنيم. روغن به دست آمده روغن جوانه گندم است.
۳۱– براي درمان جوش صورت روزي ۲ مرتبه با نوك انگشت از روغن فندق روي جوشهاي صورت بگذاريد.
۳۲- فندق تقويت كنندة نطفه ميباشد، ۱۰ صبح و ۵ عصر همراه خرما ميل شود.
۳۳- فندق حاوي منيزيم و پتاسيم ميباشد و اين مواد بزرگترين داروي مقوي قلب و كليه ها هستند.
۳۴– به خاطر وجود آهن در فندق ميتوان گفت كه يكي از بهترين عوامل سازنده گلبولهاي قرمز ميباشد.
۳۵– فندق اختلال در رشد مو را برطرف ميكند.
۳۶– فندق به خاطر داشتن ويتامين A و C براي تقويت پوست و ناخن و مو و تقويت بينايي بسيار مفيد است.
۳۷- فندق به خاطر داشتن ويتامينهاي B براي درمان ضعف اعصاب، سستي و خمودگي، هيجان و اضطراب بسيار مؤثر است.
۳۸– براي درمان سياتيك برگ خشك درخت فندق را سائيده با كمي خاكستر آتش سيگار و نمك مخلوط نموده با روغن منداب مخلوط كرده محلول را به محل درد بماليد.
۳۹- فندق باعث تنگ كردن عروق زير پوست و باعث كشيدگي پوست و تغذيه و درمان آن ميشود.