صیفی جات

درباره بادمجان

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_message message_box_style=”solid-icon” message_box_color=”vista_blue”]درباره بادمجان[/vc_message][vc_column_text]فارسی من بادنگان و معرب آن بادنجان و بادمجان است، ولی عده ای از اعراب به من حدق و عده ای حدج گویند.زادگاه اولیه من هندوستان است و قبل از اسلام به ایران آمده ام. از نظر غذایی نیروی زیادی ندارم و به همین جهت است که در رژیم لاغری از من زیاد استفاده می کنند، خاصیت درمانی من بیشتر به علت باز کردن عروق است و به همین جهت رنگ رخساره را باز می کنم ، من کمی پیشاب آور و کمی ملین هستم، به علت داشتن یک ماده سمی به نام «سولانین» برای اشخاص سودایی مزاج خوب نیستم، مخصوصا این دسته نسبت به نمونه های تخم دار من حساسیت داشته و بلافاصله پس از خوردن من دچار چشم درد شده و یا در بدنشان جوش پیدا می شود، و دسته ای هم مبتلا به کهیر می شوند، ولی با امراض غیر سودایی سازگار هستم و معده را تقویت می نمایم.کدبانوهای قدیم طرز تهیه مرا از آن روز می دانستند و اکنون نیز آشپزهای ماهر طبق همان رويه گذشته مرا تهیه می کنند هترین نمونه من قلمی بدون تخم و رسیده است و فرآورده های اندیمشک و دزفول که زمستان به بازار می آیند، به علت داشتن گوشت زیاد و نداشتن تخم فوق العاده مرغوب می باشند و حتی عده ای گوشت بدون تخم مرا جوجه گیاهی لقب داده اند.برای تهیه غذا با من اول باید مرا پوست بکنند و بعد آن را ورقه ورقه کنند و در نمونه های قلمی که قابل ورقه شدن نیستند، با چاقو جوف آنها را شکاف داده، بعد در رو و زیر و یا جوف آن نمک بپاشند و بعد در آب سرد روی هم بچینند. پس از مدتی که این آب سياه و تند می شود، آب آن را عوض کنند تا زمانی که دیگر آب سیاه و تند نشود، و چنانچه به این دستور عمل نمایندگو شت من خوشمزه تر شده و سم آن گرفته یشود.هیچوقت مرا با روغن کهنه و بودار سرخ نکنید، بلکه مرا با کره گاو یا روغن تازه حیوانی سرخ نمایید و چنانچه واستید باروغن نباتی تهیه کنید، سعی نمایید روغن بدون بويا معطر باشد و یا با کمک پیاز زیاد یا سیر روغن را معطر کنید. انواع وحشی من که در هندوستان به عمل می آید قابل استفاده نیستند و تنها نمونه های پرورش یافته در تهیه خوراکی به کار می رود. و من مقوی معده هستم و گرفتگی معده را باز می کنم، مشروط بر آنکه گرفتگی در اثر خوردن من نباشد. چه من بعضی اوقات باعث گرفتگی کبد و طحال می شوم. ترشی من قابض بوده، و ادرار را بیشتر می کند، خوردن من بوی عرق بدن را از بین می برد و کسانی که زیر بغل و کشاله های ران آنها بدبو است بایستی زیاد از من استفاده کنند.و کسانیکه دستهایشان عرق می کند و همیشه نمناک است، می توانند از آب سیاه پوست من استفاده کنند، کوبیده پوست مرا در دست بگیرند و یا دست خود را مدتی در جوشانده گرم آن بگذارند. من مسكن در پهلو، درد مثانه (زیر شکم) و درد بواسیر هستم، و درد چشم راکه علت سودایی نداشته باشد بر طرف می کنم.خاکستر من مخلوط با سرکه برای معالجه زخم های جلدی نافع است اگر کلاهک و دم مرا در سایه خشک کنید و خوب بسایید و گردان را روی بواسیر و سایر زخم های نشیمنگاه بپاشید، آنها را معالجه می کنم.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1541945150586-da3eaabd-c569-0″ include=”20475,20476,20477,20478″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”pink”]

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت گلستان موج است.

[/vc_message][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”peacoc”]

استفاده از مطالب این بانک با ذکر منبع و لینک دادن به بانک بلامانع می باشد.

[/vc_message][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-check”]

گلستان موج صرفا یک فضای مجازی نیست!!

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا