درختان زینتی

درباره درخت کاج

درباره درخت کاج

از ساقه های گلدار من برای مبارزه با اختلالات عصبی استفاده برید. همین ساقه ها برای از بین بردن برنشیت، تنگی نفس، گلودرد و ناراحتی های کلیه ومثانه مفید است، دودبر کا من برای ضعف بینایی نافع است. میوه من را برای زخم ریه و درد کلیه بکار برید.در زبان فارسی به انواع گیاهان تیره مخروطیان به استثنای انواع سر و کاج و در زبان عربی صنوبر گویند. ولی امروزه در ایران به آن دسته که دارای برگ های سوزنی بلند است کاج و به آن دسته که دارای سوزن های کوتاه و ضخیم می باشند صنوبر می گویند. در بعضی از شهرهای ایران مثل کاشان، به تبریزی و سپیدار هم صنوبر می گویند و این اشتباه است. به من در زبان فارسی ناژو ، ناجو و سر و سیاه هم می گویند. من دارای هشتادگونه هستم، چوب های ما از چوب های مرغوب صنعتی است که با آن در و پنجره و مبل می سازند و از چوب انواع صنوبر در منبت کاری استفاده می کنند. موریانه وسایر حشراتی که به خوردن چوب علاقه دارند، به سراغ ما نمی آیند. درخت ما ممکن است تا پنجاه متر قد بکشد. برگ های ما سوزنی شکل بوده و خزان نمی کنند. درختانی که خزان نمی کنند، دارای ماده ای هستند که مقاومت انسان را زیاد می کند. گل های ما مخروطی بوده و نر و ماده در دو پایه جداگانه قرار دارند، گل های نر در فصل بهار تولید کرده کرده، مانند خاك زرد رنگ نرمی روی زمین می نشینند، که عده ای به آن باران گوگرد لقب داده اند. گل های ماده درشت تر بوده، دارای فلس های محکمی است که پس از عمل لقاح تبدیل به میوه می شود، و این میوه در سال دوم می رسد. از بعضی از انواع ما صمغی خارج می شود که در فارسی به آن زنگباری و اعراب قلقونیا و «راتیانج رومی» گویند، ولی امروزه در داروخانه ها بنام فرنگی آن تربانتين مشهور می باشد و از آن اسانس تربانتین گرفته، به باقیمانده آن کلونان می گویند و این همان صمغی است که روی آرشه ویلون می کشند تا صدای آن صاف شود. میوه کاج ، مخروطی و شبیه قلب گوسفنداست و پس از رسیدن، فلس های آن خشك شده و از هم باز می گردد و به تدریج روی زمین می افتد و در وسط آن بادام کوچکی قرار دارد که معمولا بچه ها آن را پس از شکستن جدا کرده و می خورند و به این بادام و فلس های آن، طوطی علاقه زیاد دارد. میوه آن دسته ، که در ایران به صنوبر معروف است باریکتر و دراز تر از انواع کاج است، این میوه ها از درخت بطور کامل جدا نمی شوند و در باغات و جنگل های صنوبر ، هیچوقت شما میوه آن را روی زمین نمی بینید. بلکه فلس های آن به تدریج جدا شده و به كمك باد پراکنده می گردد. در کتب قدیم به این دسته ، تنوب شجر الراتنج و بنطس گویند.کاج شرقی صمغ زیاد دارد و به آن کاج کوچك و درخت نوئل هم می گویند.کاج کانادایی صمغی معطر دارد. صنوبر کوهی در سردسیر به عمل می آید، و میوه آن خوراکی نیست. چوب آن چرب بوده و در گذشته آن را مانند مشعل به جای شمع روشن می کردند و از آن قطران رقیقی خارج می شد. نوع دیگری از کاج وجود دارد که به آن بیشتر تنوب گویند و میوه آن به «تضم قریش» معروف است، ولی در شیراز به آن بندق و مسدق هم می گویند و این حب صنوبر است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا