گیاهان دارویی

درباره سنجد

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_message message_box_style=”solid-icon” message_box_color=”vista_blue”]درباره سنجد[/vc_message][vc_column_text]بوییدن گل من برای اشخاص فلج نافع است. من مسکن قي و صفرا هستم. میوه من، نرمی استخوان را از بین می برد. برگ من دمل های چرکین را التیام می دهد. درمیوه ام خاصیت تقویت قلب وجود دارد.در فارسی به من سنجد و در عراق «غبیده بادام» گویند و چون رنگ پشت برگ من سفید و نقره ای بوده غبار گرفته به نظر می رسد. اعراب به من «غبيرا» گویند. میوه من با اینکه کمی گس است، معذلك عده ای به خوردن آن علاقه دارند و با آرد آن حلوای غبیده بادام و قاووت درست می کنند. برگ درخت و میوه خشك من شکم و دهان را جمع می کند. گل های من بسیار معطر بوده و به شعاع بیش از پنجاه متر منتشر می شود و چون شهوت زنان را زیاد می کند، بوییدن آن برای دختران و زنان جوان بی شوهر جایز نیست و عده ای هم نسبت به بوی آن حساسیت داشته ناراحت می شوند.در صنعت داروسازی از گل های من جهت معطر کردن بعضی از شر بت ها استفاده می شود و اثر تب بر دارد.بوییدن گل من برای اشخاص فالج و لقوه ای مفید است. میوه من مقوی معده بوده، و آن را جمع می نماید. مسکن قی و صفرا بوده و مخصوصا برای اطفال خیلی مفید است. ميوه من بادشکن و مقوی دماغ و قلب است و نیز ضد یرقان و استسما می باشد. چون برگ درخت مرا بر روی دمل بگذارند، باعث رسیدن آن شده و چرك آن را از بین می برد و زخم آن را التیام می دهد بطوری که احتیاج به دارویی دیگر نیست، و اگر برگ تازه من نباشد از برگ خشك من هم می توان استفاده کرد و چنانچه برگ مرا در روغن زیتون بجوشانید تا له شود، ماليدن این روغن جهت درد و ورم مفاصل و اعضای بی حس شده نافع است و چون این روغن را بر سر بمالند باعث بلندی موی آن خواهد شد.مقدار خوراك گل من يك مثقال و میوه من تا پنجاه دانه می باشد. میوه من سرشار از ویتامین های «آ» و «ب» بوده و کمی ویتامین «کا» دارد. به این جهت ضد اسهال خونی و بو اسیر است و همچنین از نظر املاح غنی بوده ، کلیه ها را گرم و معده را دباغی کرده، و ادرار را زیاد می کند و نرمی استخوان را مانع می شود. اگر مبتلا به سلسله بول هستید یعنی ادرار زیاد می کنید، برای درمان آن دارویی بهتر از سنجد نیست.[/vc_column_text][vc_message message_box_style=”solid-icon” message_box_color=”vista_blue”]سنجد صحرایی[/vc_message][vc_column_text]فارسی من «کام» است و بعضي ها «کهام» گویند. در اطراف تهران به من سنجد صحرایی گویند و عربی من «شوك القصار» است و چون با ریشه من می توان همانند چوبك جامه شست عده ای از اعراب به من غاسول رومی لقب داده اند (غاسول به معنی چو بك است ولی در کتب دارویی قدیم از من به نام «ابو قانس» یاد شده است. میوه من گرد به رنگ زرد نارنجی است و طعم آن ترش می باشد. این میوه سرشار از ویتامین «ث» بوده، و اکنون آن را جهت استخراج این ویتامین ، بیشتر می کارند. در اروپا از میوه من مارمالاد می سازند. درختچه من در ایران در دامنه البرز، مخصوصا اطراف تهران، ونك، شهرستانك، سپهسالار، میگون، کرج و گچسر بطور خود رو به عمل می آید. در دامپزشکی از میوه و پوست درخت من برای معالجه امراض جلدی استفاده می نمایند.ریشه درخت مرا چون قطع کنند، شیره زیادی از آن خارج می شود که برای شستشوی جامه و بدن به کار رفته و آن را خوشبو می نماید. این شیره برای معالجه امراض کبدی مخصوصا تشمع آن به کار رفته، و می گویند همانگونه که جامه را پاك می کند، کبد رانیز شستشو داده و پاك می نماید. عده ای میوه درخت مرا ضد کرم هم می دانند ولی بهترین اثر آن دفع کمبود ویتامین «ث» در بدن بوده، و خوردن آن انسان را از ابتلا به امراض عفونی حفظ می نماید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1542549368257-0726bd4c-cf6a-0″ include=”20670,20672,20671,20669″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”pink”]

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت گلستان موج است.

[/vc_message][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”peacoc”]

استفاده از مطالب این بانک با ذکر منبع و لینک دادن به بانک بلامانع می باشد.

[/vc_message][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-check”]

گلستان موج صرفا یک فضای مجازی نیست!!

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا