گیاهان دارویی

درباره شنگ

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_message message_box_style=”solid-icon” message_box_color=”vista_blue”]درباره گیاه شنگ
[/vc_message][vc_column_text]برگ های من از خونریزی معده جلوگیری می کند. اگر مسموم شديد از ریشه ام استفاده کنید. برای رماتیسم مفیدم و آب ریشه خام من زگیل را از بین می برد. برای مسلولین نفع بسیار دارم. گل من را برروی محل سوختگی قرار دهید تا از قدرت آن در التيام سوختگی پی ببرید!فارسی من شنگ است، در شیراز و اصفهان به من آلاله شنگ و در خراسان ریش بز خالدار خطاب می کنند. به من گیاه قندرون، سنسفيل، تسلسفيل، اسپلنج و اسفلنج هم می گویند. عر بی نوع چمنی من که برگ های آن باريك تر از من می باشد، لحية التيس و زنب الخيل است، ولی در عراق و شامات به آن اذناب الخيل می گویند. من در چمنزارهای نمناك شمال ایران، عمارلو، بین کبوتر چای و زردچین، ایسپیلی ییلاق دامنه البرز، مخصوصا افجه و نارون می رویم ونوع چمنی من در مغرب ایران، تفرش، اراك، كوه شاهو و کردستان زیاد است، و در اروپا به علت زیبایی گل من گیاه مرا پرورش می دهند. گیاه شناسان قدیم نوع حقیقی مرا نر و نوع چمنی را ماده می دانستند، و در زبان فرانسه به من یاربدوشوو ، یعنی ریش بز می گویند. گل من که دارای زبانه هایی زردرنگی و قشنگی است، در فاصله اردیبهشت تا تیر ماه ظاهر می شود. ریشه گیاه من دارای العاب بوده و کمی تلخ است و خوردن آن اشتها را فوق العاده زیاد می کند. ریشه من خلط آور و نرم کننده سینه و التیام دهنده زخم هاست. از برگ های من در سالاد استفاده می کنند و ایرانیان آن را مانند کاهو و کاسنی با سرکه و بدون آن می خورند، چون بسیار خنك می باشم. خوردن برگ های من اسهال وخونریزی معدی را بند می آورد و از خونریزی سینه جلوگیری می کند و برای مسئولین نافع است.ریشه من برای جلوگیری از اسهال و خونریزی، از برگ من تويتر است و خوردن خیسانده آن در شراب برای جلوگیری از خونریزی رحم تجویز می شود. پاشیدن برگ و گل خشك شدۀ من در روی زخم های چرکی و متعفن سودمند می باشد و ضماد آنرا برای التیام عصب قطع شده مفید دانسته اند، ضماد گل من با موم جهت سوختگی آتش مفید است. حکیم محمد بن زکریای رازی خوردن ریشه گیاه مرا پادزهر سموم می دانست. عصاره گیاه من که در طب سنتی ایران طرثوث خوانده شده است، پادزهر قوی است و در ساختن تریاق فارون به کار می رود. برای معالجه نزله ریوی، نقرس، رماتیسم و امراض جلدی جوشانده شصت گرم ریشه مرا تجویز کرده اند. اگر مرا پختید هرگز آب آن را دور نریزید بلکه آن را بنوشید، زیرا منافع من در آب جوشانده جمع می شود. عصاره من جهت درمان کچلی وزخم های جلدی مفید است. آب ریشه خام من زگیل را از بین می برد.
[/vc_column_text][vc_message message_box_style=”solid-icon” message_box_color=”vista_blue”]درباره قندرون[/vc_message][vc_column_text]چنانچه گیاه شنگ چمنی را قطع کنید، از آن يك ماده کائوچوکی ترشح می شود، که به آن اندرون و قندران می گویند. این ماده در برابر هوا سفت می شود و ایرانیان آن را مانند سقز می جوند و چنانچه کمی حررات به آن بدهید، به صورت کش در می آید و با آن بهترین لاستیک را می توان ساخت، ولی چون مقدار آن کم است ساختن لاستيك با آن به صرفه نیست. قندرون از دوستان کبد بوده و سريع الهضم است و از احتقان خون جلوگیری کرده، جویدن آن هضم غذا را آسان می کند ، اشتها را زیاد می نماید. برای پاك شدن سینه از اخلاط نافع است. برای شش وقلب نیز مفید می باشد. خوردن مقدار کمی از آن، شب موقع خواب برای تسکین سرفه تجویز شده است، ضماد آن با سندروس یا زرده تخم مرغ نیم برشته بر روی زخم جهت التيام و رویاندن گوشت سودمند می باشد. ضماد گداخته آن با پیه بز جهت رفع کجی ناخن و درد عضلات و ترك پوست و شقاق مزمن مخصوصا با کمی شنجرف نافع می باشد، و با روغن زیتون جهت تحلیل ورم ها و شکاف کشاله ران و تقویت اعصاب وخارش نافع می باشد. مقدار خوراك آن یک مثقال است.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1542639401184-cdfd44a5-6ed8-8″ include=”20728,20729,20727,20726″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”pink”]

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت گلستان موج است.

[/vc_message][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”peacoc”]

استفاده از مطالب این بانک با ذکر منبع و لینک دادن به بانک بلامانع می باشد.

[/vc_message][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-check”]

گلستان موج صرفا یک فضای مجازی نیست!!

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا