مطالب عمومی

درباره كشك

درباره كشک

فارسی من کشک است به من پینوو پینوگ هم می گویند. ترکی من قروت بوده و عربی من اقط بر وزن کبد می باشد. برای تهیه من و برادرم قره قروت دوغ ترش شده را در مشک می ریزند تا تمام چربی آن که کره می باشد جدا گردد. بعد باقیمانده دوغ را می جوشانند تا غلیظ شود، سپس آن را روی پارچه صاف می کنند تا آب آن گرفته شود و باقیمانده را که روی پارچه مانده است، به صورت گلوله یا بیضی یا استوانه در آورده، می گذارند تا خشك گردد و نام آن را كشك می گذارند.آب چکیده از پارچه را با کمی شیر مخلوط کرده و بعد می جوشانند تا جسمی سرخ رنگ و ترش مزه که قراقروت نام دارد به دست آید. نام این محصول قراقروت، قره قروت و ترف سیاه است. در ایران با من آش کشک، کشکاب و يك نوع اشکنه به نام «کله جوش» درست می کنند و به کشک و بادمجان و حلیم بادمجان هم کشك می زنند. برانی بادمجان راهم با كشك درست می کنند. ارامنه ایران به جای ماست و خیار ، کشک و خیار می خورند و عده ای به جای ماست در آبدوغ خیار ، کشک می زنند. من مواد سفیده ای و اگر بهتر بخواهید بگویم مواد سازنده شیر و ماست می باشم. فاقد مواد قندی بوده و بهترین غذا برای رژیم لاغری هستم. اشخاص چاق که می خواهند لاغر شوند، دوایی بهتر از من ندارند. زیرا اگر مر اقبل از غذا بخورند، اشتهای آنها را کم می کنم و با داشتن مواد سفیده ای نیرو بخش بوده و به . علت نداشتن مواد قندی کسی را چاق نمی کنم. من خنك كننده بوده و قابض و صفرا بر هستم و فشار خون را کم می کنم. بوداده من جهت جلوگیری از اسهال مزمن نافع است و به همین جهت بود که عده ای از روستاییان ایرانی در سفر حج غذای خود را به کشکاب منحصر می کردند تا مبتلا به اسهال نشوند. ضماد من و مالیدن کشکاب بر سر از ریزش مو و طاسی جلوگیری می کند و حتی عده ای از پزشکان قدیم آن را جهت داء الثعلب (گری) مفید می دانستند. یکی دیگر از منافع قابل توجه من آن است که من پادزهر خوبی هستم وروی همین اصل بود که پزشکان سنتی ایران پس از تجویز داروهای ضد کرم به بیمار دستور می دادند که جای غذا، کشکاب مخلوط با شیر بخورند تا هم به افتادن کرم کمک کند و هم از عوارض سمی دارو بکاهد.قره قروت به علت داشتن اسیدلاکتيك (جوهر ماست) بهتر از كشك، صفرا را از بین می برد و عطش و فشار خون را تسکین می دهد و بر عکس کش اشتها را زیاد می کند و چنانچه آن را در آب حل کرده و به سر بمالند، از ریزش مو جلوگیری می کند و بیشتر صابون ها و شامپوهایی که جهت جلوگیری از ریزش مو می سازند، دارای کمی اسیدلاکتیك می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا