صیفی جات

درباره پیاز

هواشناس خوبی هستم. بی خوابی را از بین می برم. برای جلوگیری از سرطان مرا توصیه کنید. نقش مؤثری در معالجه آب شکم، دارم. سنگ کلیه راخرد می کنم. فارسی و هندی من پیاز است، در فارسی به من «سوخ» هم می گویند. اعراب به من بصل و ترکان «سوتان» گویند. در زبان ترکی به نوع بیابانی من«کومران» نام داده اند.دانشمندان قدیم و جدید برای من بیش از هزار خاصیت قائل شده اند ، من انواع و اقسام کو چك و بزرگ، تند و شیرین ، پوست سفید و پوست قرمز دارم. من دارای يك ساقه زیر زمینی به نام طبق پیاز هستم. این ساقه از یکطرف به ریشه های افشان و از طرف بالا به يك ساقه هوایی ختم می شود، و در اطراف این طبق فلس های پیاز پرده پرده روی هم جمع شده و يك شکل کروی به وجود می آورند. در روی این جسم کروی پوست پیاز قرار دارد. یکی از عجایب طبیعت که در نهاد من است، نیروی هواشناسی است بطوری که قبل از رسیدن فصل زمستان می توانم شدت سرمای زمستان آینده را پیش بینی کنم. در فصل پاییز شما وقتی مرا از زیر خاك در می آورید اگر پوست ها و پرده های من ضخیم، چرمی و محکم باشد، باید بدانید که زمستان سختی را آن محل خواهد داشت و اگر نازك و كم دوام باشد، در زمستان آینده سرمای زیادی در آن محل دیده نخواهد شد، و نیز روی همین اصل است که بارفروشان از روی پوست و پرده های من زادگاه مرا تشخیص می دهند. چون پیازی که از مناطق گرمسیری می آید با پیاز مناطق سردسیر فرق بسیار دارد. من جزو موادغذایی بسیار مفیدم که بطور پخته و خام هردو مصرف می شوم، دارای ویتامین های «ب» و «ث» بوده و سرشار از املاح سيترات – استات- فسفات- نیترات و ترکیبات گوگردی و املاح کلسیم-سدیم پتاسیم-ید-سلیس و چندین نوع قند می باشم. به کسانی که کارهای فکری دارند، خوردن پیاز را که دارای فسفر است توصیه نمایید. من هضم مواد نشاسته ای را آسان می کنم و خواب را راحت می نمایم. به کسانی که دچار بی خوابی می شوند، توصیه کنید که از خوردن من غافل نشوند. در عصر حاضر که به علت انفجارهای پی در پی خورشید و انفجارهای اتمی و آلودگی هوا وسروصدای شهرها سکته های مغزی و قلبی زیاد شده است، نبایستی هیچ سفره ای خالی از من باشد، زیرا من از لخته شدن خون جلوگیری می کنم و از زیان آلودگی هوا می کاهم. من دارای يك ماده میکرب کش نظیر پنی سیلین هستم که میکرب های وبایی شکل را می کشم و باسیل هایی را که سبب مسمومیت غذا می شوند، از بین می برم، و زهرابه آنها را خنثی می کنم و به همین جهت است که طباخان گوشت را همراه من حفظ می کنند و هیچ غذای گوشتی را بدون من نمی پذیرند. هیچگاه غذای مانده و بازاری نخورید، مگر آنکه با آن مقداری پیاز میل نمایید. خوردن پخته و خام من به رشد اطفال مخصوصا کودکان عقب افتاده کمک می کند، من به علت داشتن مواد گوگردی، خون و مجاری تنفسی را ضد عفونی می کنم و جهت درمان تنگی نفس- ورم گلو-برنشیت- گریپ وغيره مفید می باشم ونیز به علت داشتن گوگرد است که موهای سر و صورت را تقویت کرده و از ریزش در آنها جلوگیری می نمایم. عمل من در معالجه امراض کلیوی غیر قابل تردید است. من درمان پرستات، ورم ساق پا وروماتیسم مفصلی وغیره مفید می باشم. من با اینکه به هضم غذا كمك می کنم، و نفخ را از بین می برم، خودم کمی نفاخ هستم و برای جلوگیری از نفخ من، بایستی از مواد قندی استفاده کنید. خوردن کمی قند یا شکر یا مکیدن نبات و آبنبات نفخ مرا از بین می برد.برای تسکین درد دندان کافی است کمی آب پیاز را با پنبه آغشته و آن را در حفرة دندان کرم خورده بگذارید. برای معالجه زگیل های گوشتی وسط يك پیاز بزرگ را گود کرده، و در آن نمك بریزید و بگذارید تا نمك آب شود و آن را روی زگیل بمالید. برای از بین بردن لکه های سیاهی پوست نیز دارویی مفیدتر از آب پیاز و نمك نیست.من دارای چندین نوع قند بوده، و با كمك نیترات هایی که دارم ادرار را زیاد می کنم. اثر من در جلوگیری از تشمع کبدی وسرطان، غیر قابل انکار است ودر معالجه ورم پرده خارجی قلب و ذات الریه تجویز می شوم. و من بوی زهم گوشت را از بین می برم و گرفتگی دماغ را که در اثر تنفس در هوای متعفن پیدا شده باشد باز می نمایم. من دارای انسولین گیاهی و اینولین هستم و به همین جهت برای مبتلایان به مرض قند مفید بوده و قند خون را پایین می آورم. برای معالجه آب آوردن شکم، پیدا شدن آلبومین در ادرار به سراغ من بیایید، و از مدر بودن من استفاده کنید. در بر گ من مقداری قند و آنزیم های مختلف و مقدار زیادی سبزینه وجود دارد. ضمنا نیم پخته من مسكن التهابات و ناراحتی های مربوط به سوختگی و بواسیر است. من اشك آور بوده و چشم را ضد عفونی کرده و از فشار آن می کاهم و درعین حال ضرری به چشم نمی زنم. خوردن من با نان، باز کننده ادرار و حیض بوده و شکننده سنگ کلیه و مثانه است. پخته مهرای من قدرت غذایی بیشتری دارد، شکم را نرم می کند و آروغ ترش را از بین می برد، پخته من با دنبه و چربی جهت پاك کردن اخلاط غليظ سینه و ریه مفید است. ترشی من جهت درمان برقان وزباد شدن اشتها و تقویت هاضمه و جلوگیری از قی صفر اوی و بلغمی سودمند است. من پادزهر سموم هستم، خوردن آب من به مقدار زیاد، برای کسانی که سگ هار آنها را گزیده باشد سابقا تجویز می شد. چکاندن آب من در چشم جهت جلو گیری از آبریزش و خارش پلک چشم نافع است، و با عسل جهت رفع لکه سفیدی و زخم چشم و ضعف بینایی تجویز شده است.کشیدن آب من در بینی پاک کننده دماغ است. بوئیدن من در مواقع شیوع امراض مسر به منافع بسیار دارد. چکاندن آب من در گوش جهت رفع سنگینی وصدا کردن گوش و پاك کردن چرك آن نافع است، مقدار خوراك من تاصد گرم است. ضماد کوبیده من بر محل نیش عقرب وزنبور زهر آنها را از بین می برد. ضماد من بر روی پوست بدن خون را به سوی جلد می کشد و آن را خوش آب و رنگ می نماید، ضماد من با عسل و باروت جهت درمان برص، زگیل گوشتی، كك و مك و زخم های چرکی توصیه شده است و برای از بین بردن زگیل بهتر است ضماد مرا با نمك و گیلاب و عسل استعمال نمایید. ضماد من بازرده تخم مرغ جهت بواسیر و درد نشستنگاه به کار می رود و با کوهان شتر جهت شقاق و بو اسیر مفید بوده، بواسیر را باز می کند. پخته من با پیه جهت معالجه زخم پا که در اثر زدن کمش بوجود آمده باشد مفید است. عده ای از اشخاص گرم مزاج و سودایی نسبت به من حساسیت دارند. این اشخاص یا بایستی از پخته من استفاده کنند و یا بعد از خوردن من، کمی سرکه یا آب انارمیل نمایند. برای برطرف ساختن بوی من خوردن سبزی های معطر ، باقلای خام، گردوی بوداده، و نان سوخته مؤثر است. بذر من مقوی قوای شهوانی است، وجهت موخوره و داءالثعلب مفید است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا