گیاهان دارویی

درباره گلپر

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_message message_box_style=”solid-icon” message_box_color=”vista_blue”]درباره گلپر[/vc_message][vc_column_text]از نفخ معده جلوگیری می کنم. بهترین دارو برای معالجه هیستری هستم. تحريك كننده اشتها بوده و دستگاه هاضمه را تقویت می کنم. در ریشه من خواص بی شماری نهفته، اگر از تشنج و ناراحتی های عصبی رنج می برید از من استفاده کنید.فارسی من «انگدان» است ولی عده ای آن را معرب کرده «انجدان» نامیده اند. من دو نوع دارم، یکی خوشبو که به آن گلپر ، کوله پر و کولاپر و به ترکی «بالدرغان» می گویند و اعراب به ریشه آن «محروث» نام گذاشته اند.در کتب مختلف از آن به نام های انجدان ابيض، انگدان سفيد، انجدان طيب، انگدان خوشبو، گیاه حلتيت طیب، گیاه حلتيت سفید و اسفند ليون یاد شده است (حلتيت صمغ انجدان است که در آخر خود را معرفی خواهد کرد). نوع دوم من انجدان بد بو است که به آن گیاه انغوزه، گیاه انگژد، گیاه انگشت گنده، گیاه حلتيت منتن (متن در لغت عربی به معنی بدبو است) گیاه حلتیت سیاه می گویند. نوع خوشبوی من در همه کوهستان های ایران خصوصا دامنه البرز و قسمت های شمالی شمیران، گچسر، رودبار قصران، جاده شمشك ومغرب ایران به عمل می آید و نو ع بد بوی من در جنوب شرقی ایران، استان فارس و کوه های خراساس بطور خودرو به عمل آمده از صمغ آن که انغوزه و انگژد خوانده می شود، جهت صادرات استفاده می کنند، ولی به صمغ نوع خوشبوی من که مفیدتر است، در حال حاضر توجهی نمی شود. بهترین نوع من در نقاط کوهستانی ایران به عمل می آید و انواع دیگر از من در بعضی از کشورهای آسیایی و آفریقایی دیده میشود و يك نوع سوم به نام انجدان رومی است که خواص زیادی داشته و در ایران دیده نشده است. میوه نوع معطر من پس از رسیدن به شکل پولك نازکی در می آید که آنرا کو بیده، با انار، با سیب زمینی پخته و یا با قلای پخته می خورند تا از ایجاد نفخ آنها جلوگیری نماید.با ساقه و برگ آن ترشی گلپر درست می کنند. در ایران يك نوع مشروب به نام عرق گلپر می سازند که معمولا آنرا با آب انار مخلوط کرده می نوشند. من بادشکن بوده، نفخ و ناراحتی های دستگاه هاضمه را از بین می برم. من ضد عفونی کننده بوده و پادزهر سموم هستم. ضد تشنج، ضد کرم و ضد حشرات می باشم.مرا به جهت معالجه هیستری (صرع) عفونت های عصبی و عفونت های دستگاه تنفس تجویز می کنند. ضماد نوع بد بوی من با خطمی و آرد بر سر ، گرفتگی های دماغ را باز می کند. خوردن من ذهن را باز و حافظه را زیاد و نسیان را کم می کند و ابلهی و حماقت را از بین می برد. برای فلج، لقوه و بی حسی اعضا مفید است. من بهترین چاشنی برای غذای این دسته از بیماران می باشم. من غذارا نرم می کنم و بوی دهان را بر می گردانم، مقوی معده بوده بلغم را از بین می برم. اشتها را بر می انگیزم ومقوی هاضمه می باشم ، من از ضرر غذاهای سنگین و داروهای سمی می کاهم و برای بیمارانی که مبتلا به يرقان، استسقا، سکسکه و سختی ادرار هستند، مفید می باشم. پیشاب آور و قاعده آور بوده، شیر را هم زیاد می کنم. در استان فارس گوسفند را با گیاه بدبوی من می چرانند تا فربه شده و شير آن زیاد شود، ولی متاسفانه گوشت این گوسفندان کمی بدبو می شود. من مقوی کلیه، محرك شهوت و از بین برنده بلغم هستم. برای درد سینه، سرفه، عرق النساء، مفاصل، حتى بوييدن من هم مفید است.ضماد من با موم و روغن جهت خنازير ، سياتيك و امثال آنها با روغن زیتون جهت از بین بردن ساهی زیر چشم و مالیدن مطبوخ من با سرکه و پوست انار جهت بواسير نافع است. پاشیدن گرد من روی زخم های خوره ای و جذام سودمند می باشد. مقدار خوراك من ده گرم می باشد. ترشی ای که با برگ و ساقه نوع خوشبوی من درست می شود، ضد عفونی کننده معده بوده برای معالجه کم اشتهایی و از بین بردن اخلاط غليظ معده به کار می رود. ا ريشه من قوی تر از سایر اعضای من بوده، ماليدن آن روی ورم ها مفيد است و از بزرگ شدن خنازیر جلو گیری می کند. مقدار خوراك من نیم مثقال است. شیخ داودصاحب کتاب جامع انطاکی می نویسد که چون بانویی پس از پاك شدن از عادت ماهانه يك هفته روزی 5/1 گرم انجدان بخورد، آبستن نمی شود. ولی معین نکرده است که مقصود او انجدان خوشبو با انجدان بد بو است (طبق مطالعات نویسنده زبان خوراکی ها در انجدان خواه سیاه خواه سفید، هورمون های ضد تخمك وجود دارد که حتی قادرند رگل را باز و نطفه تازه منعقد شده را از بین ببرند). ریشه من قوی تر از سایر اعضای من می باشد. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1542725473922-a24e48c3-1401-4″ include=”20766,20765,20764,20763″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”pink”]

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت گلستان موج است.

[/vc_message][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”peacoc”]

استفاده از مطالب این بانک با ذکر منبع و لینک دادن به بانک بلامانع می باشد.

[/vc_message][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-check”]

گلستان موج صرفا یک فضای مجازی نیست!!

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا