گیاهان دارویی

درباره گل نرگس

درباره گل نرگس

بوییدن گل من سردرد را تسکین می دهد. اگر می خواهید در زمستان از زکام در امان باشید، مرتب گل مرا ببویید. گرد پیاز مرا بر روی زخم بپاشید تا آن را خشك كرده، ضد عفونی نماید. برای پاک کردن كک مك از من طبق دستور استفاده نمایید.از فریب نرگس مخمور ولعل می پرست حافظ خلوت نشین را در شراب انداختی اسم من نرگس است. اعراب به من نرجس، فرنگي ها نارسیس و یونانیان نرگیس گویند. تمام این اسامی از فارسی ریشه گرفته است. چون از گل های خوشبو و قشنگی هستم، همه گل و پیاز مرا می شناسند و شعرای خوش ذوق ایرانی، چشمان قشنگ و شهلا را به من تشبیه می کنند. من انواع و اقسام پر پر و کم پر زرد و سفید دارم. به نوع کم پر من «قدحی» گویند، چون مانند پیاله است و به نوع پر پر من مضاعف گویند و اهالی شیراز به من « نر گس هفت زرده » لقب داده اند. در وسط نوع سفیدرنگ من يك حلقه زردرنگی قرار دارد که بر زیبایی من افزوده است. «نرگس ژزوفین» و «نرگس یعقوبی» از انواع دیگر من است. اگر در وسط پیاز نرگس نوع کم پر من چهارقاش به شكل صليب داده و آن را بکارید تبدیل به نوع پر پر می شوم. پیاز من قاعده آور بوده و خوردن آن ایجاد قی می کند. گل من ضدعفونی کننده ای قوی است. بوی بدن آن سر درد را ساکت و گرفتگی دماغ را باز می کند و درمان زکام است. «جبرئيل بختيشوع» که از پزشکان و استادان دانشگاه قدیم جندی شاهپور بود، عقیده داشت که هر کس بخواهد در زمستان مبتلا به زکام نشود، بایستی بطور مداوم گل مرا بونماید.ضماد پیاز من با عسل برای ناخنة و ورم پلک چشم تجویز می شود و برای رفع تشنج پلک چشم اثر بسیار خوبی دارد. اگر پیاز پخته مرا با عسل بخورند، هر چه در معده جمع شده باشد به صورت قی بیرون می آید. خوردن پیاز من زهکش رحم بوده و باعث افتادن جنین مرده است. خوردن شش گرم آن با عسل انواع کرم معده را از بین می برد و درد رحم و مثانه را تسکین می دهد. برای تقویت شهوت و معالجه عنين بهتر است پیاز مرا سه روز در شیر گاو میش خیس کرده و بعد خشك نموده و سپس آن را ساییده و زیر شکم و اسافل ضماد نمایند. پاشیدن گرد ساییده پیاز من در روی زخم های چرکی و آبکی آن را خشك و ضد عفونی کرده و دهانه زخم را التیام می دهد و خون جراحات را بند می آورد. ضماد پیاز من با سرکه و عسل برای دمل و كورك بهترین مرهم می باشد. ضماد پیاز من با عسل جهت درد مزمن اعصاب و مفاصل و نقرس بهترین مسکن است و برای رفع شکستگی پی ها و بندها به کار می رود. ضماد پیاز من برای معالجه سوختگی تجویز می شود. برای معالجه گری (داءالثعلب) و پاك كردن كك مك و آثار جلدی نیز می توان از ضماد من با سر که استفاده کرد. گل من دارای تمام خواص پیاز من بوده و مقدار خوراك آن ۵/۷ گرم است. خوردن يك گرم بذر من با شیر محرك شهوت و ضماد آن باسر که پاك كننده كمك است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا