خشک میوه ها

درخت فندق بزرگ

درخت فندق بزرگ

درخت فندق، درختچه ای برگریز از خانواده Betulaceae ( بتولاسه) است که بومی جنوب شرقی اروپا و جنوب غربی آسیا ( از بالکان تا ترکیه ) میباشد. .این گیاه دارای برگهایی ارغوانی رنگ است که جاوه خاصی به این گیاه بخشد از این رو گیاه زینتی محبوبی به شمار می آید. Filbert دارای میوه هایی مانند فندق میباشد از این رو در تجارت این درخت را به خاطر آجیلش میکارند. میوه این گیاه ( فندق ) را هم به صورت خام و هم به صورت بوداده مصرف میکنند و بسیار محبوب است. درخت فندق ، درختچه ای برگریز است که بین ۶ تا ۱۰ متر ارتفاع دارد و گستردگی آن بین ۲٫۵ تا ۴ متر میباشد . این گیاه سرعت رشد آهسته ای دارد و بین ۱۰ تا ۲۰ سال زمان نیاز است تا به رشد کامل خود برسد. هر شاخه ۲۰ سانتیمتر ضخامت دارد. برگها بنفش رنگ میباشند و گرد هستند بین ۵ تا ۱۲ سانتیمتر طول و بین ۴ تا ۱۰ سانتیمتر عرض دارند . حاشیه این برگها دندانه دندانه میباشد. گلها در اواخر زمستان شکوفا میشوند و جنبه زینتی ندارند . گلهای نر و ماده به صورت جدا از هم قرار گرفته اند و گرده افشانی توسط باد صورت میگیرد. گلهای نر به رنگ زرد کمرنگ بوده و بین ۵ تا ۱۰ سانتیمتر هستند. گلهای ماده به رنگ قرمز روشن میباشند و بین ۱ تا ۳ میلیمتر طول دارند. میوه این گیاه فندق است ، هر فندق بین ۱٫۵ تا ۲٫۵ سانتیمتر طول دارد و در یک پوشش غشایی فراتر از خودش احاطه شده است .(این پوشش بین ۳ تا ۵ سانتیمتر طول دارد). سنجاب ها از میوه این گیاه تغذیه میکنند و منبع تغذیه مهمی برای آنها به شمار می آید.

شرایط نگهداری گیاه corylus maxima به شرح زیر میباشد:

خاک: خاک شنی،ماسه ای ، لومی ، مرطوب و خوب زهکشی شده ،برای رشد این گیاه مناسب است.
نور: آفتابی- نیمسایه
دما : دمای بین -۳ تا ۱۶ درجه مناسب است.
به طور کلی این گیاه در برابر سرما مقاوم است.
آبیاری: به طور متوسط صورت گیرد.
هرس: بهتر است سالیانه تا ۱/۳ شاخه های قدیمی حذف شوند

آفات و امراض:

در مورد این گیاه مراقب بیماری های لکه برگی و سوختگی باشید. از درخت فندق در برابر شته ها و کرم ها محافظت کنید. تکثیر این گیاه به روش قلمه زدن و در فصل بهار صورت میگیرد

نام های دیگر

purple -leaved filbert,hazel kentish cob

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا