مرکبات

دست بودا (Buddha’s Hand)

دست بودا

میوه دست بودا یک نوع مرکبات معطر است . این رقم اولین بار در هند و چین کشت می شده است. به علت شکل ظاهری این میوه به آن دست بودا گفته می شود. طبق مذهب بودایی انگشتان بسته نشان دهنده ی عبادت است و از آنجایی که این میوه به شکل انگشتان بسته ی دست است به آن دست بودا گفته می شود. در چین میوه ی دست بودا نشان دهنده ی شادی محسوب می شود. این میوه بزرگ، سنگین، شیرین و دارای پوست ضخیم می باشد. این درخت مانند سایر مرکبات قد کوتاه و شاخه هایی پوشیده از تیغ دارد. گاین گیاه دارای گل های سفید معطر می باشد. اکثر میوه های این درخت بی آب و بعضی از آنهای بی دانه می باشند. این گیاه به سرمای و گرمای شدید حساس است و بهترین آب و هوا برای رشد این گیاه آب و هوای معتدل می باشد.

ترکیبات شیمیایی

این میوه دارای ترکیبات کومارین و روغن است.
مواد شیمیایی اصلی این میوه شامل برگاپتن، لیمونین، دیوسمین و اورانتا مارین می باشد.

خواص دارویی

این میوه همانند سایر مرکبات دارای خواص دارویی بسیار زیادی می باشد.
عرق استخراج شده از این میوه باعث انسداد شراین رگ های خونی می شود و جریان خون را افزایش می دهد. اگر غلظت عرق آن زیاد باشد مانع از انقباض قلب می شود. ضربان قلب را کاهش می دهد، فشار خون را پایین می آورد.
بیماری آسم را تسکین می دهد و خلط را کاهش می دهد.
پلی ساکارید سارکولاکتریس موجود در این میوه سیستم ایمنی بدن را افزایش می دهد.
پخت ۳ تا ۶ گرم از این میوه بسیار برای کبد، طحال، ریه مفید است. درد شکم را تسکین می دهد و حالت تهوع را از بین می برد.
برای درمان سرفه ی خلط دار نیز مفید می باشد.
نفخ شکم را از بین می برد.
بیماری هپاتیت نوع A را در درمان می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا