گیاهان آبزی

ساژیتریا لاتیفولیا – BROADLEAF ARROWHEAD

ساژیتریا لاتیفولیا

(نام علمی: Sagittaria latifolia)
نام یک گونه از تیره قاشق‌واشیان است.
ساژیتریا لاتیفولیا، Sagittaria latifolia
طبقه‌بندی علمی
فرمانرو: گیاهان
راسته: قاشق‌واش‌سانان
تیره: قاشق‌واشیان
گونه: S. latifolia
نام علمی
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۴۱۴ کیلوژول (۹۹ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۲۰٫۲۳ g
چربی ۰٫۲۹ g
پروتئین ۵٫۳۳ g
تیامین (ویتامین ب۱) ۰٫۱۷ میلی‌گرم (۱۳٪)
ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) ۰٫۰۷۳ میلی‌گرم (۵٪)
نیاسین (ویتامین ب۳) ۱٫۶۵ میلی‌گرم (۱۱٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۵۹۹ میلی‌گرم (۱۲٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۲۶ میلی‌گرم (۲۰٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۱۴ میکروگرم (۴٪)
ویتامین C ۱٫۱ میلی‌گرم (۲٪)
کلسیم ۱۰ میلی‌گرم (۱٪)
آهن ۲٫۵۷ میلی‌گرم (۲۱٪)
منیزیم ۵۱ میلی‌گرم (۱۴٪)
منگنز ۰٫۳۶ میلی‌گرم (۱۸٪)
فسفر ۱۷۴ میلی‌گرم (۲۵٪)
پتاسیم ۹۲۲ میلی‌گرم (۲۰٪)
سدیم ۲۲ میلی‌گرم (۱٪)
روی ۰٫۲۸ میلی‌گرم (۳٪)
لاتیفولیا گونه ای از گیاهان آبزی گلدار از جنس Sagittaria در خانواده تيرکمان آبى یا Alismataceae است و بومی آمریکا است. و دارای نام های مختلف از جمله duck potato, Indian potato,wapatoاست و در آبهای کم عمق یافت می شود. این گیاه تولید ریشه های خوراکی میکند که بصورت گسترده توسط مردم بومی آمریکا مورد استفاده قرار میگیرد. لاتیفولیا در سراسر شمال امریکا گسترده است و همچنین در هاوایی ، جزایر کارائیب و شمال آمریکای جنوبی یافت می شود. لاتیفولیا پهن برگ در اروپا و استرالیا به عنوان علف هرز تهاجمی در نظر گرفته شده و معرفی شده است. این گیاع چند ساله دارای برگ های پهن در اندازه های متغیر از (۰٫۲ تا ۱ متر) است و با رشد نسبتاً سریعی که دارد می تواند وسعت زیادی از زمین را پوشش دهددارای ریشه های سفید و نازک است که با پوستی متمایل به رنگ ارغوانی پوشیده شده ۰٫۳ تا ۱ متر طول و ۰٫۱۵ تا ۰٫۶ متر عمق که از گیاه مادر به وجود می آیدگل آذین آن خوشه متشکل از گل های بزرگ مارپیچی است. معمولا به گلهای ماده در قسمت پایین و نر در بالا تقسیم میشود. دارای سه گلبرگ گرد سفید و کاسبرگ سبز تیره میباشد. گل نر را می توان به راحتی از ماده تفکیک کرد به دلیل عدم تجانس بین ۲۵ تا ۵۰ پرچم زرد رنگ نر و سبز رنگ ماده که کاملاً مشخص میاوداین گیاه در رودخانه ها ، برکه ها و دریاچه ها ،به خوبی با رنگ سبز تیره برگ مشخص است. دارای ریشه های قوی در برابر تغییرات گسترده سطح آب است و در جریان آرام و امواج شدید میتواند زنده بماند.این گیاه به نور متوسطی نیاز دارد و در محدوده نور متوسط – زیاد رشد مناسبی دارد دمای قابل تحمل این گیاه ۲۲ تا ۲۸ درجه سانتی گراد است و محدوده PH این گیاه ۵ تا ۷٫۵ است و سختی (GH) قابل تحمل این گیاه ۴ تا ۳۰ dh می باشداین گیاه بدون co2 هم بخوبی رشد می کند ولی وجود co2 تاثیر زیادی در رشد بهتر این گیاه داردریشه این گیاه می تواند به صورت خام و یا (پخته شده به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه) خورده شود. طعمی شبیه به سیب زمینی و شاه بلوط دارد.و می توان آنها را در اشکال مختلف طبخ مانند: برشته کردن ، سرخ کردن ، جوشاندن و غیره مصرف کرد. آنها همچنین می توانند به صورت خشک شده و آرد استفاده شوند. سایر بخش های خوراکی آن جوانه و میوه است این گیاه نسبت به شته و کنه های عنکبوتی آسیب پذیر است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا