میزان آب مورد نیاز هر هکتار باغ مرکبات بسته به وضع آب و هوا، سن، تعداد درخت در هکتار، نوع میوه و جنس زمین و شیوه آبیاری تفاوت دارد. در آبیاری غرقابی که رایجترین شیوه آبیاری است، این مقدار از ۱۰ هزار تا بیش از ۲۰ هزار متر مکعب در نقاط گوناگون متفاوت است.
در استانهای شمالی کشور که میزان بارندگی بین ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیمتر است چنانچه پراکنش باران مناسب باشد، نیازی به آبیاری درختان مرکبات نیست. به همن دلیل در بیشتر باغهای مرکبات شمال از کلاچای تا نوشهر مرکبات را به صورت دیم میکارند. در نقاطی از شمال که بارندگی کافی نیست و یا پراکنش آن مناسب نیست در ماههای تیر و مرداد درختان را ۲ تا ۳ بار آبیاری میکنند.
باغدارانی که امکان تأمین آب دارند درختان را آب میدهند و آنها که چنین امکانی ندارند، خسارت میبینند. در این حالت میوهها ریز شده و میریزند. در چنین حالتی با بارندگی شهریور ماه، آب درون میوههای زیاد میشود و چون پوست میوه متناسب با حجم آن افزایش سطح پیدا نمیکند ترک بر میدارد و خراب میشود. در مناطق مرکزی و نواحی جنوب کشور که میزان بارندگی و پراکندگی آن متناسب با نیاز آبی مرکبات نیست، باغ را در تمام سال آبیاری میکنند. فاصله آبیاری نیز به تناسب درجه حرارت هوا، سن و تعداد درخت، جنس خاک و شیوه آبیاری تفاوت دارد. در بیشتر نواحی جنوبی فاصله آبیاری در زمستان ۱۵ روز و در تابستان ۵ تا ۷ روز است.
روشهای آبیاری باغهای مرکبات عبارتند از کرتی، نشتی و قطرهای. بیشتر باغهای قدیمی به شیوه غرقابی (کرتی و نشتی) و باغهای جدید به شیوه قطرهای آبیاری میشوند. برخی از باغداران نیز روش آبیاری قدیمی (غرقابی) را اصلاح کرده و اکنون از شیوه قطرهای بهره میگیرند. نزدیک به ۸۰ درصد باغهای مركبات جنوب كشور به روش قطره اي آبياري مي شوند.
از میان عناصر شیمیایی که توسط درختان مرکبات مصرف میشود سه عنصر کربن، اکسیژن و هیدروژن در عمل فتوسنتز تأمین میشوند. ازت، فسفر و پتاس عناصر اصلی تغذیه هستند که به مقدار زیاد از زمین برداشت میشوند و به آنها عناصر ”ماکرو” میگویند. در مقابل عناصری هستند که میزان آنها در خاک کم و نیاز گیاه هم به آنها کم است ولی در تغذیه و تندرستی گیاه نقش مهمی دارند و به آنها عناصر ”میکرو” میگویند. بخشی از نیاز غذایی مرکبات از زمین تأمین میشود و بخشی دیگر را با دادن کودهای حیوانی و شیمیایی(ماکرو و میکرو) تأمین میکنند.
مصرف کود حیوانی علاوه بر تغذیه گیاه دارای نقش مهمتری در اصلاح خاک است. هر سه سال یک بار (اواخر زمستان)۳۰-۲۰ تن در هکتار در ناحیه فعالیت ریشه با خاک مخلوط گردد. ترجیحاً چالکود بدین ترتیب که شیاری به عمق ۲۰ سانتی متر در بیرون از آبچکان درخت ایجاد و کود ریخته شود.زمان کوددهی پاییز تا اسفند و پس از برداشت میوه است.
فسفر به صورت فسفات آمونیوم، پتاس به صورت سولفاتپتاس و ازت به صورت سولفات آمونیم مصرف میشود. میانگین مصرف فسفات آمونیم به ازاي هرسال سن درخت ۵۰ گرم است. سولفات پتاس به ازاي هرسال سن درخت ۱۰۰ گرم و سولفات آمونیم به ازاي هرسال سن درخت ۲۰۰ گرم (در ۲ تا ۳ نوبت) است. کودهای فسفره و پتاسه پس از برداشت میوه تا اسفند ماه(ترجيحاً اسفند ماه ) با شخم باغ، همراه کود حیوانی به زمین داده میشود. سولفات آمونیم از اسفند تا اردیبهشت در ۲ تا ۳ نوبت مصرف میشود. نوبت اول همراه با شخم و با سایر کودها، نوبت دوم به صورت سرک با فاصله یک ماه از نوبت اول و نوبت سوم (اگر بدهند) با نوبت دوم یک ماه فاصله خواهد داشت. كود دهي به دو صورت چالکود یا پخش سطحی و زیر و رو کردن خاک انجام می شود (به فاصله ۵۰ سانتیمتر از تنه درخت به سمت آب چکان درخت، کوددهی صورت می گیرد) اگر آبیاری به روش قطرهای باشد کودهای فسفره و پتاسه به صورت دستی و کود ازته همراه آب (محلول در آب آبیاری) داده میشود. عناصر فرعی که به کودهای میکرو معروف هستند عمدتاً به صورت محلول بر روی درختان پاشیده میشوند. در مواردی که ابیاری به روش قطرهای باشد کودهای میکرو نیز همراه آب به درخت داده میشوند. در جنوب کشور از میان کودهای میکرو ”سکوسترین ۱۳۸” برای رفع کمبود آهن داده میشود. در شمال کشور آهن، مس، روی، منگنز، منیزیم، کلسیم و گوگرد و بٌر مصرف میشود. زمان مصرف کودهای میکرو یک نوبت و زمانی است که میوه به اندازه فندق است و نوبت دیگر ۲۰ تا ۳۰ روز بعد که میوه به اندازه گردو شده باشد.