مرکبات

نارنگی اورلاندو تانجلو (Orlando Tangelo)

نارنگی اورلاندو تانجلو

نارنگی اورلاندو تانجلو دورگ گریب فروت دانکن(Duncan grapefruit) با نارنگی دانسی(Dancy Tangerine ) است. میوه آن پهن، گرد، میان رس،پر آب، گوشتی و تعداد بذر آن زیاد و به گرما مقاوم و در ناحیه مرکزی و شمال ایران کاشته می شود. درخت آن چتری و پر محصول با برگهای قاشقی است. در ادامه به بررسی ترکیبات شیمیائی و خواص داروئی نارنگی ها پرداخته می شود.

ترکیبات شیمیائی

از نظر ترکیبات شیمیائی پوست نارنگی درحدود۰/۵ درصد اسانس داردوازبرگ ها وسرشاخه های آن نیزاسانس گرفته میشود.اسانس پوست نارنگی دارای دی-لیمونن،دی-ال-لیمونن ،ترپن ولینالول است که درحدود۷۸درصد آن را دی-لیمونن ودی-ال-لیمونن تشکیل میدهد ولی در اسانس برگ وسر شاخه ، فقط درحدود۴۲درصد دی و دی-ال-لیمونن یافت می شود. در آب نارنگی قندو آمینواسید یافت می شود.

خواص داروئی

* نارنگی تصفیه کننده خون است.
* پوست سفید آن سرشار از فلاوانوئیدز است که از بدن در برابر چاقی مفرط و علایم دیگر سندرم سوخت و ساز محافظت می کنند.
* میوه ای کم کالری و سرشار از ویتامینc است.
* پوست داخل این میوه کاهش دهنده کلسترول است و با سرطان نیز مقابله می کند.
* پوست این میوه، برای درمان افسردگی، استرس های عاطفی و ناراحتی های مربوط به خواب وگوارش مفید است.
* پوست این میوه به جذب غذا، کنترل نفخ و کاهش تهوع کمک می کند.
* ویتامین c که آنتی اکسیدان مهمی است، از بدن در مقابل آثار خطرناک رادیکال های آزاد محافظت
می کند وباعث طولانی شدن عمر می شود.
* فیبر موجود در آن در کنترل میزان قند خون موثر است.
* هسپریدین ماده موجود در قسمت سفید پوست نارنگی تاثیر آنتی اکسیدان و ضد التهابی روی سلول ها و بافت ها دارد و مانع از پیری و سرطان می شود.
* پوست آن را برای مصرف خشک کنید و به شکل پودر دربیاورید و با انواع غذاها استفاده کنید.
* نارنگی خاصیت ضدعفونی کننده دارد که بدن را در برابر خطرناک ترین باکتری به نام «Staphylococcus aureus» که باعث پخش عفونت در بدن میشود، محافظت میکند.
* باعث تکثیر و شکل گیری سلول های جدید می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا