مرکبات

نارنگی زودرس ژاپنی ایشی کاوا (Ishikawa Satsuma)

نارنگی زودرس ژاپنی ایشی کاوا

نارنگی ژاپنی ایشی کاوا به همراه نارنگی هاشمیموتو (در لینک های بعدی از آن نامبرده خواهد شد) جز ارقام زودرس (Wase) از گروه نارنگی ساتسوما (Satsuma) یا انشو(Unshiu) محسوب می شود. در سال ۱۳۰۹ تا ۱۳۱۳ بذر نارنگی ساتسوما به ایران وارد شد و در کاخ دربار پهلوی در شمال ایران کشت شد وسپس به ایستگاه وزارت فلاحت سابق راه یافت. در ایران رقم انشو تا سال ۱۳۴۲ ناشناخته بوده ولی بانشان دادن مقاوت به سرما از سال ۱۳۴۷ به عنوان اولین نارنگی برای کشت در شمال انتخاب شد. این گونه نارنگی در ایران به خصوص در منطقه شمال به نارنگی ژاپنی معروف است. زمان رسیدن نارنگی ایشی کاوا در اواسط یا اواخرمهرماه است و نسبت به گروه دیررس(Owari) خیلی زودرس تر، کم رشد تر و پا کوتاه تر هستند.در ادامه به بررسی ترکیبات شیمیائی و خواص داروئی نارنگی ها پرداخته می شود.

ترکیبات شیمیائی

از نظر ترکیبات شیمیائی پوست نارنگی درحدود۰/۵ درصد اسانس دارد وازبرگ ها وسرشاخه های آن نیزاسانس گرفته میشود.اسانس پوست نارنگی دارای دی-لیمونن،دی-ال-لیمونن ،ترپن ولینالول است که درحدود۷۸درصد آن را دی-لیمونن ودی-ال-لیمونن تشکیل میدهد ولی در اسانس برگ وسر شاخه ، فقط درحدود۴۲ درصد دی و دی-ال-لیمونن یافت می شود. در آب نارنگی قندو آمینواسید یافت می شود.

خواص داروئی

* نارنگی تصفیه کننده خون است.
* پوست سفید آن سرشار از فلاوانوئیدز است که از بدن در برابر چاقی مفرط و علایم دیگر سندرم سوخت و ساز محافظت میکنند.
* میوه ای کم کالری و سرشار از ویتامینC است.
* پوست داخل این میوه کاهش دهنده کلسترول است و با سرطان نیز مقابله میکند.
* پوست این میوه، برای درمان افسردگی، استرس های عاطفی و ناراحتی های مربوط به خواب وگوارش مفید است.
* پوست این میوه به جذب غذا، کنترل نفخ و کاهش تهوع کمک میکند.* ویتامینC که آنتی اکسیدان مهمی است، از بدن در مقابل آثار خطرناک رادیکال های آزاد محافظت می کند وباعث طولانی شدن عمر میشود.
*فیبر موجود در آن در کنترل میزان قند خون موثر است.
* هسپریدین ماده موجود در قسمت سفید پوست نارنگی تاثیر آنتی اکسیدان و ضد التهابی روی سلول ها و بافت ها دارد و مانع از پیری و سرطان می شود.
* پوست آن را برای مصرف خشک کنید و به شکل پودر دربیاورید و با انواع غذاها استفاده کنید.
* نارنگی خاصیت ضدعفونی کننده دارد که بدن را در برابر خطرناک ترین باکتری به نام «Staphylococcus Aureus» که باعث پخش عفونت در بدن می شود، محافظت میکند.* باعث تکثیر و شکل گیری سلول های جدید می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا