مرکبات

نارنگی پاکستانی کینو (Kinnow)

نارنگی پاکستانی کینو

نارنگی پاکستانی کینو یکی از انواع مرکبات است که بطور گسترده در ناحیه پنجاب کشت می شود. این رقم، همان معروف به نارنگی پاکستانی است که سالها به مقدار زیادی وارد کشور شده ومیوه ایست پر آب، شیرین،گوشتی و دارای پوستی نازک ،رنگ قرمز پرتقالی و تعداد دانه آن زیاد است. این رقم، دو رگی است بین نارنگی های کینگ (King) و ویلولیف (Willow- leaf) ومیوه ایست میان رس و زمان رسیدن آن در اواسط دی یا بهمن است. نارنگی کینو بواسطه ی اینکه میوه ایست پر آب، با عطر خاص و رنگ طلائی زیبا بطور گسترده ای مورداقبال عمومی قرار گرفته و به نقاط مختلف جهان صادر می شود. در ادامه به بررسی ترکیبات شیمیائی و خواص داروئی نارنگی ها پرداخته می شود.

ترکیبات شیمیائی

از نظر ترکیبات شیمیائی پوست نارنگی درحدود۰/۵ درصد اسانس داردوازبرگ ها وسرشاخه های آن نیزاسانس گرفته میشود.اسانس پوست نارنگی دارای دی-لیمونن،دی-ال-لیمونن ،ترپن ولینالول است که درحدود۷۸رصد آن را دی-لیمونن ودی-ال-لیمونن تشکیل میدهد ولی در اسانس برگ وسر شاخه ، فقط درحدود۴۲درصد دی و دی-ال-لیمونن یافت می شود. در آب نارنگی قندو آمینواسید یافت می شود.

خواص داروئی

  • نارنگی تصفیه کننده خون است.
  • پوست سفید آن سرشار از فلاوانوئیدز است که از بدن در برابر چاقی مفرط و علایم دیگر سندرم سوخت و ساز محافظت می کنند.
  • میوه ای کم کالری و سرشار از ویتامینc است.
  • پوست داخل این میوه کاهش دهنده کلسترول است و با سرطان نیز مقابله می کند.
  • پوست این میوه، برای درمان افسردگی، استرس های عاطفی و ناراحتی های مربوط به خواب وگوارش مفید است.
  • پوست این میوه به جذب غذا، کنترل نفخ و کاهش تهوع کمک می کند.
  • ویتامین c که آنتی اکسیدان مهمی است، از بدن در مقابل آثار خطرناک رادیکال های آزاد محافظت می کند وباعث طولانی شدن عمر می شود.
  • فیبر موجود در آن در کنترل میزان قند خون موثر است.
  • هسپریدین ماده موجود در قسمت سفید پوست نارنگی تاثیر آنتی اکسیدان و ضد التهابی روی سلول ها و بافت ها دارد و مانع از پیری و سرطان می شود.
  • پوست آن را برای مصرف خشک کنید و به شکل پودر دربیاورید و با انواع غذاها استفاده کنید.
  • نارنگی خاصیت ضدعفونی کننده دارد که بدن را در برابر خطرناک ترین باکتری به نام «Staphylococcus Aureus» که باعث پخش عفونت در بدن می شود، محافظت می کند.
  • باعث تکثیر و شکل گیری سلول های جدید می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا