۱ – چه نوع کود؟ Right Kind
۲ – چه مقدار؟ Rig. ht Amoint
۳ – چه موقع؟ Right Time
۴ – چطور؟ Right Aprliation
که در علم تغذیه اصطلاحاً آن را قانون (۴R) مینامند.
عدم رعایت هر کدام از اصول فوق موجب عدم وصول نتیجه مطلوب خواهد بود.
اصل اول قانون تغذیه در دست تولیدکنندگان و سه اصل دیگر در دست توصیه کنندگان است و مخصوصاً اجرای اصل چهارم در دست کشاورزان است و که بی توجهی در اجراء اصل اول را زیر سوال می برد.
۱ – مصرف از راه خاک به صورت پخش در سطح خاک
۲ – مصرف از راه خاک به صورت باندی
۳ – مصرف از راه خاک به صورت چالکود
۴ – مصرف از طریق سیستم آبیاری
۵ – مصرف از طریق محلول پاشی روی اندام هوایی گیاه
۱ – راندمان مصرف آب در این روش خیلی بالاتر است چون راندمان مصرف کود بالاتر است.
۲ – سیستم کار می کند نه شما، پس شب و روز مطرح نیست، پس هزینه کوددهی خیلی کم است.
۳ – کود به اندازه کافی داده می شود نه کم، نه زیاد و یکنواخت.
۴ – تلفات کود بسیار کاهش می یابد.
۵ – کوددهی مداوم و به موقع است.
۶ – مثل روش خاکی منتظر حل شدن کود نیستیم بلکه کود حل شده به گیاه برسد.
۷ – گیاه سوزی وجود ندارد.
۸ – اصلاح آب و خاک بسیار آسان است.
۹ – کود آبیاری با تمام سیستمهای آبیاری امکانپذیر است.
۱- برای افزایش تشکیل میوه در محصولات باغی محلول پاشی عناصر اوره ، روی و بر،هرکدام با غلظت پنج در هزار پس از برداشت محصول و در بهار پیش از باز شدن غنچه ها توصیه میگردد.
۲- مصرف کودهای محتوی بر در مناطق با خاک های شور توصیه نمی گردد.
۳- سرعت باد کم باشد و مانع محلولپاشی نشود.
۴-محلول پاشی اگر در صبح یا عصر انجام گیرد موثرتر خواهد بود
۵- قبل از مصرف کود مطالب برچسب کود را به دقت مطالعه کنید.
۶- حرارت محیط در هنگام محلولپاشی پایین تر از ۲۹درجه سانتیگراد میباشد.
۷- بهتر است پس از محلولپاشی، آبیاری باغ و مزرعه انجام گیرد.
۸- در هنگام ظهور گل و اوایل دوره تشکیل میوه نباید این کودها را محلول پاشی کرد.
۹-هنگام تهیه محلول کود را به آب اضافه کنید.
۱۰- در هنگام محلولپاشی رطوبت نسبی هوا بالاتر از ۷۰درصد باشد.
۱۱_ پی اچ محلولهای تهیه شده در محدوده بین ۸-۶ باشد.
۱۲-محلول پاشی در فصل بهار مواد غذایی را مستقیماً و در زمان مناسب در اختیار گیاه قرار می دهد.