خاک و کود

چه نوع کود , چه مقدار , چه موقع , چطور؟

تغذیه صحیح و اصولی گیاه رعایت ۴ اصل اساسی است. این اصول عبارتند از:

۱ – چه نوع کود؟ Right Kind
۲ – چه مقدار؟ Rig. ht Amoint
۳ – چه موقع؟ Right Time
۴ – چطور؟ Right Aprliation
که در علم تغذیه اصطلاحاً آن را قانون (۴R) می­نامند.
عدم رعایت هر کدام از اصول فوق موجب عدم وصول نتیجه مطلوب خواهد بود.
اصل اول قانون تغذیه در دست تولیدکنندگان و سه اصل دیگر در دست توصیه کنندگان است و مخصوصاً اجرای اصل چهارم در دست کشاورزان است و که بی­ توجهی در اجراء اصل اول را زیر سوال می­ برد.

اصل چهارم قانون تغذیه که کود دادن است به یکی از ۵ روش زیر انجام می ­شود

۱ – مصرف از راه خاک به صورت پخش در سطح خاک
۲ – مصرف از راه خاک به صورت باندی
۳ – مصرف از راه خاک به صورت چالکود
۴ – مصرف از طریق سیستم آبیاری
۵ – مصرف از طریق محلول پاشی روی اندام هوایی گیاه

به طور کلی بعضی از امتیازات مصرف کود در سیستم آبیاری عبارتند از

۱ – راندمان مصرف آب در این روش خیلی بالاتر است چون راندمان مصرف کود بالاتر است.
۲ – سیستم کار می­ کند نه شما، پس شب و روز مطرح نیست، پس هزینه کوددهی خیلی کم است.
۳ – کود به اندازه کافی داده می ­شود نه کم، نه زیاد و یکنواخت.
۴ – تلفات کود بسیار کاهش می ­یابد.
۵ – کوددهی مداوم و به موقع است.
۶ – مثل روش خاکی منتظر حل شدن کود نیستیم بلکه کود حل شده به گیاه برسد.
۷ – گیاه ­سوزی وجود ندارد.
۸ – اصلاح آب و خاک بسیار آسان است.
۹ – کود آبیاری با تمام سیستم­های آبیاری امکان­پذیر است.

نکات آموزنده و طلایی در مصرف کودها

۱- برای افزایش تشکیل میوه در محصولات باغی محلول پاشی عناصر اوره ، روی و بر،هرکدام با غلظت پنج در هزار پس از برداشت محصول و در بهار پیش از باز شدن غنچه ها توصیه میگردد.

۲- مصرف کودهای محتوی بر در مناطق با خاک های شور توصیه نمی گردد.

۳- سرعت باد کم باشد و مانع محلول‌پاشی نشود.

۴-محلول پاشی اگر در صبح یا عصر انجام گیرد موثرتر خواهد بود

۵- قبل از مصرف کود مطالب برچسب کود را به دقت مطالعه کنید.

۶- حرارت محیط در هنگام محلول‌پاشی پایین تر از ۲۹درجه سانتیگراد می‌باشد.

۷- بهتر است پس از محلول‌پاشی، آبیاری باغ و مزرعه انجام گیرد.

۸- در هنگام ظهور گل و اوایل دوره تشکیل میوه نباید این کودها را محلول پاشی کرد.

۹-هنگام تهیه محلول کود را به آب اضافه کنید.

۱۰- در هنگام محلول‌پاشی رطوبت نسبی هوا بالاتر از ۷۰درصد باشد.

۱۱_ پی اچ محلولهای تهیه شده در محدوده بین ۸-۶ باشد.

۱۲-محلول پاشی در فصل بهار مواد غذایی را مستقیماً و در زمان مناسب در اختیار گیاه قرار می دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا