آموزش هابنفشه آفریقایی

بنفشه آفریقایی برگ ابلق (برگ رنگی)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_message message_box_style=”solid-icon” message_box_color=”vista_blue”]بنفشه آفریقایی برگ ابلق (برگ رنگی)[/vc_message][vc_column_text]توان بنفشه آفریقایی برای جهش ( mutation ) چه از نظر تغییرات در گل و چه از نظر تغییرات در برگ و سایر خصوصیات بسیار بالاست. بسیاری از خصوصیات مشخص شده امروزی بنفشه آفریقایی در طبیعت وجود نداشته است. مثلا اولین گل پر پر جهش بوته ای بنام دوشس (Duchess) و اولین گل سفید جهش در بوته ای بنام وایت لیدی(White Lady) بوده است .

امروزه بسیاری از بنفشه آفریقایی های بسیار محبوب و پر طرفدار برگ های ابلق (رنگی ) دارند که این دسته از بنفشه آفریقایی ها نه تنها بخاطر گل های زیبایشان مورد پسند می باشند بلکه بدلیل دارا بودن برگ های رنگی و غیر عادیشان بیشتر مورد توجه هستند . در گلخانه بسیاری از مشتریان را دیده ایم که با وجود اینکه قفسه ها پر از بوته های بسیار پر گل هستند، توجهشان بیشتر متوجه بوته هایی با برگ ابلق ، حتی بدون گل، بوده است.

حتما برای شما این سئوال پیش آمده که چرا برگی رنگی می شود؟! چرا بعضی برگ ها سبز تیره و برخی دیگر روشن هستند!!؟

رنگ سبز برگ های گیاهان به دلیل وجود رنگدانه هایی است که کلروفیل نامیده می شوند. کلروفیل ترکیبی از از دو کلمه یونانی است. سبز Chloro و برگ phyll . هر چه میزان کلروفیل ها بیشتر باشند سبزی برگ پر رنگ تر می شود و هر چه میزان کمتر باشد سبزی برگ روشن تر خواهد بود.

حال اگر به هر دلیلی در قسمتی از برگ تولید کلروفیل متوقف شود برگ ها رنگی می شوند. يعني در بخش هایی به رنگی غیر از سبز دیده می شوند. کمبود کلروفیل می تواند به رنگ های مختلفی نمایش داده شود. کرم، سفید، صورتی، بنفش روشن، زرد، قهوه ای و یا حتی دو طیف مختلف رنگ سبز.

در طبیعت تعداد بسیار اندکی بنفشه آفریقایی برگ ابلق وجود داشته اند ولی بدلیل اینکه نسبت به بوته هایی با برگ سبز ضعیف تر هستند( راز بقا ) کم کم حذف شده اند. در واقع بنفشه آفريقایی هایی که امروزه در همه جا دیده می شوند جهش هایی هستند که خارج از چرخه طبیعی طبیعت رخ داده اند.

بنفشه آفریقایی های برگ ابلق زیبا غالبا به سه دسته تقسیم می شوند.

١- کرون Crown

2- موزائیک Mosaic

3- تامی لو Tommie Lou

1- کرون : ابلقی بیشتر در برگ های وسطی گیاه ( برگ های جوان ) دیده می شود.

۲- موزائیک : ابلقی بصورت رگه هایی مانند خطوطی که با نوک مداد کشیده شده باشند ، پراکنده در سطح برگ دیده می شود.

۳- تامی لو: این ابلقى در لبه برگ وجود دارد و در واقع محبوب ترین و معروف ترین برگ های ابلق تامی لو هستند.

خانمی بنام تامی لوئیس اودن Tommie Louise Oden برگ ابلق تامی لو را از جهش قلمه برگ بوته ای به نام وایت پراید White Pride بدست آورد. او متوجه شد که یکی از بوته های بدست آمده دارای برگ های ابلق شده که با برگ سبز بوته های عادی به نحو زیبایی متفاوت است. او که این جهش را جدی گرفته بود پس از ۹ نسل متوالی تکثیر برگی و اطمینان از ثبات ژنتیکی اش توانست این برک ابلق جدید را در انجمن بنفشه آفریقایی آمریکا به نام خودش ” تامی لو” ثبت و به دنیا معرفی کند.

تامی لودر لبه برگ ها به صورت خطی نسبتا پهن دیده می شود. البته پهنایش با تغذیه، عوامل محیطی و انواع مختلف کم یا زیاد می شود. بهترین نسبت قسمت رنگی برگ به نسبت قسمت سبز برگ ۳۰٪ رنگی به ۷۰٪ سبز است. به این ترتیب هم بوته بسیار زیبا می شود و هم میزان کلروفیل برای سر زنده بودن و خوب گل دادن بوته کفایت می کند.

در مقایسه با تهیه غذای انسان، برگ را آشپزخانه و کلروفیل را قابلمه و دیگ می توان تصور کرد. آب، کود و مواد معدنی که ریشه از خاک تهیه می کند هیچکدام غذای حاضر و آماده نیستند. غذا در برگ ها و بکمک فعل و انفعالات شیمیایی و در پی دریافت نور تهیه می شود. در نتیجه ابلقی برگ ها یعنی غذای کمتر و گل کمتر. به همین دلیل هم هست که بوته هایی با برگ ابلق نسبت به بوته های با برگ سبز ضعیف تر هستند.

نگهداری از بنفشه آفریقایی های ابلق اندکی با آنهایی که برگ سبز دارند تفاوت دارد.

درجه حرارت برای بوته های برگ ابلق ۱-۲ درجه کمتر از بوته های برگ سبز می باشد. بدلیل کمبود کلروفیل در این بوته ها مقدار نور مورد نیازشان نیز اندکی بیشتر است. در قسمت پرورش با نور مصنوعی نیز توضیح دادیم که بهتر است بنفشه آفریقایی های برگ ابلق در قسمت های پرنورتر قفسه قرار بگیرند.

برای تعویض گلدان یا خاک بهتر است که از روش قالب گیری استفاده نمایید تا کمترین آسیب به ریشه ها برسد. زیرا در صورت صدمه خوردن خال های قهوه ای رنگی در لبه برگ و در قسمت های رنگی ایجاد می شود.

میزان گلدهی بنفشه آفریقایی با میزان کلروفیل موجود در برگ ها ارتباط مستقیم دارد. اگر در صد ابلقى برگ ها از ۳0% تجاوز کند بوته گل کمتری خواهد داد و اگر این نسبت به شدت تغییر کند و ابلقی خیلی زیاد شود تقریبا از گل دادن باز می ایستد. در شرایط حداکثر ابلقی نه تنها از گل خبری نخواهد بود بلکه بوته بدلیل عدم امکان تهیه غذا آرام آرام خواهد مرد.

ملاحظه می کنید که بین زیبایی برگ و میزان گلدهی می بایستی یک تعادل بر قرار کنیم تا هم برگ ها زیبا باشند و هم مقدار گلدهی کم نشود و بوته سالم و سلامت به حیات خود ادامه دهد.

در قسمت کود و غذا به این مطلب مهم می پردازیم که کود هایی که مقدار ابلقی برگ های بنفشه آفریقایی را تشویق می کنند می بایستی با دقت و با درک محدودیت مصرف شوند.

درجه حرارت بالا ، نور زیاد و کود هایی با ازت بالا عواملی هستند که باعث می شوند ابلقى برگ ها کم شده و یا به کل از بین بروند ولی هرگاه این سه عامل تصحیح شوند ابلقی دو باره به برگ ها باز خواهد گشت.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1523947760284-015622ab-0c49-3″ include=”16816,16817,16818,16819,16820″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”pink”]

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت گلستان موج است.

[/vc_message][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”peacoc”]

استفاده از مطالب این بانک با ذکر منبع و لینک دادن به بانک بلامانع می باشد.

[/vc_message][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-check”]

گلستان موج صرفا یک فضای مجازی نیست!!

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” message_box_color=”vista_blue” icon_fontawesome=”fa fa-info”]

منبع : کتاب پرورش بنفشه آفریقایی به زبان ساده

پرویز پروین مهر | پریسا پروین مهر

[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا