دانه دار

میوه (به)

میوه (به)

درخت به گیاهی است بصورت درختچه، میوه آن خوراکی و دارای طبیعت معتدل. نوع شیرین و خوب رسیده آن مفرح و مقوی قلب و اعصاب و نشاط آور و مدربول و دارای چند نوع ویتامین مانند ویتامین آ (A) و سی (C) و مقداری مواد قندی و اسیدهای آلی و مواد کانی می باشد. چنانچه میوه شیرین و رسیده به را آب گرفته و این عصاره را با شکرنی حرارت داده به قوام آورند و مقداری گلاب و زعفران به آن بیفزایند این شربت مفرح و مقوی خوبی بوده و هیجانات روحی را نقصان می دهد و مدربول نیز می باشد.میوه به و مصرف آن با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و محافظت از روده در برابر التهاب کمک می‌کند ضمن این که در کاهش وزن بدن و پایین آوردن سطح کلسترول بد خون مؤثر است شاید برایتان جالب باشد که بدانید خاستگاه اکثر میوه‌های پاییزی، برخی کشورهای جنوبی اروپا و کشورهای جنوب غربی آسیا مانند ایران، سوریه، لبنان، پاکستان و … است. زیرا اقلیم و آب و هوای این کشورها به گونه‌ای است که میوه‌های پاییزی در چنین کشورهایی به خوبی بارور می‌شوند و رشد می‌کنند و این میوه‌ها در سایر کشورها به عنوان میوه‌های کمیاب و استثنایی شناخته می‌شوند. از آن جمله می‌توان به میوه به اشاره نمود. لازم به ذکر است خواص بی‌نظیر این میوه در احادیث متعدد هم بیان شده است و از آن به عنوان یکی از میوه‌های بهشتی یاد کرده‌اند. این گیاه بی‌نظیر نه تنها میوه‌ای پرخاصیت دارد، بلکه دانه‌ها و برگ‌های این گیاه نیز دارای خواص درمانی شگفت‌آوری هستند.

سرشار از مواد مغذی

میوه به در شکل نرسیده به رنگ سبز است که پرزهای طوسی رنگی آن را پوشانده است. با رسیده شدن به، این میوه به رنگ زرد متمایل می‌شود. درخت به در بسیاری از ملل دنیا به عنوان سمبل باروری، عشق و زندگی شناخته شده است. میوه، دانه و برگ‌های به از زمان‌های بسیار دور به عنوان دارو استفاده می‌شده است وقتی به پخته می‌شود، نرم و شیرین شود. این میوه برای تهیه مربا، مارمالاد، پودینگ و … بسیار کاربرد دارد و این مربا برای تسکین مشکلات روده‌ای استفاده می‌شود. همچنین سرشار از فروکتوز، گلوکز، پکتین، لمون، مالیک اسید، نمک پتاسیم، سدیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، روی، فسفر، مس، کلر، سولفور، کاروتن، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین B1، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B6 است.

طرز استفاده

۱ .برگ‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه در آب در حال جوش بخیسانید و سپس آن را از صافی رد کنید. آنگاه آن را میل نمایید. این برگ‌ها در آب جوش مایعی قرمز رنگ ایجاد می‌کنند که به رنگ چای بسیار شبیه است، در نتیجه می‌توانید از این برگ‌ها به عنوان جایگزین چای سیاه استفاده کنید.
۲ .برای درمان کولیت می‌توانید ۱۰ گرم از دانه‌ها و برگ به را شب قبل از خواب در یک لیوان آب سرد بخیسانید. صبح هنگام این محلول آماده است و می‌توانید ۳ الی ۴ بار در روز از آن مصرف کنید.
۳ .می‌توانید میوه به را به صورت نازکی خشک کنید و سپس آن را در آسیاب به صورت پودر دربیاورید. و در هنگام لزوم از این پودرها دمنوش تهیه کنید.

آرام بخش

دانه به دارای آمیگدالین یا همان ویتامین B17 است. که اثرات ضد سرطانی دارد. البته در مصرف آن باید جانب احتیاط را رعایت و از مصرف بیش از حد آن خودداری کرد؛ زیرا مقادیر زیادی از آمیگدالین سمی است. دانه‌های به سرشار از تانن، شکر، پکتین، مالیک اسید، آمیگدالین و … هستند. دمنوش تهیه‌شده از این دانه‌ها خاصیت آرام‌بخشی دارد. بی‌خوابی را درمان می‌کند و تنش‌های عصبی و تنفس نامناسب را تسکین می‌بخشد. همچنین پکتین موجود در این دانه‌ها برای درمان جراحات، سوختگی‌ها، سرفه، گلودرد و سایر مشکلات تنفسی کاربرد دارد.

آثار درمانی دیگر

میوه به باعث بهبود اشتها می‌شود. همچنین خون‌رسانی و تغذیه قلب را تسهیل می‌کند.
میوه به برای تسکین التهاب ارگان‌های داخلی مانند رحم بسیار مناسب است.
میوه، دانه و برگ‌های به برای بهبود بیماری‌های دستگاه ادراری پیشنهاد می‌شود.
برای افراد دیابتی که می‌خواهند سطح قند خون خود را کاهش دهند، مصرف دمنوش به با تمام ضمایم به صورت میوه، دانه و برگ‌های به، ۳ بار در روز توصیه می‌شود.
این میوه همچنین برای بیماری‌های پوستی و ناراحتی‌های چشمی مناسب است.
برگ به همچنین برای تقویت موها و کدر کردن رنگ آن‌ها در صورت استفاده موضعی بر روی موها، پیشنهاد مناسبی است.

کم خونی

یکی از مهم‌ترین ترکیبات موجود در به ویتامین C است، که نقش کلیدی در سلامت ذهنی و فیزیکی دارد. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان بسیار قوی است و از تولید رادیکال‌های آزاد توسط چربی‌های غیراشباع جلوگیری می‌کند همچنین وجود ویتامین C در رژیم غذایی باعث افزایش جذب آهن از مواد غذایی می‌شود؛ در نتیجه از کم خونی‌هایی که به علت کمبود آهن به وجود می‌آیند، جلوگیری می‌کند

درمان سرفه

دانه‌های خشک‌شده به برای درمان گلودرد و تسکین سرفه بسیار کارآمد است. این دانه‌ها را در آب حل و به عنوان داروی سرفه استفاده کنید. این درمان بالأخص برای کودکان بسیار مفید است زیرا صد در صد بدون الکل است. دانه‌های این گیاه برای درمان پنومونی، سرماخوردگی، سرفه، آسم و بیماری‌های تنفسی استفاده می‌شود. برای این منظور لازم است دانه‌های به را در آب بجوشانید و سپس مصرف کنید.

بیماری‌های کرونر قلبی

مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد مصرف عصاره برگ به بر نمایه‌های بیوشیمیایی مرتبط با بیماری‌های کرونر قلبی تأثیر می‌گذارد. همچنین میوه و دانه به که سرشار از پکتین می‌باشند، برای سیستم قلبی عروقی مناسب هستند و علاوه بر کاهش کلسترول خون، به کاهش فشارخون نیز کمک می‌کنند. همچنین از ایجاد لخته‌های خونی پیشگیری می‌کنند.

کاهش تهوع بارداری با به

مصرف میوه به در دوران بارداری تاثیر بسیار زیادی در کاهش میزان تهوع ناشی از بارداری در زنان دارد. به اعتقاد درمانگران طب سنتی از آنجا که در دوران بارداری قاعدگی در زنان به طور کامل قطع می‌شود، خروج برخی از اخلاط و مواد زائد از بدن که به واسطه قاعدگی هر ماه صورت می‌گرفت، حین بارداری انجام نمی‌شود. بنابراین این مواد زائد در بدن باقی می‌ماند و این مسئله به مرور موجب تحریک دریچه مری یا دهانه معده در خانم‌های باردار می‌شود. این موضوع موجب می‌شود این دریچه به خوبی وظیفه خود را انجام ندهد و همین مسئله برخی ناراحتی‌های گوارشی مانند تهوع را برای زنان باردار به همراه دارد. از این رو درمانگران به زنان باردار توصیه می‌کنند در طول دوران بارداری هر روز یک عدد به مصرف کنند زیرا به از جمله میوه‌هایی محسوب می‌شود که می‌تواند موجب تقویت دستگاه‌ گوارشی به ویژه معده و مری شود و به این ترتیب احتمال ابتلا به تهوع دوران بارداری را کاهش دهد.

این میوه بانک ویتامین است

به یکی از کم کالری ترین میوه‌ها است و ۱۰۰ گرم از آن تقریباً ۵۷ کیلوکالری دارد. این میوه مانند سیب و گلابی حای آنتی اکسیدان های پلی فنولی است و منبع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی محسوب می‌شود

شکل ظاهری به

به میوه ای ترش ، آبدار و خوشمزه است که گوشتی کرکی مانند دارد و طعمی گس دارد. این میوه به صورت خام یا پخته در غذاها مورد استفاده قرار می گیرد و سرشار از کربوهیدرات ، فیبر و مقداری پروتئین است. میوه به منبع خوبی از ویتامین سی است و ۱۰۰ گرم آن ۱۵ میلی گرم ویتامین ث داردضمن این که منبع خوبی از آهن، پتاسیم، منیزیوم و همچنین ویتامین‌های ب، ریبوفلاوین، و ویتامین ب ۶ محسوب می‌شود.خوردن میوه نارس بخصوص خام آن بسیار دیر هضم و قابض بوده و خوردن آن صلاح نیست.

مشکلات گوارشی

پودری که از برگ‌های به استخراج می‌شود، مشکلات مرتبط با دستگاه گوارش مانند اسهال، یبوست، سوءهاضمه و … را کاهش می‌دهد. البته میوه به در حالت پخته به همراه عسل و کمی سرکه باعث افزایش فعالیت دستگاه گوارش می‌شود. ترکیبات پکتینی موجود در این میوه باعث بهبود بیماری‌های روده‌ای می‌شود. برگ‌های به همچنین باعث تقویت معده و کبد می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا