آموزش هاازدیاد و تکثیر

برداشت و ذخیره گل همیشه بهار

نحوه برداشت و ذخیره بذر گل همیشه بهار

گل همیشه بهار در بسیاری از باغ ها دیده می شوند. آنها در تمام فصول رنگ شاد و فراوانی دارند و رشد آنها از بذر ساده است. اگر نحوه برداشت بذر گل همیشه بهار را یاد بگیرید، برای فصل رشد بعدی نیازی به خرید گیاهان یا بذرهای جدید نخواهید داشت. برداشت و ذخیره بذر گل همیشه بهار سریع و آسان است.

شما به سادگی باید دانه ها را از شکوفه ها جدا کنید و بگذارید قبل از نگهداری در زمستان در هوا خشک شوند. اگر شکوفه‌های فراوانی دارید، حتی می‌توانید بسته‌های دانه درست کنید تا به عنوان هدیه به دیگران بدهید. قبلا در مطلبی درباره گل همیشه بهار توضیحاتی داده ایم که میتوانید آن را مصالعه کنید.

توجه داشته باشید که اگر گل همیشه بهار شما از گونه‌های هیبریدی هستند، ممکن است دانه‌های آن‌ها گیاهانی تولید کنند که شبیه والدین تولیدکننده بذر نیستند. در عوض، آنها ممکن است به یکی از گیاهان اصلی که برای تولید هیبریداسیون استفاده شده است، برگردند. این چیز بدی نیست، البته تا وقتی که تنوع گل ها در باغتان را دوست داشته باشید.

اگر بذرهایی می‌خواهید که گلهایی مشابه با گیاه مادر تولید کنند، گل همیشه بهار را انتخاب کنید. برای اطلاع از نحوه برداشت و ذخیره گل همیشه بهار به ادامه این پست توجه کنید.

زمان برداشت بذر گل همیشه بهار

بسیار مهم است که منتظر زمان مناسب برای برداشت و ذخیره بذر از گل همیشه بهار باشید. وقتی گلبرگ ها خشک شدند و پایه هر شکوفه (غلاف بذر) قهوه ای شد، بذرها را برداشت کنید. دانه های گل همیشه بهار شبیه تراشه های سیاه و سفید نوک تیز کوچک هستند. این تراشه ها در واقع میوه‌های گل همیشه بهار هستند که به آن تخم برهنه می‌گویند و دانه‌های آن به آن چسبیده‌اند. هنگامی که بذرها آماده برداشت شدند، کل تخم های برهنه یک انتهای سفید و یک انتهای تیره خواهد داشت. اگر بذرها آماده برداشت نباشند، کل تخم برهنه رنگ روشن خواهد داشت. انتهای تیره این تخم های برهنه دانه است.

برداشتن غلاف بذر در زمانی که هنوز در پایه کمی سبزی وجود دارد اشکالی ندارد. اگر بیش از حد صبر کنید ممکن است کپک روی بذرها رشد کند که در این صورت بذر شما از بین خواهد رفت. بنابراین برداشت را خیلی به تأخیر نیندازید.

زمان برداشت بذر گل همیشه بهار
زمان برداشت بذر گل همیشه بهار

وسایل و مواد مورد نیاز برای برداشت گل همیشه بهار

برای برداشت و ذخیره گل همیشه بهار و بذر های آن به لوازم و تجهیزات خاصی نیاز ندارید و تنها باید از سبد یا ظرفی برای برداشت شکوفه ها داشته باشید.  علاوه بر این به گیاهان گل همیشه بهار، دستمال توالت و همچنین پاکت های کاغذی نیاز خواهید داشت.

دستورالعمل

برداشت و ذخیره گل همیشه بهار و بذرهای آن بسیار ساده است و کافیست طبق مراحل زیر عمل کنید.

سر دانه گل همیشه بهار را با دقت باز کنید

یک دستمال کاغذی را روی یک سطح صاف قرار دهید. سپس با نگه داشتن پایه هر شکوفه، گلبرگ ها و برگ ها را بردارید و دور بریزید. میله های بلندی را در داخل سرها خواهید دید که تخم های برهنه نامیده می شوند. به هر تخم برهنه یک دانه متصل است. شکوفه های آماده شده را فعلا روی دستمال کاغذی خود قرار دهید.

دقت کنید برخی از گل های همیشه بهار خوراکی هستند و می توانند طعم خاصی را به سالادها اضافه کنند. برگ ها نیز خوراکی هستند و در سالاد استفاده می شوند. بنابراین اگر بیشتر از مقدار مورد نیاز برای ذخیره بذرها شکوفه می دهید، گلبرگ های گل را در حالی که هنوز نرم هستند (خشک نیستند) بچینید و بخورید.

دانه های گل همیشه بهار را بردارید

دانه های گل همیشه بهار به تخم های برهنه بلند، باریک و نوک تیز چسبیده اند. تخم های برهنه در یک طرف تیره و در طرف دیگر روشن هستند و دانه واقعی انتهای تیره تر قرار گرفته است.

هر شکوفه را بردارید و دانه ها را از پایه جدا کنید. تخم برهنه را یک تکه نگه دارید—نیازی نیست قسمت دانه را جدا کنید یا کار دیگری انجام دهید. سپس، پایه را دور بریزید. دانه ها را جدا کرده و روی دستمال کاغذی خود پخش کنید.

بگذارید دانه ها خشک شوند

دستمال کاغذی را دور از نور مستقیم قرار دهید. حدود یک هفته اجازه دهید دانه های گل همیشه بهار بدون پوشش روی دستمال کاغذی خشک شود. دانه ها باید کاملا خشک شوند تا در انبار کپک نزنند.

خشک کردن گل همیشه بهار
خشک کردن گل همیشه بهار

دانه ها را ذخیره کنید

دانه های گل همیشه بهار را در زمستان با قرار دادن آنها در یک پاکت کاغذی نگهداری کنید. آنها را در یک کیسه پلاستیکی قرار ندهید زیرا رطوبت باقی مانده را حفظ می کند که می تواند باعث خراب شدن دانه ها شود. پاکت را برچسب بزنید تا آنچه در آن است را به خاطر بسپارید و تاریخ برداشت و ذخیره گل همیشه بهار را اضافه کنید. اگر چندین گونه گل همیشه بهار دارید، مطمئن شوید که آنها را هنگام خشک کردن جدا نگه دارید و از پاکت های جداگانه برای دانه های آنها استفاده کنید، مگر اینکه نگران مخلوط شدن گیاهان نباشید. پاکت را در جای خنک، تاریک و خشک نگهداری کنید.

استفاده از دانه و ذخیره گل همیشه بهار

بذر گل همیشه بهار را در بهار پس از آخرین زمان سرما زدگی در باغ خود بکارید. برای بهترین نتیجه، دانه های ذخیره شده در زمستان باید در فصل رشد بعدی استفاده شوند. در حالی که گل همیشه بهار می تواند مقداری سایه را تحمل کند، بهتر است آنها را در آفتاب کامل بکارید. انجام این کار باعث ایجاد شکوفه های پر جنب و جوش بیشتری می شود.

گل همیشه بهار به سرعت جوانه می زند، بنابراین به طور کلی نیازی به شروع آن در داخل خانه نیست. با این حال، اگر این کار را انجام دادید، می توانید نهال ها را در فضای باز و زمانی که حدود 2 اینچ ارتفاع دارند، بکارید. اگر بذرها را مستقیماً در زمین در فضای باز بکارید، باید بعد از جوانه زدن آنها را کمی از هم دور کنید تا حدود 10 اینچ از هم فاصله داشته باشند. از قیچی برای قطع شاخه های جدید استفاده کنید، زیرا بیرون کشیدن مستقیم آنها از زمین می تواند به سیستم ریشه نهال های مجاور آسیب برساند.در پایان فصل، می توانید فرآیند ذخیره سازی بذر را با گیاهان گل همیشه بهار جدید خود تکرار کنید.

دقت کنید برای اینکه تشخیص دهید بذر گل همیشه بهار شما هنوز زنده است یا خیر باید میزان خشکی بذر را تشخیص دهید. اگر بذر با رطوبت مواجه شده باشد، احتمالا برای جوانه زنی مناسب نیست. اگر بذرهای شما خم می شوند و می شکنند، احتمالا به اندازه کافی خشک هستند تا بتوانید انها را بکارید. اگر نشکنند، ممکن است جوانه نزنند. اگرچه همیشه این موضوع دقیق نیست، اما می توانید زنده بودن دانه ها را از این طریق نیز آزمایش کنید: چند دانه را در یک لیوان آب قرار دهید. اگر همه آنها غرق شوند، باز هم خوب هستند، اما اگر شناور شدند، آنها را دور بیندازید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا