مرکبات

گریپ فروت بلاش (Redblush Grapefruit)

گریپ فروت بلاش

گریپ فروت بلاش در سال ۱۹۳۱ در ایالت تکزاس آمریکا شناسائی شد. میوه ها به شکل ۲-۳ تائی روی درخت تشکیل می شود. رنگ میوه یکنواخت بوده و پره های میوه به خوبی زیر دندان له می شود. درختان به خنک شدن هوا حساس هستند و در این شرایط شروع به ریزش میوه می نمایند. رقم رد بلاش در سال های ۱۳۴۳-۱۳۴۴وارد ایران شد و در ایستگاه تحقیقات مرکبات جیرفت کشت شد. زمان رسیدن آن اواسط یا اواخر بهمن می باشد. در ادامه به بررسی ترکیبات شیمیائی و خواص داروئی گریپ فروت ها پرداخته می شود.

ترکیبات شیمیائی

گریپ فروت منبع غنی ویتامین C و B1 می باشد. پوست گریپ فروت دارای مقدار زیادی پکتین است و مهمترین ترکیبات شیمیائی گریپ فروت ناری گین، لیموئین، سسکی ترپین، آلدئید، ژرانیول و کادینین می باشد. گریپ فروت یک میوه ی اسیدی است و بهتر است که آنرا همراه دیگر مرکبات مصرف کرد و هنگامیکه آنرا می برید زود آنرا مصرف کنید زیرا در اثر ماندن مواد موثر خود را از دست داده و تلخ می شود. گریپ فروت از لیمو ترش کمتر اسیدی است بنابراین آنهائیکه نمی توانند از لیمو ترش استفاده کنند بهتر است که این میوه را بجای لیموترش مصرف کنند. در هر یک صد گرم گریپ فروت انرژی ۳۰ کالری ، آب ۸۸ گرم ، پروتئین ۰/۳ گرم ، چربی ۰/۱۳ ، کلسیم ۱۱/۵ میلی گرم، فسفر ۱۲ میلی گرم ، پتاسیم ۱۳۰ میلی گرم ، آهن ۰/۲ میلی گرم، میتامین A ۱ واحد بین المللی ،ویتامین B1 0/02 میلی گرم، ویتامینB2 0/01 میلی گرم ، ویتامین B3 0/01 میلی گرم، ویتامین C ۳۰ میلی گرم می باشد.

خواص دارویی

  • گریپ فروت چون دارای کالری کمی است نوشابه بسیار خوبی برای آنهایی است که می خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند. قند موجود در گریپ فروت کمتر از پرتقال می باشد
  • گریپ فروت تمیزکننده بدن از مواد سمی است و این مواد را سریعا دفع می کند و دلیل آن اینست که هنگامیکه از گریپ فروت استفاده می کنید بعلت دفع مواد زائد ممکن است اسهال تولید شود.
  • گریپ فروت داروی خواب است. اگر می خواهید خواب خوش و سنگین داشته باشید یک گریپ فروت و یا آب آنرا گرفته قبل از رفتن به رختخواب آنرا بخورید.
  • گریپ فروت ضد سرماخوردگی است و تب را پائین می آورد در نتیجه در هنگام سرما خوردگی و تب آب گریپ فروت بنوشید.
  • گریپ فروت به علت ترش بودن، ترشح اسید معده را بیشتر می کند پس بهتر است آنرا قبل از غذا مصرف نمود تا اشتها را تحریک کرده و غذا را زودتر هضم نماید.
  • آنهائیکه کلیه و مثانه و کیسه صفرا یشان سنگ تولید می کند حتما باید گریپ فروت بخورند زیرا گریپ فروت از درست شدن سنگ جلوگیری می کند.
  • مهمترین کاربرد گریپ فروت برای جلوگیری و درمان بیماری قلبی است و این میوه شفا بخش قلب زیرا کلسترول را پائین آورده و رگ ها را از وجود چربی ها و مواد  رسوب کرده پاک می کندو پیشرفت تصلب شرائین را متوقف می سازد. تحقیقاتی که جدیدا روی بیماران مبتلا به کلسترول بالا انجام شده است نشان داده است که مصرف ۲ عدد گریپ فروت در روز کلسترول خون را بطور متوسط ۱۰% پائین می آورد و حتی مقدار HDL  را که چربی مفید است بالا می برد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا