دانه دار

گلابی WILD PEAR

گلابی

درختی است گلدار از خانواده گل سرخیان می باشد دارای حدود ۳۰ گونه است . گلابی معمولی یا اروپایی از گونه communis می باشد و کشیده بوده و دارای دانه های سنگین است اما انواع دیگری از گلابی وجود دارند که به گلابی آسیایی معروف است که شکل آن‌ها شبیه سیب است. در منابع آلمانی منشا گلابی را درکوههای البرز ذکر کرده‌اند. انواع مختلف گونه وحشی آن در جنگلهای گیلان وجود دارد که به زبان گیلکی اربه خوج و سنگ خوج معروف اند.گلابی درختی برگریز می‌باشد که در شرایط آب وهوایی مناطق سرد جهان، جایی که زمستان‌های سرد باعث برطرف شدن نیاز سرمایی زمستان آن می‌شود قابل پرورش و کشت است. میوهٔ این گیاه از لحاظ گیاه‌شناسی پوم است و جزء میوه‌های کاذب به شمار می‌آید. میوه گلابی معمولی عمر انباری کوتاهی دارد به همین دلیل باید قبل از رسیدن کامل برداشت شود تا بتوان به راحتی به بازار رساند. گلابی اروپایی را در که در شمال ایران (گیلان)می‌روید،و در زبان گیلکی به آن خوج می‌گویند. که میوه‌ای است سخت با طعم متمایل به ترشی و شیرینی

گلابی (خام)

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی ۲۴۲ کیلوژول (۵۸ کیلوکالری)
کربوهیدرات‌ها ۱۵٫۴۶ g
قندها ۹٫۸۰ g
فیبر ۳٫۱ g
چربی ۰ g
پروتئین ۰٫۳۸ g
تیامین (ویتامین ب۱) ۰٫۰۱۲ میلی‌گرم (۱٪)
ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) ۰٫۰۲۵ میلی‌گرم (۲٪)
نیاسین (ویتامین ب۳) ۰٫۱۵۷ میلی‌گرم (۱٪)
پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۰۴۸ میلی‌گرم (۱٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۰۲۸ میلی‌گرم (۲٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۷ میکروگرم (۲٪)
ویتامین C ۴٫۳ میلی‌گرم (۷٪)
کلسیم ۹ میلی‌گرم (۱٪)
آهن ۰٫۱۷ میلی‌گرم (۱٪)
منیزیم ۷ میلی‌گرم (۲٪)
فسفر ۱۱ میلی‌گرم (۲٪)
پتاسیم ۱۱۶ میلی‌گرم (۲٪)
روی ۰٫۱۰ میلی‌گرم (۱٪

بلندی درخت ۲۰ تا ۳۰ متر است و بر روی تنه و شاخه های آن پوستی ضخیم با ترک های طولی کشیده شده است. برگ های آن نازک همراه با دمبرگ بلند هستند. گلبرگ ها به رنگ سفید تا صورتی روشن و میوه آن کروی کشیده است درخت گلابی به آب و هوای گرم و مرطوب در بهار حساس است و درگیر بیماری های گیاهی از قبیل : شانکر و کپک سیاه و زخم و کپک پودری می شود و مورد هجوم شپش و بید قرار می گیرد میوه این گیاه قابض ، تب بر و آرام بخش است. چوب درخت گلابی محکم و با دوام بوده و در صنعت چوب استفاده می شود و از برگ درختان آن برای تهیه رنگ قهوه ای مایل به زرد استفاده می شود بهترین روش تکثیر کاشت بذر در پاییز است و تا اواخر زمستان جوانه می زند. ذخیره دانه نیاز به ۸_۱۰ هفته قشر بندی در دمای ۱ درجه سانتی گراد دارد و باید در اوایل سال کاشته شود. دمای بالای ۱۵ تا ۲۰ درجه باعث میشه دانه به خواب پانویه بورد. در سال اول نهال ها را در گلدان های جداگانه قرار دهید و در محیط گلخانه در محل نیم سایه بگذارید و در اوایل بهار یا تابستان گل می دهد

PYRUS COMMUNIS : نام علمی
  ROSACEAE  – گل سرخیان : خانواده
اروپای جنوبی و آسای جنوب غربی : بومی منطقه
خوج , European Pear : نام های دیگر

گلابی و خواص آن

گلابی میوه خوشمزه و پرخاصیت فصل تابستان است .
بهتر است بدانید که قسمت هایی از درخت گلابی که مورد استفاده غذایی و درمانی قرار می گیرد کدامند:
۱- میوه
۲- برگ
۳- پوست درخت آن است.

در واقع گلابی را می توان بصورت خام یا پخته ( مربا و کمپوت) مصرف نمود و میل کرد.جتاب است بدانید که گلابی میوه ای عالی و گوارا و پرآب و خوشمزه می باشد که خاصیت لینت دهندگی دارد.گفتنی است که افرادی که یبوست دارند حتما سعی کنند ۱ تا ۲ عدد گلابی در روز میل کنند و بلافاصله ۱ لیوان آب ولرم بنوشند کهخاصیت ملین آن قوی تر گردد تا تاثیر درمانی داشته باشد.جالب است بدانید که گلابی میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می شود. به یاد داشته باشید که گلابی دارائ دانه های بسیار ریزی است که به ویژه نزدیک هسته آن زیادتر است. به طور کلی این دانه ها از جنس سلولز است و در دستگاه گوارش هضم نمی گردد. از این رو با عبور از دستگاه گوارش ، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را برطرف می کند.بهتر است بدانید که اگر پوست گلابی که در معرض نور خورشید قرار دهید ، از نظر ویتامین ها غنی تر می شود. لازم به ذکر است که به اضافه قسمت عمده فیبر گلابی در پوست آن می باشدبنابراین نباید هنگام خوردن ، پوست آن را از خود گلابی جدا نمایید. به یاد داشته باشید که کسانی که مبتلا به فشار خون هستند ، اگر به طور مرتب گلابی میل کنند خون آنها تصفیه خواهد شد و برایشان بسیار مفید می باشد. در واقع گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید .تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می نماید. به همین دلیل افراد مبتلا بهنقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.لازم به ذکر است که گلابی برای معالجه امراضسینه یک میوه عالی است و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد برای سینه باز هم بهتر عمل می کند و مو فرتر است . البته گلابی به علت دارابودن ارسنیک رعشه را درمان می نماید.قابل توجه است که ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور( BORON ) است که با افزایش جذب کلسیم ، از بروز پوکی استخوان به ویژه در زنان یائسه جلوگیری می نمایند.در واقع موادی که برای استخوان ها مفیدند، برای مغز نیز سودمندند.قابل توجه است که گلابی هم از این قاعده مستثنی نیست و از میوه هایی است که برای حافظه و تمرکز حواس نافع است. در دوران نقاهت بیماری هایی چون سل.، کم خونی. و ضعف شدید خوردن مخلوط آب گلابی و به بسیار مفید و سودمند است. فتنی است که گلابی یکی از میوه های ضدعفونی کننده یا ضد مسمومیت است و این خاصیت به دلیل ادرارآور و ملین بودنش می باشد. در واقع گلابی موجب شادابی و طراوت بدن و پوست افراد می گردد. گلابی خوشمزه و پر از خاصیت را به فرزندانتان بخورانید. در واقع به طور کلی ماده اولیه سرکه بالزامیک.، انگور سفید است. البته در تولید آن می توان از مجموعه ای از میوه هایی مثل سیب، گیلاس، گلابی و زردآلو هم استفاده کرد. اما در پاسخ به این که این سرکه به چه نحوی تولید می شود، باید گفت وقتی میوه ها چیده می شوند، به وسیله ی دستگاه های مخصوصی تحت فشار قرار گرفته و آب آن ها گرفته می شود. آب انگور سفید یا سایر میوه ها حرارتی حدود ۸۰ درجه سانتی گراد (به مدت طولانی) می بینند تا در نهایت، برخی باکتری ها که در انگور موجود است، از بین برود.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا