سایر میوه ها

خربزه ی شاخدار

خربزه ی شاخدار

زمانی که خیار شاخ دار آفریقایی (African horned cucumber) به امریکا صادر شد، نام دیگری روی آن گذاشتند. این میوه با ظاهر بیرونی تیغ دار و زرد رنگ به همراه گوشته‌ی سبز درونی میوه‌ای واقعا عجیب به شمار می‌آید. خیار شاخ‌دار غنی از فیبر و ویتامین سی است.
این میوه‌ی بومی بیابان کالاهاری ِآفریقا نیز به مناطق دوری مانند استرالیا، شیلی و نیوزلند صادر و در آنجا کشت شده است. گوشت این میوه به رنگ سبز تیره بوده و طعم آن تلفیقی از خیار، لیمو، موز، میوه گل ساعتی و کدو تعریف می‌شود! از این میوه برای تزئیین غذا و همچنین در ترکیب بستنی و اسموتی استفاده می‌شود.
خربزه ی شاخدار (خیار آفریقایی) که به آن طالبی آفریقایی و کیوانو هم گفته میشود میوه ی بومی آفریقا و صحرای “کالاهاری” و زیمباوه و صحرای بزرگ آفریقا می باشد. در زیمباوه به آن “گاکاچیکا” می گویند.
این میوه دو نوع است، بعضی از آنها پوست زرد و برخی پوست سبز رنگ دارند و به سمی و غیر سمی تقسیم میشوند.روی این میوه ی استوایی برجستگی های خارمانندی از جنس پوست میوه به چشم میخورد و از سرده ی خربزه ها می باشد.
بافت درون آن مثل ژله ، چسبناک و ژلاتینی است. مزه اش هم گاهی شبیه خیار آبلیمو زده و یا ترکیبی از مزه ی موز و لیمو می باشد.
برخی از مردم دنیا از این میوه سالاد درست می کنند و یا به عنوان چاشنی گوشت مورد استفاده قرار می دهند. برخی دیگر هم از آن برای تهیه بستنی و دسر استفاده می نمایند و دسته ی سوم مزه ی آنرا به طور کلی دوست ندارند و پس از یک بار تجربه اش برای همیشه آن را از لیست خریدهای خود پاک می کنند.
این میوه در ایالات متحده، پرتغال، ایتالیا، شیلی، استرالیا و نیوزیلند هم کاشت میشود و بنا به گفته متخصصان تغذیه سرشار از ویتامین C است. بومیان آفریقا در فصل های گرم و خشک از آن به عنوان ماده ای برای تأمین آب بدن خود استفاده می کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا