کتاب های الکترونیکی

روش های جدید باغداری

 

با کمی دقت در امر باغداری میتوان دریافت که باغات سرشار ازانرژی های خدادادی فراوانی است که دراثر بی دقتی ویا بی توجهی باغدار از دسترس خارج می شوند. این امراز یک سو باعث افزایش مصرف نهاده ها و ازسوی دیگرباعث افزایش آفات وبیماریها در باغات میگردد نتیجه امرموجب تقاضای بیشتر برای سموم و بالارفتن هزینه تولیدگردیده و مهمتر ازهمه  باتولید وعرضه میوه های آلوده سلامت جامعه را باخطر جدی مواجه میسازد موضوع دیگر اینکه عدم تغییر الگوی کشت وهمچنین مقاومت دربرابر تغییر سیستم آبیاری  کاهش مصرف اب درباغات را مشکل مینماید. در این نشریه سعی میشود چگونگی مدیریت منابع انرژی موجود درباغ و تاثیر آن در کاهش مصرف آب ،افزایش مقاومت درختان میوه در مقابل آفات وبیماریها ،کنترل آفات وبیماریها به روشهای غیر شیمیایی وکاهش مصرف  کود وسم  بیان گردد. تغییر الگوی کشت با استفاده از ترکیب های پیوندی  درختان میوه جهت کاهش مصرف آب و بهینه سازی مصرف آب با استفاده از روش صحیح آبیاری مطالب دیگری هستند که در این نشریه مطرح گردیده اند.

استفاده از بقایای گیاهی موجود درباغات اعم ازبرگ درختان ، بقایای محصولات زیر درختی ، علفهای هرز، ضایعات محصولات باغی  ومنابع خارج از باغ در تهیه کود آلی وبرگرداندن آن به خاک ،استفاده ازترکیب پیوندی با نیازآبی کم و مناسب برای آبیاری قطره ای ،اصلاح روش آبیاری باغات ، تعویض تاج درختان با میوه  نامرغوب ، هدایت شاخه درختان میوه وتبدیل تاکستانهای سنتی به روسیمی راه کارهایی هستند که باعث کاهش مصرف سموم ،کودها وآب ،استفاده بهینه از نهاده ها، همچنین تولید محصول سالم وتضمین سلامت جامعه خواهند شد.

تلاش درجهت کاربرد روشهای جدید درمدیریت باغات از وظایف مهم کارشناسان باغبانی می باشد و یک کارشناس خوب در این بخش کارشناسی است که بتواند با ارائه روش های کاربردبهینه منابع، ترکیب آنهانحوه  مدیریت آنها باعث تولید محصولات باغی با کیفیت خوب ،بحد کافی باصرف کمترین میزان انرژی گردد.

 

– افزایش مواد آلی خاک:

 هر سال  درفصل پاییزمقدار زیادی برگ در سطح باغات ریزش می یابند، این برگها  معمولاآلوده به  انواع  مختلف  بیماریهاو محلی برای زمستان گذرانی آفات وامراض میباشند.مقداری از این برگها صرف تغذیه دامها ،مقداری توسط باد درمحیط اطراف پخش ویا توسط آب به مناطق دیگر منتقل میشوند و بقیه در سطح باغ  باقی می مانند.به این ترتیب برگها به عنوان عاملی برای انتقال ، پخش وتشدید آفات وبیماریها  به شمار می روند. این امر درمورد میوه های باقی ماند ه درسطح باغ نیز صادق است. معمولا میوه های نامرغوب ، آفت زده وآلوده به بیماریها درسطح باغات رها شده وموجبات تکمیل چرخه زندگی آفات وبیماریها را فراهم می آورند. مثال بارز آن زنبور مغز  خوار بادام است .

 درطی عملیات تهیه کود آلی درباغات ، آفات وبیماریها  همراه برگهای خزان یافته، میوه های ریزش کرده وآلوده وعلفهای  هرز از سطح باغات جمع آوری گردیده وتحت فرایند تهیه کمپوست از بین می روند. در این فرایند مواد با ارزشی به نام کود آلی تهیه وبه بستر باغ برگردانده میشود تا ضمن اصلاح ساختمان وبافت خاک باعث تنظیم pH  وآزاد شدن بسیاری از عناصر ضروری گیاه ونهایتا حاصلخیزنمودن خاک ، باعث ایجاد  اختلال در چرخه زندگی  آفات وبیماریها گردد.

1-1- تولید کود آلی:

   1 -1-1- انتخاب محل:

   – در محل مناسبی از باغ زمینی به عرض 5/2 متروبه طول حداقل  5متر(بسته به میزان مواد)انتخاب می گردد.

   – زمین مذکور به عمق 5/1 متر خاکبرداری می شود وجهت جلوگیری از ریزش دیواره ها  با ید طوری اقدام  شود تا ضمن تماس مواد با خاک ریزش نداشته باشد.

885217 885231 139401161605484355046214 IMAGE635898688420195287 img075

روش های جدید باغداری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا