نارنگی هاشیموتو همانند نارنگی ایشی کاوا جز ارقام زودرس (Wase) از گروه نارنگی ساتسوما (Satsuma) یا انشو(Unshiu) محسوب می شود. اندازه این درخت، نسبتا کوچک، تاج به صورت انبوه و بسیار پر محصول است. طعم آن بسیار خوب و شیرین، آبدار و بدون بذر است. زمان رسیدن نارنگی هاشیموتو در شهریور ماه است این در حالی است که نارنگی ایشی کاوا در اواسط یا اواخرمهر ماه می رسد و در نتیجه میوه این رقم از همه گونه ای های دیگر ساتسوما زودرس تر می باشد. در ادامه به بررسی ترکیبات شیمیائی و خواص داروئی نارنگی ها پرداخته می شود.
از نظر ترکیبات شیمیائی پوست نارنگی درحدود۰/۵ درصد اسانس داردوازبرگ ها وسرشاخه های آن نیزاسانس گرفته میشود.اسانس پوست نارنگی دارای دی-لیمونن،دی-ال-لیمونن ،ترپن ولینالول است که درحدود۷۸درصد آن را دی-لیمونن ودی-ال-لیمونن تشکیل میدهد ولی در اسانس برگ وسر شاخه ، فقط درحدود۴۲درصد دی و دی-ال-لیمونن یافت می شود. در آب نارنگی قند و آمینواسید یافت می شود.
* نارنگی تصفیه کننده خون است.
* پوست سفید آن سرشار از فلاوانوئیدز است که از بدن در برابر چاقی مفرط و علایم دیگر سندرم سوخت و ساز محافظت می کنند.
* میوه ای کم کالری و سرشار از ویتامینc است.
* پوست داخل این میوه کاهش دهنده کلسترول است و با سرطان نیز مقابله می کند.
* پوست این میوه، برای درمان افسردگی، استرس های عاطفی و ناراحتی های مربوط به خواب وگوارش مفید است.
* پوست این میوه به جذب غذا، کنترل نفخ و کاهش تهوع کمک می کند.
* ویتامین c که آنتی اکسیدان مهمی است، از بدن در مقابل آثار خطرناک رادیکال های آزاد محافظت می کند وباعث طولانی شدن عمر می شود.
* فیبر موجود در آن در کنترل میزان قند خون موثر است.
* هسپریدین ماده موجود در قسمت سفید پوست نارنگی تاثیر آنتی اکسیدان و ضد التهابی روی سلول ها و بافت ها دارد و مانع از پیری و سرطان می شود.
* پوست آن را برای مصرف خشک کنید و به شکل پودر دربیاورید و با انواع غذاها استفاده کنید.
* نارنگی خاصیت ضدعفونی کننده دارد که بدن را در برابر خطرناک ترین باکتری به نام «Staphylococcus Aureus» که باعث پخش عفونت در بدن می شود، محافظت میکند.
* باعث تکثیر و شکل گیری سلول های جدید می شود.