حبوبات

درباره عدس

[vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_message message_box_style=”solid-icon” message_box_color=”vista_blue”]درباره عدس[/vc_message][vc_column_text]من در خاصیت با گوشت برابری می کنم. تقویت کننده مغز بوده، حافظه را نیرو می دهم. جوشانده من ضد عفونی کننده است. گردسوخته دانه های من دندان را سفید می کند. از انواع ویتامین سرشارم و اگر دلتان می خواهد صاحب دختر شوید از من استفاده کنید.فارسی من مرجومك است و در بعضی از شهرها نسك می گویند، ولی امروزه در بیشتر شهرها به عدس معروف می باشم. رنگ من بر حسب نژاد ، قهوه ای، قرمز، زرد وخاکستری است. دارای انواع بیابانی «نیم وحشی» و بستانی می باشم. بستانی من همین عدس معمولی است که شما آن را در آش ها وسوپ ها ریخته، و با آن عدس پلو درست می کنید دیرهضم و نفاخ است و چنانچه با سرکه خورده شود نفخ آن از بین می رود. ساقه و برگ من به مصرف علوفه حيوانات می رسد. آرد من خاصیت نرم کننده داشته وضماد آن برای رفع التهاب پوستی نافع است. من در زمین های آهکی خوب می رویم، ولی در خاك رس به عمل نمی آیم. موقع چیدن دانه های من وقتی است که دانه های پایین ساقه تغيير رنگ داده و مایل به قهوه ای شوند.دانه من دارای ویتامین های «آ»، «ب» و کمی «ث» می باشد و فلزاتی چون آهن، کلسیم و از همه بیشتر فسفر دارد، پوست دانه های من ملين و مغز آن قابض است. ابوالعلای معری گیاهخوار معروف ایرانی، مرا به جای گوشت می خورد و مرا گوشت گیاهی لقب داده بود. پوست من گرم است و آب جوشانده آن ملین و ضد عفونی کننده پوست بدن است. خوردن آش من با روغن بادام پس از برطرف شدن تب مانع برگشت آن می باشد، پخته مهرای من با سرکه مقوی معده و بدون نفخ است. چنانچه مرا در آب بپزید، آب آن سینه را نرم و سرفه را از بین می برد ومضمضه با آن جهت ورم مخاط دهان و دیفتری مفید است. فرو بردن سی عدد پوست کنده من بطور حب فساد معده را اصلاح می نماید. ضماد من با عسل جهت زخم های عمیق و با روغن گل جهت ورم چشم مفید می باشد، و با سفیده تخم مرغ جهت رفع سرخی پوست و ترك پاشنه پا و باسر که جهت ترك دست و پا که در اثر سرما عارض شده باشد سودمند می باشد. ضماد پخته من با برگ کلم جهت ورم پستان که در اثر انعقاد شیر به هم رسیده باشد مفید می باشد. مالیدن پخته من با تخم خربزه رنگ رخساره را باز می نماید و زردی را از بین می برد. گرد دندانی که با سوخته دانه های من ساخته شود دندان را سفید می نماید. زیاده روی در خوردن من مخصوصا نوع نیم وحشی آن مولد سودا و غليظ کننده خون و باعث دیدن خواب های پریشان و تشویش است. پزشکان سنتی ایران زیاده روی در خوردن مرا مولد سرطان ومالیخولیا وجذام می دانستند، ولی این اتهامات وارد نبوده و من در تولید این امراض نقشی ندارم. ممکن است نوع نیم وحشی من تاحدی در تولید سودای سوخته مؤثر باشد. همیشه مرا با سرکه بامواد قندی مثل خرما و کشمش میل نمایید ، و هیچگاه مرا همراه با ماهی شور نخورید. بستانی من قابض و کم کننده خون حیض است، ولی نیم وحشی و بیابانی من بر عکس مسهل وقاعده آور می باشد.من خون و ترشحات داخلی و ترشح رحم را ترش می کنم. مادرانی که آرزوی داشتن دختر دارند، از این خاصیت من می توانند استفاده کنند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1542266409374-5421f1f9-43c4-8″ include=”20650,20649,20648,20647,20646″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”pink”]

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت گلستان موج است.

[/vc_message][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”peacoc”]

استفاده از مطالب این بانک با ذکر منبع و لینک دادن به بانک بلامانع می باشد.

[/vc_message][vc_message message_box_style=”solid” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-check”]

گلستان موج صرفا یک فضای مجازی نیست!!

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا