گیاه شناسیگیاهان دارویی

درباره کنجد

درباره کنجد

خستگی فکری را کاهش می دهم. برای رفع سوزش معده، مرا با نبات بکوبید و میل کنید. قدرت سازندگی من به اندازه گوشت است. از ریشه من برای سیاهی و بلندشدن مو استفاده برید.اسم من کنجد است، به من جلجلان هم می گویند و غربی من سمسم می باشد. من از دانه های روغنی هستم که از قدیم الایام مورد توجه بوده و کشت شده ام. من دارای بیش از دویست نژاد مختلف می باشم، ولی در حدود بیست نژاد من را برای کاشتن انتخاب کرده اند. دانه های من به رنگ های سفید، سیاه، حنایی و قهوه ای می باشد، روغن دانه های من کمتر تند می شود، علاوه بر تغذیه در صنعت نیز از آن استفاده می شود. روغن دانه های سفید مرغوب تر از سایر رنگ ها بوده ولی میزان آن نسبت به دانه های سیاه کمتر است. در صنعت ورنی سازی مخصوصا ازروغن کنجد سیاه استفاده می شود. روغن دانه. های من حتی در زمستان هم منجمد نمی شود. قسمت مورد استفاده دانه من ارده و روغن من است، دانه های مرا روی نان و بعضی از شیرینی ها می باشند تا ارزش غذایی آنها را بالا ببرد. در مصارف درمانی هم می توان از روغن من به جای روغن کرچک استفاده کرد. روغن من روی خمول (پرزها) معده را پوشانده آنها را چرب و نرم نگاه می دارد، و از این رو جهت مبتلایان به زخم معده و کسانی که معده ای حساس دارند، ارزش زیادی دارد. دانه های من تقريبأ فاقد قند است، ولی تا بخواهید دارای انواع مواد سفیده است و تا کنون بیش از ۲۴ ماده سفیده ای در آن کشف شده است. به این جهت قدرت سازندگی و نوسازی آن زیاد بوده، و می توان آن را گوشت گیاهی لقب داد. بهترین غذا برای ورزشکاران و کسانی است که دارای کارهای فکری می باشند. اگر هنگام خواندن کتاب احساس خستگی فکری کردید، کافی است مشتی کنجد بوداده را در دهان ريخته بخورید تا خستگی شما برطرف شده و دوباره میل به خواندن کتاب و مطالعه پیدا نمایید و همچنین دانشجویان و دانش آموزان می توانند در شب های امتحان از این اکسیر بسیار مفید استفاده نمایند. من سینه و گلو را نرم می کنم، معده و روده ها را روغن میزنم، خوردن دانه های من پادزهر نیش مار و عقرب است. شیره کوبیده من با نبات جهت رفع سوزش معده و جلوگیری از اثرات سوء ترشی معده تجویز می شود. خوردن پنج گرم دانه من با پنج گرم مغز گردو جهت قطع خون بواسیر توصیه شده است. خوردن آب پخته من با نخود باز کننده ی عادت ماهانه زنان است. دانه های بوداده من زودتر هضم می شوند. ضماد دانه من فرو برنده آماس و نرم کننده . پوست بدن و از بین برنده آثار سیاه پوست و سختی عصب و درمان سوختگی آتش است و بعد از سوختگی مانع تاول زدن و مسکن سوزش آن است. ماليدن آب برگ گیاه من باعث درازی و سیاهی مو می باشد. چون ریشه مرا در آب بجوشانند و سر و مو را با آن بشویند، باعث در ازی و سیاه شدن مو شده و موخوره و شوره را از بین می برد.

ارده

من کنجد مقشر نرم ساییده هستم که در کتب طبی قدیم از من به نام رهشی یاد شده است. در ایران با من نوعی حلوا درست می کنند که به نام حلوا «ارده» معروف است، سابقاً مرا با شیره مخلوط کرده به نام ارده شیره می خوردند، و یکی از شعرای قدیم در وصف ارده شیره دیوانی دارد. من مجموعه ای از مواد سفیده ای مخلوط با روغن هستم، من جزو غذاهای مقوی بوده و اشت ها را کم می کنم و نرم کننده صلابات ظاهری و باطنی هستم. در صنعت بیسکویت سازی روغن مرا گرفته آرد آن را جهت ترد شدن به بیسکویت می زنند.

روغن کنجد

من دیر فاسد می شوم، و در زمستان هم منجمد نمی گردم، انواع دست اول و مرغوب من به مصارف تغذیه می رسد. چهل تا شصت گرم من معده را نرم می کند و اثر ملین دارد و چون تند نمی شوم، در مصارف درمانی مرغوبتر از روغن زیتون می باشم. در صنعت از انواع فشار دوم من برای ساختن بريانتين وصابون های مختلف استفاده می کنند. اگر مرا با زرده تخم مرغ مخلوط کرده، روی ورم های جلدی و ورم پلك بیندازند، آنها را فرو می برم، مالیدن من در روی زخم سوختگی مفید می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا