مرکبات

نارنگی MANDARIN ORANGE

دانستنیهای علمی

نارنگی همچنین با نام ماندرین نیز شناخته می شود. مزهی ترش و شیرین تری از پرتقال دارد. در پزشکی سنتی ایرانی طبع این میوه را سرد و تر می‌دانند. .نارنگیهای ماندارین اصولاً ازاسپانیا می آیند و با درصد کمتری از مکزیک و مراکش هم تامین می شود.در چین و آمریکا نیز به میزان بسیار زیاد کشت می شوند.

خصوصیات ظاهری

نارنگی یک درخت همیشه سبز است که تا تا ۴٫۵ متر رشد می کند. گلهای آن دوجنسی بوده ، رنگ آنها سفید می باشد و با کمک حشرات گرده افشانی می شوند. درختی کوچک از خانواده ی مرکبات بوده و به دیگر اعضای این خانواده شباهت دارد. از میوه های پرتقال کوچک تر بوده و کندن پوست آن آسان است. همچنین لپه های بذر آن سبز رنگ می باشد. میزان مقاومت درختان نارنگی به سرما خوب بوده ولی میوه های آن بعلت کوچک بودن و نازکی پوست آنها به سرما بسیار حساس می باشند. بنابراین نارنگی ها نباید در مناطق سرد کشت شوند. انواع و اقسام شیرین ، ترش بزرگ و كوچك به اندازه یك فندق تا برابر یك گرمك از نارنگی موجو است. نارنگی ها بر اساس خصوصیات پوست، کیفیت گوشت، آب میوه و رشد عمومی به سه گروه نارنگی های حقیقی، هیبریدهای بین گونه ای و هیبریدهای درون گونه ای تقسیم می شوند. گروه اول شامل : نارنگی ساتسوما، نارنگی معمولی و نارنگی معمولی . گروه دوم شامل تانجرین ها، تانگورها می باشد

شرایط محیط رشد

درخت نارنگی در خاکهای لومی و سنگین رشد بهینه دارد. خاک آن باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد. در شرایط سایه نمی تواند رشد خوبی داشته باشد و آفتاب کامل برای رشد بهینه ی آن بسیار مفید است. خاک های مرطوب را می پسندد. درخت نارنگی به منطقه‌ای برای کاشت نیاز دارد که آب ایستا نداشته باشد

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی

گونه های مرکبات یک رنج وسیعی از ترکیبات ثانویه را در بر می گیرند و همچنان تحقیقات برای کشف خواص آنها ادامه دارد. نارنگی ها منبع غنی از ویتامین C ، فلاونوئیدها، اسیدها و روغن های فرار هستند. آنها همچنان شامل کومارین ها هستند که در برابر اشعه آفتاب حساس هستند. نارنگی دارای ویتامین‌های A، B1، B2، پروتئین، چربی، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، کلسیم است. نارنگی به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است. یک روغن فرار از پوست نارنگی برای طعم دهندگی غذا بکار می رود و همچنین در عطرسازی و صنایع دارویی نیز پر کاربرد است.

آفات

آفات درخت نارنگی شامل سپرداران، شپشک ها، کنه ها، نرم تنان، حلزون ها، پروانه برگخوار، مینوز و نماتد هستند. انواع بیماری های درختان مرکبات عبارتند از فوماژین یا دوده، گموز ریشه و طوقه، آنتراکنوز، لکه قهوه ای برگ مرکبات که بیماری های قارچی هستند. بیماری های ویروسی مرکبات عبارتند از: تریستزا و پسروز، ریزبرگی یا استابرن بیماری مایکوپلاسمایی است. شانکر باکتریایی وجاروك ليمو ترش هم از جمله بیماری هایی است که در سال های اخیر روی لیمو ترش جنوب دیده شده است و خسارت آن قابل توجه می باشد.

نحوه تکثیر گیاه

گیاهان و در واقع دمنوش های تهیه شده از آن ها باعث پاکسازی بدن، تحریک متابولیسم یا سوخت ساز بدن، افزایش حجم ادرار و دفع آن و بهبود گوارش می شوند. این دمنوش ها سرشار از اسید اسکوربیک است که یک آنتی اکسیدان قوی برای دفع چربی ها، سلول ها و بافت های مرده و آسیب دیده محسوب می شوند. زمانی که این سلول های مرده از بین می رود سلول های جدید جای آن ها را گرفته و به این ترتیب استحکام عضلانی بالا می رود. دمنوش های گیاهی میزان قند خون و حالت مقاومت سلول های بدن به انسولین را کاهش می دهند. اگر به دنبال روشی برای کنترل و کاهش استرس خود می گردید می توانید به این دمنوش های گیاهی اعتماد کنید. این دمنوش ها تجمع چربی ها و التهاب در بافت های بدن و میزان اضطراب و استرس را کاهش می دهند.

بهترین چای ها و دمنوش های کاهنده ی چربی شکمی

قبل از هر چیز بگوییم که مصرف این دمنوش ها به تنهایی قادر به لاغر کردن شما نخواهند شد. به طور کلی هیچ ماده ی غذایی و نوشیدنی معجزه گری برای رسیدن به تناسب اندام وجود ندارد. لاغر شدن به اراده ی شما و کسب عادت های روزانه ی مناسب بستگی دارد. بهتر است برنامه ی غذایی تان را اصلاح کنید، مواد متنوعی وارد برنامه ی غذایی خود کرده و از چربی های مفید استفاده کنید. یادتان باشد که برای داشتن شکمی صاف باید ورزش منظمی داشته باشید. علاوه بر این دستورات حتماً این نوشیدنی ها را به برنامه ی روزانه تان اضافه کنید تا مکملی برای رسیدن به هدف لاغری تان باشند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا