درختان میوه

هرس درختان میوه

هرس درختان میوه

هرس یکی از اعمالی است که منافع بی شماری برای درختان میوه دارد عمر درختان طولانی شده، میوه ها مرغوب و میزان باردهی آنها زیاد می گردد. دوام شاخه ها در مقابل حوادث جوی زیادتر و چیدن میوه ها و سمپاشی سهلت انجام می شود.نتیجه کلی که از هرس عاید می گردد اینست که مقداری از شاخه های زائد حذف شده و شاخه های باقیمانده با نیروی بیشتری رشد نموده و قطور و طویل می شوند. در نقاطی که زمستان سرد دارند باید در فصل پائیز هرس را انجام ندهند زیرا سر شاخه ها و جوانه ها شروع به رشد کرده و بارسیدن سرما رشد آن متوقف و در نتیجه ضعیف شده یا سرما آنها را خواهد زد.همانطور که فوقا ذکر شد سیستم پاکوتاه در درختان میوه برای برداشت میوه و سمپاشی سهل تر صورت می گیرد لذا گونه های بلند را با انجام عمل هرس می توانیم پا کوتاه سازیم.گل نیز از نظر بیولوژیکی گیاهی آلت تولید مثل نبات است و بذر و میوه تولید می نماید و چنانچه در هرس بموقع درختان غفلت شود گل های بیش از حد از کیفیت و مرغوبیت محصول خواهد کاست و ضمنا مقداری از شیره درخت که برای مصرف شاخه ها، بخصوص شاخه های باردهنده سال بعد باید برسد از بین می رود.ذکر این نکته واجب است که نباید شاخه های باردهنده بی رویه قطع شوند زیرا موجب نقصان محصول خواهد شد.عمر درخت در اثر هرس مناسب بیشتر می شود و درخت هلوکه رشد زیادی دارد چنانچه توجه کافی به هر س آن شود عمر آن حتی از ۱۰ تا ۱۲ سال به ۱۸ تا ۲۰ سال هم می رسد. بهترین موقع هرس هنگامی است که خطر سرمای زمستان و یخبندان مرتفع شده باشد و می توان این هرس را تا شروع بزرگ شدن جوانه ها انجام داد.همانطور که بیان شد امر هرس بسیار مهم است و کسانی که در این امر تبحری ندارند بخصوص در باغات بزرگی و انتفاعی باید از متخصصین این فن استفاده نمایند. در غیر اینصورت درخت از فرم طبیعی خارج شده و حتی شاخه های باردهنده بوسیله اشخاص ناوارد قطع شده و صاحبان باغ با نقصان محصول مواجه خواهند شد .درختان مسن را که باردهی آنها نقصان پیدا نموده مي توان با عمل هرس متناسب که شاخه های جوان در آن تولید می گردند عالیت ریشه و باردهی درخت را زیادتر نموده و بطور کلی باید شاخه های ضعیف را قبل از انتها قطع نموده تا شاخه های جوان بعدا در روی آنها ظاهر گردند.هرس خود میوه برای باغداران از نظر درشتی و بطور کلی مرغوبیت جنس کمکی مؤثر است زیرا در موقعیکه میوه ها حداقل باندازه يك فندق هستند و روی شاخه ها بیش از حد معمول قرا دارند می توانند آنها را با دقت و تناسب از روی شاخه ها کم کنند . این عمل همانطور که گفته شد مرغوبیت میوه را در همان فصل و رشد شاخه های باردهنده سال بعد را تضمین بیشتری می نماید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا