گیاه شناسیگیاهان دارویی

موسیر را بیشتر بشناسید

موسیر پادزهری عالی برای انواع سموم

من موسیر هستم من فشار خون را پایین می آورم. اگر می خواهید سرطان به سراغ شما نباید مرا میل کنید. پادزهر خوبی برای سموم مختلف هستم. اشتها آور بوده، خواب را زیاد می کنم. قوای روحی را تقویت کرده، درمان کننده الصلب شرائین می باشم. اگر از درد معده رنج می برید، به سراغ من بیایید؛فارسی من موسیر است، به من سیر کوهی هم می گویند. عربي من ثوم الجبال، بصل الذنب وبصل الزيز است و در بعضی از کتاب های قديم اشقرديون یاد شده است.

موسیر دارای بیش از چهل گونه می باشم که بك نوع آن در کتب دارویی سنتی ایران به نام بلبوس آمده است.تقویت قوای جسمانی وروحی، کشتن کرم ها ومیکرب های درمان تصلب شرایین، پائین آوردن فشار خون، تمیز کردن دستگاه تنفس، خونسازی انساج بدن و بالاخره جلوگیری از پیدایش سرطان از خواص ذاتی خانواده سیر و پیاز است، ولی چون خوردن آنها مخصوصا سیر ایجاد بوی زنده می کند و باعث ناراحتی اطرافیان می شود، از این رو عده ای از خوردن آن خودداری می کنند،

موسیر خوشبو کننده دهان

موسیر با این که کم و بیش دارای این خواص هستم نه تنها بوی زننده ندارم، بلکه دهان را خوشبو کرده و بوی بد آن را از بین می برم. بهترین نوع مصرف من مخلوط باماست است که شما آن را ماست موسیر می نامید و بعد از این ترشی، و نمك پرورده من می باشد. برای استفادة من معمولا مرا چند روز در آب خیس می کنند و پس از آن که چندین بار آب آن را عوض کردند، در ماست با سرکه می اندازند.

ولی به شما توصیه می کنم که کاری نکنید که مواد مفید من در آب حل شده و دور ریخته شود، مرا فقط در مقدار کمی آب خیس کنید که آن را به خود گرفته و متورم شوم و بعد به کار برید.من به هضم غذا كمك می کنم، ادرار و حیض را باز می کنم و پادزهر مسموم می باشم، بطوری که عده ای اثر ضد سم مرا بیشتر از سیر میدانند. من انقباضات دردناك معده و روده ها را از بین می برم – اشتها آور و خواب آور می باشم.

درباره بلبوس نوعی موسیر است !

من نوعی موسیر هستم که نارسیمن تلخه پیاز است وتر کان به من داغ سوغانی می گویند و اهالی لرستان مرا طرم می نامند.شهوت را تحریک می کنم و خون را به سوی جلد جذب می نمایم، ضماد من به تنهایی یا با عسل جهت درمان پیچ خوردگی عصب و کوفتگی اعضا و سستی عضلات نافع است، خوردن من همراه با فلفل مقوی معده بوده، به هضم غذا کمک می کند وضماد من با زرده تخم مرغ برای پالک کردن سیاهی زیر چشم و لکه های جای زخم مفید است

سیرک نوع دیگری از موسیر

فارسی من سيرك، سیرچه ، سیر جو علف مسیر است. جزو سبزی های صحرایی هستم و اعراب به من حشيشة الثوم گویند و این اسامی بیشتر به علت آن است که سبزی و ریشه من بوی سیر می دهند، درحالی که در خانواده شب برقرار گرفته و با خانواده سیر و پیاز نسبتی ندارم. بذر گیاه من که در کتب دارویی سنتی ایران به نام تو مون آمده است، دارای طعمی تند شبیه خردل است. من در شمیران، افجه، میگون، لوشان و اهر به عمل می آیم.

من نیرو بخش بوده، عرق را زیاد می کنم و عادت ماهانه زنان را باز می نمایم، و برای حبس البول نافع می باشم. گیاه مرا باید تازه مصرف کنید، زیرا خشك من چندان خاصیت ندارد. شيره تازه برگ من بطور ضماد برای معالجه زخم های چرکی و غانغاريا مفید است. دانه های من پوست بدن را همانند خردل قرمز می کند و به همین جهت به جای خردل به کار می روم. به بذر من در فارسی تخم زرداب و بهتر کی صفرا اوتی می گویند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا