صیفی جات

تأثیر روشنایی پیاز

تأثیر طول مدت روشنایی (فوتوتروپیسم) در تشکیل پیاز و بذر

بنا بر آزمایش های گارنر Garner و آلارد Allarrd و مک کلیلند Mc Clelland و تمپسن Thompson و سميث Smith تمام انواع پیازهای معمولی در هر درجه حرارت و در هر نقطه تولید پیاز نمی کنند و گل نمی دهند بلکه انواع مخصوصی هستند که در روزهای بلند تابستان یعنی در نقاط شمالی به طول روز به بیش از 16 ساعت نیز می رسد تولید پیاز و گل می کنند ولی در نقاط جنوبی که روزها کوتاه تر هستند اگر درجه حرارت محل کاشت کمتر از 20 تا۱۲ درجه سانتیگراد نشود برای مدت زیادی ( ۱2 تا 15 ماه) سبز مانده نه تولید پیاز می کنند و نه گل می دهند .در مقابل این انواع ارقامی نیز وجود دارند که درنقاط جنوبی که طول مدت روشنائی در روز ۱۰ تا ۱۲ ساعت است بمقدار زیاد تولید پیاز و بذر می کنند. گارنر و آلارد و مکث گلیلند فقط تأثیر روشنایی را در تولید پیاز و گل مورد مطالعه قرارداده بودند ولی تمپسن وسميث تأثیر مقدار حرارت را نیز مطالعه کرده و چنین نتیجه گرفته اند که برای تولید پیاز حرارت نسبتا زياد لازم است و تأثیر مقدار حرارت در تولید پیاز و پیدایش گل بیشتر و مهم تر از طول مدت روشنائی می باشد با این ترتیب که برای تولید پیاز حرارت زیاد و برای بذر دادن بوته بياز حرارت کم مناسب تر است.بنابراین آزمایش ها در درجه حرارت کم یعنی بین ۱۰ و 5/15 درجه و روز کوتاه (9 تا ۱۲ ساعت) بوته پیاز به اسانی گل و بذر می دهد. در صورتیکه در درجه حرارت زیاد یعنی بین 21 تا 26 درجه و روز بلند که تا 15 ساعت روشنائی نیز می رسد و یا روز کوتاه گیاه بذر نمی دهد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا