جزوه چگونه موز پروزش دهیم
موز از ساقه رشد میکند، که این ساقه ها شاخه ها را از زیر زمین به بیرون م یدهند.
گیاه موز در زیر کامل نور آفتاب و در خاکی که عمل زهکشی آب را خیلی عالی انجام می دهد، بهتر رشد می کند.
خوب بودن خاك در زهکشی بسیار مهم است ، زیرا ریشه هاي سیر شده از آب در حال ی ک ه هنو ز آب داشت ه
باشند در کمتر از یک ساعت می میرند. بهتر است که گیاه موز را در مقابل بادهاي تند حفظ کنید ، زیرا می توان د
برگهاي آن را تکه تکه و خرد کند. گیاه موز بسیار پرخور است. خاك باید غنی از مواد مغذي ، کمی داراي اسید ،
و به اندازه ي کافی رس مانند باشد تا بتواند رطوبت را حفظ کند و نگذارد که مواد مغذي در خاك فروکش کند ت ا
ریشه کوتاه گیاه نتواند از آنها استفاده کند .تغییر به کودهاي طبیعی خوب و ماسه تر می تواند گیاه موز رادر برابر
نیازهاي مواد معدنی بالا پشتیبانی کند .
کاشتن ساقه موز
گودالی را با پهنایی در حدود سی سانتیمتر و بیست تا بیست و چهار عمق حفر کنید . ساقه را طور ي در گودا ل
قرار دهید که اتصال بین آن و ساقه مکنده در عمق در حدود پانزده سانتیمتر باشد. اگر مکانتان مسطح نیس ت ،
چشم ساقه باید در گودال به طرف بالا باشد . خاك را در گودال بریزید و خاك را سخت به پایین ور دهی د ت ا ت ا
هیچ گونه هوایی در آن نباشد . اگر می خواهید بیشتر از یک ساقه موز بکارید ، گیاه باید حد اقل سه متر از دیگ ر
فاصله داشته باشد تا بتواند از نور کامل خورشید به خوبی بهرهمند شود . تا هنگامی که گیاه مستقر نشده است ،
( در آب صرفه جویی کنید ) اندك اندك به آن آب بدهید تا ساقه سالم بماند.
رشد گیاه موز
به خاطر رشد سریع گیاه موز ، موز از آن دسته از گیاهانی است که شما تقریباً می توانید بنشینید و ب ه رش د آن
نگاه کنید . هنگامی که گیاه موز در حدود سه چهارم رشد کرد، چندین شاخه را در پایه خود تولید می کند. یک ی
را نگه دارید و آنهاي دیگر را با یک چاقوي تیز از آن جداکنید. به شاخه نجات یافته گل می گویند. بع د از اینک ه
گیاه مادر میوه م یدهد ، این شاخه شاخه اصلی گیاهتان خواهد شد.
تنه گیاه موز را دقیقاً گروه متراکمی از برگهاي متمرکز شده که به آن سوداستم می گویند تشکیل م یدهد. بع د از
اینکه بر روي گیاه موز در حدود سی برگ رویید ، شاخه ي میوه از میان آنها و ساقه اصلی سر بیرون می آورد، و به
عنوان گلهاي پایانی آن میشکفد ( دسته ایی از گل در نوك شاخه ). شاخه میوه، سه تا چهار ما ه بع د از بیرو ن
آمدنش رشد م یکند .
برگچه گل، شاخه را می پوشاند و سپس تقریباً هر روز به عقب غلت می خورد ، هر برگچه نمایانگر یک (دست) موز
است . درابتداي رشدشان ، دستهاي هاي کوچک به طرف پایین رشد می کنند، ول ی در طو ل رشدشا ن ، آنه ا
انگشتانشان را رو به آفتاب می کنند و م ینمایند که دارند از بالا به پایین رشد م یکنند. به این پدیده( رشد با گریز
از جازبه) گفته م یشود .
برداشت موز
یک شاخه موز زمانی آماده چیده شدن است که میوه آن گرد و چاق باشد. در این مرحله گلچه ها ي گ ل خیل ی
خشک هستند و به راحتی از نوك میوه میشکنند. براي اینکه موز را برداشت کنید ، ساقه ي شاخه مو ز بای د از
بالاي روي دست موزها به خوبی بریده شود .
موزه به وسیل هي گازهاي اتیلن و گرمایی که خود تولید م یکنند رسیده م یشوند . براي اینکه حداکثر برداشت موز
را داشته باشید ، دستههاي سبز جداگانه را براي اینکه رسیده شوند بچینید . آن دست را به همراه دیگر موزهاي
درحال رسیده شدن و یا یک سیب سرخ در درون یک پاکت پلاستیکی ببندید .
آن دست موز از گازهایی که توسط دیگر میوه هاي در حال رسیده شدن تولید می شود ، استفاده م ی کن د و ب ه
عمل رسیده شدنش سرعت می دهد. بسته یا پاکت را در یک مکان سرد قرار دهید ، مانند قفسه ظرف ،( یخچا ل
خیلی سرد است ). بعد از بست و چهار تا بیست و هشت ساعت ، میوه هاي در حال رسیده شدن را بیرون آورید .
دست موز اینک خود به تنهایی باید بتواند عمل رسیده شدنش را پایان دهد .
بعد از برداشت، گیاه مادر را به طرف سطح زمین قرار داده وآن را ببرید . (گل) جایش را براي روی ش مو ز سا ل
آینده م یگیرد .
برای دانلود فایل کلیک کنید