صیفی جات

غده سیب زمینی

غده سیب زمینی

به طوریکه در بالا بدان اشاره کردیم غده سیب زمینی از دسته غده های ساقه ای می باشد یعنی دارای جوانه هایی است که تولید ریشه درخاك وساقه هوایی در خارج از خاك می کند و این نهال جوان تولید ریزم یا ساقه زیرزمینی نازکی می کند که انتهای آن متورم شده و غده جدیدی را تشکیل می دهد.یاخته های غده سیب زمینی مملو از نشاسته است و روی غده را پوستی کوتینیزه Cutinisee به رنگ های مختلف قهوه ای، صورتی ویا بنفش پرشانیده است.رنگه سلول های داخل غده سیب زمینی معمولی سفيد و يا زرد است. درایران انواع سیب زمینی زرد بیشتر مورد توجه است تا سیب زمینی سفید رنگ درصورتیکه درممالک متحده امریکا سیب زمینی سفید را می پسندند.شكل غده سیب زمینی از گرد تا بیضی و با تقریبا استوای شکل نسبت انواع مختلف آن تفاوت می کند . روی غده سیب زمینی و درانواع کشیده بیشتر در دو انتهای آن فرورفتگی هایی مشاهده می شود که در داخل آنها معمولا دو یا سه جوانه یا چشمک قرار گرفته است. اغلب موقعی که یکی از این جوانه ها سبز شد و رشد کرد جوانه های دیگر بتدریج از بین می روند.طول مدت زندگانی بوته سیب زمینی از موقع کاشت غده تا رسیدن محصول نسبت به انواع زودرس و یا دیر رس از ۸۰ تا ۱5۰ روز تفاوت می کند در ایران محصول انواع زودرس مانند سیب زمینی اسلامبولی پس از ۸۰ تا 100 روز از تاریخ کاشت قابل جمع آوری است و در انواع پائیزه مانند سیب زمینی پشندی درحدود پنج ماه یعنی 150 روز وقت لازم است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا