صیفی جات

مشخصات گیاه شناسی سیب زمینی

مشخصات گیاه شناسی سیب زمینی

سیب زمینی گیاهی است دائمی که قسمت هوایی آن یعنی شاخ و برگ بوته در اثر سرمای زمستان خشکیده و از بین می رود ولی غده های ساقه ای گیاه که در داخل خاك قرار دارد سالم مانده و در بهار سال بعد تولید شاخ و برگ هوائی می کند.غده سیب زمینی در انتهای ساقه های نازك زیر زمینی یا ریزم که از محل طوقة گیاه جوان و یا قسمتی از ساقه هوائی که در زیر خاك قرار گرفته خارج می شود تولید می گردد. برگ های بوته سیب زمینی مرکب است و بر کوچه ها روی رگبرگ مرکزی بطور متقابل واقع شده اند . گل ها گامويتال هستند و رنگ آنها نسبت انواع مختلف ازسفيد خالص تا بنفش تیره تغییر می کند. میوه سیب زمینی حبه (Baie) می باشد که روی ساقه هوایی ظاهر می شوند نه غده های ساقه ای که در زیر زمین روییده و بمصرف تغذیه می رسد. ازدیاد سیب زمینی بوسیله بذريعنی دانه ای که در میوه تشکیل می شود ممکن است ولی این طریق از نظر اقتصادی و کشاورزی مورد توجه نیست زیرا نهالی که از بذر بدست می آید هیچگاه محصولی شبیه به پایه مادر نمی دهد و بنابراین نمی توان نوع مخصوصی از سیب زمینی را تکثیر کرد. این طرز ازدیاد فقط در لابراتورها برای ایجاد و يافتن انواع جدید مورد استفاده قرار می گیرد. در کشاورزی تنها راه عملی تکثیر سیب زمینی همان کاشت غده که در خاك تشکیل می شود می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا