خاک و کودآموزش ها

کود مرغی – فواید و آموزش استفاده از کود مرغی

فواید و آموزش استفاده از کود مرغی

کود مرغ یکی از بهترین و مقوی ترین مواد مغذی است که می توانید به خاک خود بدهید. اما همه کودهای مرغی به شکلی یکسان ایجاد نمی شوند. می توانید کیسه های کود مرغی ارگانیک را از یک مرکز  کشاورزی خریداری کنید.

یا اگر همسایه هایی دارید که جوجه ها را به صورت ارگانیک پرورش می دهند، مقداری کود از آنها بخواهید. در این پست می خواهیم در مورد کود مرغی یا چیزی که به عنوان «طلای سیاه» در قفس هم شناخته می شود صحبت کنیم. با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در این زمینه ارائه کنیم.

کود مرغی چیست؟

کود مرغی که به آن کود ماکیان نیز گفته می شود، منبع عالی مواد مغذی است. محتوای نیتروژن و فسفر آن حداقل دو برابر بیشتر از سایر کودهای کشاورزی مانند کود گاوی است.

علاوه بر فضولات مرغ، کود مرغ حاوی هر چیز دیگری است که هنگام تمیز کردن مرغداری برداشته می شود که از جمله آنها می توان به ادرار، پر، غذای باقی‌مانده و مواد بستر لانه مانند کاه و یونجه، تراشه‌های کاج یا سرو، بریده‌های علف، برگ‌های خرد شده و کاغذ بازیافتی اشاره کرد. به همین دلیل است که نسبت NPK در کود مرغ بسیار متفاوت است.

درصد مدفوع مرغ و سایر مواد، تنها چیزی نیستند که در محتوای مغذی این کود تأثیر می گذارند. سن جوجه ها و نحوه پرورش جوجه ها نیز در این امر نقش دارد.

کود مرغی چیست؟
کود مرغی چیست؟

فواید کود مرغ

کود مرغی به عنوان یک کود آلی غیر سنتزی فواید بی شماری دارد. این کود کامل حاوی عناصر درشت مغذی نیتروژن، فسفر و پتاسیم و همچنین ریز مغذی های مهمی مانند کلسیم  است که برای رشد گیاه سالم مورد نیاز است.

کود مرغی بیشتر از یک کود است. این کود یک اصلاح کننده خاک خوب است. مواد آلی را به خاک اضافه می کند که ساختار خاک، حفظ رطوبت، قابلیت زهکشی و هوادهی را بهبود می بخشد. علاوه بر این  هرچه مواد آلی خاک بیشتر باشد کمتر مستعد فرسایش است و کود را بهتر حفظ می کند.

مواد آلی موجود در این نوع کود مزیت دیگری نیز دارد: میکروب‌های خاک را تغذیه می‌کند و به مواد مغذی ارگانیک اجازه می‌دهد سریع‌تر تجزیه شوند و این به نوبه خود باعث می‌شود آنها سریع‌تر در دسترس گیاهان قرار گیرند.

تفاوت بین کود مرغی کیسه ای و تازه

کود مرغ دو نوع است: فرآوری شده تجاری یا تازه. کیسه هایی که می توانید در مراکز کشاورزی محلی خود بخرید این نوع کود خشک و پودر شده یا قرص شده است. اگر به مقایسه این دو کود بر اساس وزن بپردازیم، کود خشک نسبت به کود تازه که حاوی 76 درصد آب است، غلظت بیشتری دارد. علاوه بر این کود خشک معمولاً استریل شده و بدون بو است.

از سوی دیگر، کود تازه حاصل از مرغداری ها یا مزارع، بوی زیادی دارد و ممکن است حاوی عوامل بیماری زای مضری مانند E. coli یا سالمونلا باشد. برخلاف کود خشک، کودهای تازه را نمی توان درجا استفاده کرد و باید قبل از استفاده از آن کمپوست یا مانده شود، در غیر این صورت محتوای بالای آمونیاک باعث سوختگی گیاهان می شود.

دقت کنید طبق برخی مشاهدات کود بدست آمده از جوجه‌های پرورش یافته معمولی ممکن است با آنتی‌بیوتیک‌ها آلوده شود. تحقیقات کمی در مورد میزان باقی مانده از آنتی بیوتیک ها در کود مرغی مانده شده وجود دارد. تنها استفاده از کود مرغی ارگانیک گزینه ایمن تر است.

نحوه کهنه کردن یا پیری

هدف از کهنه کردن کود تازه، از بین بردن عوامل بیماری زای مضر و کاهش محتوای آمونیاک آن است. عوامل بیماری زا در کود در دمای 140 تا 160 درجه فارنهایت تولید مثل می کنند، دمایی که می توان در یک توده کمپوست به آن رسید.

یک روش رایج برای کهنه کردن یا پیری کود، کمپوست کردن آن است. برای اینکار باید توده کمپوست کود را به صورت هفتگی بچرخانید تا به درون آن اکسیژن وارد کنید و علاوه بر این باید آنها را در برابر عواملیم انند باران و برف محافظت کنید

زیرا رطوبت بیشتری را به کود می دهند و کود خشک یا به اصطلاح کهنه نمی شود. توده کمپوست با کود دامی باید دور از باغ و سایر مناطقی که افراد یا کودکان تردد می کند یا محل بازی کودکان است، باشد تا از آلودگی ناشی از رواناب جلوگیری شود.

پس از 5 تا 6 هفته، کود کهنه حاصل فشرده تر، خشک تر و سبک تر می شود. مواد مغذی موجود در آن تثبیت شده‌اند، بنابراین وقتی کود کهنه را به خاک باغچه خود اضافه کنید، به آرامی آزاد می‌شوند.

زمان و نحوه استفاده

در این مورد نیز کودهای فرآوری شده موجود در کیسه ها با کودهای کهنه کمپوست شده متفاوت هستند. کود مرغی کیسه ای را می توان در هر زمان استفاده کرد. درختان و درختچه ها معمولاً در بهار کوددهی می شوند. گل ها و سبزیجات در بهار و به طور مکرر در طول فصل رشد کوددهی می شوند. برای مقادیر خاص، دستورالعمل های روی برچسب را دنبال کنید.

در صورت استفاده از کود دامی کمپوست شده، زمان بسیار محدودتر است. برای محصولاتی که میوه با خاک تماس ندارد، مانند گوجه فرنگی یا لوبیا، کود دامی باید حداقل 90 روز قبل از برداشت استفاده شود. برای محصولاتی که با خاک تماس دارند.

همه سبزیجات ریشه ای، توت فرنگی و سبزیجات برگدار – کود دامی باید حداقل 120 روز قبل از برداشت استفاده شود. معمولاً زمان استفاده برای اکثر باغ ها به اواخر زمستان یا اوایل بهار می رسد. برای استفاده از کودهای مرغی کمپوست شده بهتر است در هر 100 فوت مربع از 45 پوند کود کهنه استفاده کنید.

مهم نیست از چه نوع کود مرغی استفاده می کنید، مطمئن شوید آن را به طور یکنواخت در خاک پخش می کنید. و به یاد داشته باشید که همیشه هنگام دست زدن به کود از دستکش استفاده کنید.

فواید کود مرغی
فواید کود مرغی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا