گیاهان زینتی آپارتمانیآموزش ها

مینی مانسترا – پرورش و نگهداری

 پرورش و نگهداری از مینی مانسترا

مینی مانسترا با نام علمی Rhaphidophora tetrasperma که به دلیل شباهت زیادش به ماسنترا دلیکوزا به این نام معروف شده است در واقع یک مانسترا نیست و بخشی از جنسی مستقل به نام رافیدیفورا است. این جنس که حاوی تقریباً 100 گونه مختف است از مناطق گرمسیری آفریقا و آسیا است و بخشی از خانواده آرکاسه محسوب می شود که گیاهان رافیدیفورا را به گونه ای از خویشواندان دور جنس مانسترا می کند. مانند بستگان مانسترا، مینی مانسترا نیز گیاه خانگی بسیار عالی است که به خوبی با شرایطخ انه سازگار است.

همانطور که از نامشان پیداست، اگر می خواهید درختی نرم ساقه و کوچک به مجموعه خود اضافه کنید، این گیاه روزن دار گزینه ای عالی و خاص است. در شرایط خانگی مینی مانسترا معمولاً حدود 1.80 تا 2.40 رشد می کند و برگ های آن حدود 15 تا 20 سانتیمتر طول دارند. در محیط بومی خود این گیاه یک گیاه رونده است بنابراین اگر دارای تکیه گاه باشد به سمت بالا می رود ، برای مثال می توانید از میله های خزه دار یا پشتیبان کننده های دیگر استفاده کنید. با ما همراه باشید تا نکاتی در مورد پرورش و نگهداری این گیاه بگوییم.

مراقبت از مینی مانسترا

مینی مانسترا عموماً گیاهی با مراقبت کم است و به عنوان یک گیاه خانگی به راحتی می توان از آن مراقبت کرد. اگر هیچگونه تجربه ای در رشد آروئید های دیگر مانند مانسترا، آلوکازیا یا فیلودندرون ها ندارید  هیچ مشکلی نیست و این بالا رونده کوچک در بیشتر شرایط خوشحال است.

نور مورد نیاز مینی مانسترا

مینی مانسترا در شرایطی که چندین ساعت نور روشن و غیر مستقیم دریافت کند بهترین عملکرد و رشد را خواهد داشت. از قرار دادن این گیاه زیردرختی استوایی در معرض نور مستقیم خوددکاری کنید زیرا برگ های آن به راحتی می سوزند. اگر گیاهتان شروع به تولید برگ های پیوسته و بدون روزنه کرد این امر نشان می دهد نیاز به نور بیشتری دارد و باید این گیاه را در مکان روشن تری در خانه قرار دهید.

نور مورد نیاز مینی مانسترا
نور مورد نیاز مینی مانسترا

خاک مورد نیاز مینی مانسترا

مینی مانسترا باید در خاک گلدانی مرطوب اما با زهشکی خوب با مواد مغذی بسیار و کمی اسیدی کاشته شود. می توانید به خاک معمولی گلدان های خانگی مقداری پرلیت و پوست ارکیده هم اضافه کنید. البته برای رسیدن به بهترین نتیجه می توانید آن را با یک بخش الیاف نارگیل ، یک بخش پوست ارکیده و یک بخش پرلیت ترکیب کنید تا خاکی عالی برای این گیاه تولید کرده باشید.

خاک مورد نیاز مینی مانسترا
خاک مورد نیاز مینی مانسترا

نحوه آبیاری

این گیاه بومی مناطق گرمسیری سراسر آسیا و آفریقا است و نیاز به رطوبت و آبیاری منظم دارد تا گیاه رشد خوبی داشته باشد. ریشه های ظریف نسبت به کم آبی یا آبیاری بیش از حد بسیار حساس هستند بنابراین خاک را به طور مداوم مرطوب نگه دارید و دقت کنید گیاه را غرقاب نکنید تا بهترین شرایط را برای مینی مانسترا فراهم کرده باشید.

آبیاری مینی مانسترا
آبیاری مینی مانسترا

دما و رطوبت مینی مانسترا

شرایط مرطوب و گرم بهترین شرایط برای مینی مانستراها هستند. دمای خانگی معمولی برای این گیاهان گرمسیری کافی و بسیار عالی است و دقت کنید دما نباید زیر 18 درجه سانتیگراد بباید زیرا امکان آسیب به گیاه وجود دارد. این گیاه هوای مرطوب را خیلی دوست دارد. برای افزایش رطوبت می توانید گیاه را روی یک سینی سنگریزه قرار دهید یا آن را در نزدیکی یک مرطوب کننده الکتریکی هوا قرار دهید.

دما و رطوبت مینی مانسترا
دما و رطوبت مینی مانسترا

کوددهی به مینی مانسترا

مینی مانسترا باید در طول دوره رشد فعال به طور منظم کوددهی شود. برای کوددهی کافیست از کودهای مایع و متعادل استفاده کنید و در شرایط بهار و تابستان ماهی یک بار این کود را به گیاه بدهید تا به رشد قوی و سالم گیاه کمک کند.

تکثیر مینی مانسترا

مینی مانسترا ها به بهترین شک از طریق قلمه های ساقه تکثیر می شوند. اگر می خواهیداندازه گیاهتان را کنترل کنید یا آنها را هرس کنید، تکثیر از قلمه بهترین راه برای استفاده مجدد از ساقه ها و ایجاد گلدان های جدید یا حتی پر کردن گلدان فعلی است. مراحل ساده زیر را دنبال کنید تا از قلمه های ساقه به بهترین شکل استفاده کنید:

  • ابتدا از یک قیچی معمولی یا قیچی هرس تیز استفاده کنید و از گیاه بالغ و سالم قلمه ساقه ای را جدا کنید که حداقل 2 تا 3 گره روی آن وجود داشته باشد.
  • هر برگ موجود روی یک یا دو گره پایینی را حذف کنید و با استفاده از یک گلدان شیشه ای و کوچک، گره های بدست امده را در آب فرو ببرید. دقت کنید قلمه ها را در موقعیتی قرار دهید که نور غیر مستقیم روشن و متوسطی دریافت کنند و آب را هفته ای یک بار تعویض کنید.
  • وقتی قلمه ها ریشه هایی در حدود 2.5 تا 5 سانتیمتر زدند می توانید آنها را به خاک گلدانی مرطوب شده منتقل کنید تا رشد خود را در آن ادامه دهند.
  • مطمئن شوید خاک را به طور مداوم مرطوب نگه دارید تا ریشه های جدید با شرایط خاک سازگار شوند.
تکثیر مینی مانسترا
تکثیر مینی مانسترا

آفات رایج مینی مانسترا

وقتی مینی مانسترا درون خانه رشد می کند مستعد ابتلا به تعدادی افات خانگی است. بنابراین حتماً گیاه خود را از نظر آلودگی به کنه های عنکبوتی، پشه های سیاه گلدان و حشرات فلسی بررسی کنید و در صورت دیدن اولین علائم آنه ارا با حشره کش های مناسب درمان کنید تا گیاه شما آسیب نبیند.

مشکلات رایج مینی مانسترا

گیاهان مینی مانسترا به راحتی در خانه و به عنوان گیاه خانگی رشد می کنند و عموماً مشکلات خیلی زیادی ندارند. البته مشکلات رایجی معمولاً برای همه گیاهان گرمسیری دیده می شود که مرتبط با ابیاری نامناسب یا شرایط نوری نامناسب است که خوشبختانه قابل حل هستند.

برگ های زرد

زرد شدن برگ ها احتمالاً ناشی از چند مشکل اساسی است اما شایع ترین عامل آبیاری بیش از حد و کمبود نور است. سعی کنید گیاه را به مکان روشن تری ببرید و آبیاری را کمی کاهش دهید تا مشکل را کامل حل کنید.

برگ های زرد مینی مانسترا
برگ های زرد مینی مانسترا

برگ های فر شده و افتاده

به دلیل ریشه های حساسی که مینی مانستراها دارند اگر این ریشه ها برای مدتی طولانی خشک بمانند ریشه ها خشک شده و می میرند که در نتیجه کمبود رطوبت برگ ها پیچ خورده و به سمت پایین خم می شوند. اگر ریشه ها خیلی از بین رفته باشند آبیاری گیاه شما مشکلی را حل نمی کند زیرا سیستم ریشه ای برای جذب آب وجود ندارد.

هنوز هم راهی برای نجات گیاه وجود دارد و نیاز به نگرانی نیست، برای این کار ابتدا باید گیاه خود را از خاک جدا کنید و آن را در گلدانی پر از آب برای چند هفته قرار دهید تا ریشه های جدید رشد کنند و این کار درست مانند تکثیر گیاه از قلمه ساقه است. بعد از اینکه ریشه های جدید در گیاه نمایان شد میتوانید آن را به خاک مرطوب منتقل کنید.

لبه های قهوه و ترد شده برگ ها

برگ هایی با لبه ها و لکه های قهوه ای و ترد معمولاً نشان دهنده کمبود رطوبت خاک یا هوا هستند. برای حل این مشکل باید به طور منظم گیاه را آبیاری کنید و مطمئن شوید خاک گیاه همیشه مرطوب است. همچنین برای افزایش رطوبت اطراف گیاه می توانید از سینی سنگریزه یا مرطوب کننده الکتریکی هوا استفاده کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا