ازدیاد و تکثیرآموزش ها

طرز کاشت و پرورش پاپایا در خانه

پاپایا گیاهی نیست که به صورت معمول بتوان آن را در آپارتمان نگهداری کرد، ولی در ادامه از این پست به روش هایی برای طرز کاشت و پرورش پاپایا در خانه و آپارتمان می پردازیم.

طرز کاشت و پرورش پاپایا در خانه

پاپایا یک گیاه معمولی آپارتمانی نیست و دقیقاً به دلیل خاص بودن آن برخی افراد می خواهند آن را در خانه پرورش دهند و از آن نگهداری کنند. این گیاه باید به ارتفاع 4.5 متر مبرسد تا میوه دهد اما خوب این مورد در خانه امکان پذیر نیست. فقط چون میوه نمی دهد دلیلی نمی شود از آنها در خانه استفاده نکنید زیرا ظاهر بسیار جذابی دارند. حتماً گیاه را باید هرس کنید زیرا اگر هرس نشود قبل از یک سال به سقف می رسند. با ما همراه باشید تا نحوه پرورش این گیاه جذاب در خانه را بگوییم. در ادامه با ما باشید تا طرز کاشت و پرورش پاپایا در خانه را با هم بررسی کنیم.

آیا می توان پاپایا را در خانه پرورش داد؟

برای جواب به این سوال باید بگوییم شرایط مورد نیاز برای گیاه پاپایا مشابه با موز است و به نور روشن، رطوبت، گرما، کود و آب فراوانی نیاز دارند. همچنین مانند موز ، این گیاه نیمه چوبی رشد بسیار سریعی دارد و برگهای بزرگی تولید می کنند که ظاهری استوایی به خانه می دهد. اگرچه رشد این گیاه در خارج از خانه آسان تر است اما اگر در خانه فضای کافی داشته باشید مطمئناً می توانید آنها را در خانه پرورش دهید. این گیاه به یک گلدان بزرگ و یک پنجره بسیار آفتابی نیاز دارد.

آیا می توان پاپایا را در خانه پرورش داد؟
آیا می توان پاپایا را در خانه پرورش داد؟

شرایط لازم برای رشد پاپایا در خانه

با ما همراه باشید تا نکات اساسی برای رشد پاپایا در خانه را بررسی کنیم.

نور پاپایا در خانه

این گیاه برای بهترین رشد نیاز به مدت شش تا هشت ساعت نور آفتاب دارد بنابراین باید شرایطی برای آن فراهم کنید تا بیشتر نور روشن روز را دریافت کند. اگر گیاه را در کنار پنجره ای قرار می دهید سعی کنید هر از چندگاهی گیاه را بچرخانید تا مطمئن شوید ساقه گیاه به صورتی مستقیم رشد می کند و همچنین دیگر نیازی به قرار داند تکیه گاه در گلدان نخواهید داشت. پاپایا یک گیاه باغی عالی برای آب و هوای تابستانی است.

گیاه پاپایا نیاز به شرایط کاملاً گرم دارد و دمای تا 26 درجه سانتیگراد برای این گیاه عالی است. سعی کنید گیاه را در طول تابستان تا حد امکان گرم نگه دارید و همچنین رطوبت محیط را بالا نگه دارید. هرگز گیاه پاپایا خود را در کنار پنجره های سرد قرار ندهید زیرا حتماً به آن آسیب زده و گیاه از بین خواه رفت.

در آب و هوای گرم می توانید پاپایای گلدانی خود را در پاسیو پرورشی دهید اما دقت کنید گیاه پاپایا در دمای زیر 18 درجه سانتیگراد رشد خوبی ندارد و گاهی اوقات آسیب به گیاه وارد می شود. این گیاه رطوبت 40 تا 50 درصد را ترجیح می دهد و در فصولی که از گرمای یا سرمایش استفاده می کنید سعی کنید گیاه را در کنار یک مرطوب کننده خانگی قرار دهید یا گیاه را به مکان های مرطوب تر مثل حمام منتقل کنید.

آبیاری پاپایا

این گیاهان به مقدار زیادی آب نیاز دارند. همانطور که گیاه رشد می کند باید هر سه تا چهار روز یک بار به پاپایای خود آب دهید. باید هنگام آبیاری کاملاً خاک آن را آب دهید اما هرگز اجازه ندهید آب درون گلدان بماند زیرا در این صورت حتماً به گیاه آسیب می زند یا حتی باعث از بین رفتن گیاه می شود. در فصل زمستان آب کمتری به گیاه بدهید و در فصل تابستان تعداد دفعات آبیاری را افزایش دهید.

کود مورد نیاز برای پرورش پاپایا

گیاه پاپایا نیاز به تغذیه بسیار زیادی دارد و بنابراین حتماً به این مورد توجه کنید. پاپایا گیاهانی با رشد بسیار سریع هستند و بنابراین برای رشد به مواد مغذی زیادی نیز نیاز دارند. هر چند هفته یک بار می توانید گیاهان را با کودهای متعادل یا کودهای رقیق شده تغذیه کنید. بهتر است از کودهای انتشار آهسته استفاده کنید. کودهای درختان میوه ارگانیک هم برای این گیاه عالی است. این نوع کودها همه مواد مغذی مورد نیاز برای درختان مکربات را دارد و باعث رشد سالم ریشه و گلدهی و حتی میوه دهی می شود که البته شانس داشتن گل و میوه در خانه بسیار کم است.

هرس کردن و نگهداری

پاپایا در محیط خانه رشد بسیار سریعی دارد و شاید بتوان گفت در عرض چند ماه به سقف می رسد. به همین دلیل اغلب افرادی که از این گیاه در خانه نگهداری می کنند قسمت بالایی انها را هرس می کنند تا رشد گیاه کنترل شود. برای این کار کافیست تا هر ارتفاعی که می خواهید اجازه دهید گیاه رشد کنید و سپس قسمت بالایی ساقه را بزنید. از محل قطع ساقه چندین شاخه دجدید ظاهر می شود. وقتی شاخه ها به ارتفاع 30 سانتیمتر تا 1مر رسیدند بهترین شاخه را انتخاب کنید و بقیه آنها را از ساقه مرکزی جدا کنید.

نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که اگر گلدان پاپایا خود را به خارج از خانه بردید ، برای بازگشت آن به خانه در طول سرما حتماً اقدام به هرس آن کنید و تا حد امکان شاخه ها را بزنید تا در خانه رشد زیادی نداشته باشند.

هرس کردن و نگهداری پاپایا
هرس کردن و نگهداری پاپایا

خاک مورد نیاز پاپایا

اگر می خواهید پاپایا را در خانه پرورش دهید باید از مخلوط خاک گلدانی شل با زهشکی خوب و مواد مغذی بسیار زیاد استفاده کنید. اگر خاک خیلی متراکم و چسبنده باشد و زهکشی مناسبی نداشته باشد باعث پوسیدگی ریشه ها و در نهایت مرگ گیاه خواهد شد. دقت کنید خاک باید کمی اسیدیباشد و Ph بین 6 تا 6.5 بهترین شرایط برای رشد گیاه است.

اندازه گلدان و تعویض گلدان پاپایا

پاپایا گیاهی است که بسیار بزرگ می شود بنابراین باید از گلدان های 15-20 گالنی استفاده کنید که قطر آنها حداقل 45 سانتیمتر باشد. گلدان های بسیار بزرگ مانند بشکه های قدیمی و سطل های بزرگ گزینه های بسیار عالی برای رشد پاپایا هستند.

گیاهان پاپایا قابل پرورش از دانه ها هستند و فقط یکبار نیاز به تعویض گلدان دارند و آن زمانیست که دانه جوانه زده موجود در گلدان کوچک را به گلدانی بزرگتر انتقال می دهید. دقت کنید پاپایا گیاهی یک ساله و تک فصلی است و پس از پایان فصل رشد می توانید ساقه را کاملاً ببرید تا ساقه های جدید در فصل بعدی رشد کنند.

اندازه گلدان و تعویض گلدان پاپایا
اندازه گلدان و تعویض گلدان پاپایا

طرز پرورش و تکثیر پاپایا از دانه

گیاهان پاپایا به راحتی از دانه ها قابل تکثیر هستند و حتی دانه هایی که از میوه پاپایا بدست می آورید را می توانید بکارید و گیاه پاپایا داشته باشید. برای تهیه دانه ها باید آنها را از میوه اصلی پاپایا جدا کنید و روی یک دستمال کاغذی پهن کنید و اجازه دهید خشک شود که معمولاً این روند یک هفته طول می کشد. در پایان هفته کمی دانه ها را به این طرف و آن طرف بچرخانید تا پوسته خشک روی دانه جدا شود و سپس آنها را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

برای اینکه دانه ها را بکارید ابتدا از خاک مناسب جوانه زنی استفاده کرده و آنها را در خاک بکارید. دقت کنید خاک باید مرطوب باشد و در دمای 24 تا 29 درجه سانتیگراد قرار گیرد. دانه ها به سرعت جوانه می زنند و گیاهان به سرعت رشد خواهند کرد. وقتی نهال ها چند سانتیمتر بزرگتر شدند آنها را به ظرف های بزرگتر منتقل کنید و به عنوان گیاهان آپارتمانی رشد دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا