صیفی جات

انواع خربزه و طالبی

انواع خربزه و طالبی

درایران مطالعه برای تشخیص انواع مختلف طالبی وخربوزه بعمل نیامده است و بذر انواع موجود باندازه ای مخلوط و ناخالص است که نمی توان هیچگونه اعتماد به محصول حاصله از کاشت این بذورداشت. علت این اختلاط انواع بیشتر مربوط باین است که صیفی کار شخصا اقدام به تهیه بذر این نباتات می کند و از آنجائیکه همیشه انواع مختلف خربوزه با طالبی در یک جالیز کاشته می شود علاوه بر دور کی طبیعی که دربذور جمع آوری شده مشاهده می شود اصولا صیفی کار بدون توجه به نوع و مشخصات ظاهری و باطنی میوه و بدون درنظر گرفتن رسیده و یا نارس بودن آن بذور را جمع آوری می کند که خود در سال بعد می کارد و یا با قیمت گزاف به سایر صیفی کاران می فروشد. انواع خربوزه و طالبی که در ایران کاشته می شوند و تحت مطالعه و آزمایش می باشند عبارتند از :
1- خربوزه کد خدا حسینی که دارای پوست سبز و گوشت سفید می باشد.
۲- خربوزه ده نو اصفهان
3- خربوزه گرگاب اصفهان که متاسفانه در اثر عدم رعایت اصول بذرگیری تقریبا از بین رفته است.
4- خربوزه اباتر گیلان
5- خربوزه شاه مراد گیلان
6- خربوزه شخته خراسان
7- خربوزه تیل خراسان
۸- خربوزه زرد ایوان کی
9- خربوزه لنگرود
10- خربوزه شهری که کمی شبیه شخته خراسان است.
۱۱- طالبی کرمان
۱۲- طالبی سمسوری ورامین
۱۲- طالبی شیراز شماره ث -۳۰ وشما رؤ ث-50 که توسط آقای دکتر پوستچی تهیه شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا