صیفی جات

بذر دادن قبل از موقع پیاز

بذردادن قبل از موقع پیاز

در نقاطی که پیاز کوچک (بچه پیاز) را برای تولید پیاز درشت می کارند و یا در نواحی گرم که فصل نمو بوته پیاز زمستان است اغلب اتفاق می افتد که همان سال کاشت نهال یا پیاز کوچک و قبل از تولید پیاز درشت قابل فروش در بازار ساقه گل دهنده ظاهر شده و بوته پیاز گل و بذر می دهد. البته این پدیده موجب از بین رفتن تمام محصول آن سال و ضرر فوق العاده کشاورز می گردد.بنابر آزمایش هایی که بوسیله بوسول Boswell وبعد أبوسیله تمپسن Thompson و سميث Smith بعمل آمده درشتی پیاز کاشته شده و شرایطی که در آن پیاز انبارشده است در زود بذر دادن گیاه دخالت زیاد دارد به این ترتیب که هرقدر پیاز کاشته شده درشت تر باشد تعداد بوته هایی که پس از کاشت در مزرعه گل می کنند زیاد تر خواهد بود و همچنین هزاندازه که درجه حرارت انباری که پیازها قبل از کاشت در آن نگاه داری می شوند زیادتر باشد تعداد بوته های گل دهنده نیز زیاد تر خواهد شد.دوعامل متغیر موجود است یکی اندازه پیاز که برسه دسته تقسیم شده است. درشت ، متوسط و ریز و دیگری حرارت انباریکه پیازها را قبل از کاشت درآن نگاهداری کرده اند. با درنظر گرفتن این دو عامل هرقدر که اندازه پیازها زیادتر می شود و درجه حرارت انبار بالا می رود تعداد بوته هایی که قبل از موقع یعنی زود بذر می دهند زیادتر می شود باستثنای حرارت بین 5/15 و 1/21 درجه سانتیگراد که دراین درجه حرارت تعداد بوته گل دهنده کمتر از سایر درجات حرارت می باشد ولی نسبت ازدیاد تعداد بوته گلدار نسبت به درشتی پیاز کاشته شده همیشه ثابت است بنابراین عامل مهم بذردادن بی موقع پیاز همان درشتی ویا ریزی پیاز کاشته شده می باشد و مقدارحرارت تأثیر زیادی دراین امر ندارد فقط این موضوع را باید در نظر گرفت که اگر درجه حرارت بین 5/15 و 1/21 سانتیگراد باعث بذر دادن بوته گیاه نمی شود درعوض خود پیاز قبل از کاشت در انبار می پلاسد و در نتیجه مقدار محصول حاصله از چنین پیازی کم خواهد بود . درنتیجه برای برداشت محصول کافی و جلوگیری از بذردادن بی موقع بوته پیاز باید درجه حرارت انبار در اطراف صفر درجه سانتیگراد باشد و اندازه قطر آنها از 2 سانتیمتر تجاوز نکند.برای جلوگیری از بذردادن بوته های پیاز بذری که در نواحی گرمسیر در فصل زمستان کاشته می شوند باید حتی المقدور از رکود در رشد بوته سبز پیاز در این فصل یعنی زمستان جلوگیری کرد چه این رکود در رشد نباتات دائمی ویا دوساله است که باعث زود گل کردن و بی موقع بذردادن گیاه می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا