صیفی جات

تلخی در خیار

تلخی در خیار

پاره ای از گیاهان اهلی خانواده کدوئیان دارای طعمی تلخ مانند تلخی بعضی از خیارها که گاهی ممکن است تمام میوه را فرا گیرد می باشند.ماده تلخی که در این گیاهان موجود است جسمی است که بومیان افریقای جنوبی و استرالیا از آن بعنوان دارو در معالجه پاره ای از بیماری ها استفاده می کنند . در آفریقا چند اتفاق مسمومیت دامان اهلی دیده شده که به یک نوع خیار تلخ نسبت می دهند . جمعیتی مرکب از شیمیدان ها و متخصصین باغبانی و گیاه شناس های وزارت کشاورزی اتحاد افريقای جنوبی درشهر پرتوریا Pretoria تحقیقات دامنه داری درباره ماده تلخ و گیاهان خانواده کدوئیان بعمل آوردند و این تحقیقات در بدو امراز یک نوع خيا رتلخ شروع شد.این متخصصین موفق شدند ۹۲ نوع مختلف ماده متبلور تلخ ازتجزیه این گیاهان تهیه کنند که موقتا کوکوربیتاسين Cucurbitacin نامیده و از A تا Lنام گذاری کردند. به عقیده این دانشمندان بنظر می رسد که این ماده ازدسته ترپن های تتراسیکلیک erpene Tetracyclique باشد و به شكل مونوگلیکوزید Monoglycoside و اگلیکون درنبات یافت می شود.تشکیل آگلیکون دراثر فعالیت آنزيمي باسم الاتراز Elatrase که مونوگلیکوزید را هیدرولیز می کند می باشد.این محققین از آزمایش های خود چنین نتیجه می گیرند که در کوکوربیتاسین اصلی در گیاهان خانواده کدوئیان موجود است B و E که از نظر شیمیائی قابل تبدیل به یکدیگر می باشند و این تبدیل بوسیله الاتراز که در گیاه تلخ و بدون تلخی هردو موجود است انجام می گیرد.درباره بوته خيار آنچه به ثبوت رسیده اینست که تلخی میوه خیار معلول وجود کوکوربیتاسین C می باشد که گاهی در قسمتی از خیار و پاره ای از اوقات در تمام میوه مشاهده می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا