صیفی جات

محل تمرکز کوکوربیتاسین درگیاه

وکومحل تمرکز کوکوربیتاسین درگیاه

معمولا کوکوربیتاسین درميوه و ریشه گیاه دیده می شود و برگ و ساقه خالی از این ماده می باشد . چند نبات مانند دوجور هندوانه از این قاعده مستثنا هستند و این دوجور عبارتند از سیترولوس آنگلولنسیس Citrulus Angolensis و سیترولوس فتیدی سیما C. Foetidissima که هردو دارای برگ های خیلی تلخ هستند.درنهال جوان کدوئیان محض سبز شدن بذر در ریشه جوان کو کوربه تاسین B یا E تشکیل می شود ولی هیچ وقت این دو نوع ماده تلخ دريك اندام دیده نمی شود و از آنجائیکه ماده تلخ B و E بیش از سایر کوکوربیتاسین ها تشکیل می شود چنین بنظر می رسد که این دو نوع تلخی اصلی باشند. گاهی علاوه بر ماده تلخ B وE يک نوع سوم ازماده تلخ که D می باشد در کوتیلدن Cotyledon پاره ای از جنس های خانواده کدوئیان نیز بمقدار زیاد دیده می شود .در کوتیلدون خيار بجای کوکوربیتاسین B و E ماده تلخ B وC وجود دارد درصورتیکه همین نهال پس از رشد کافی و خروج کوتیلدون ها از خاك فقط دارای کوکوربیتاسین C می باشد.آزمایش های عديده نشان می دهد که ممکن است کوکوربیتاسین های مختلف در اندام های مختلف یک گیاه در یک دوره معین از زندگانی آن ظاهر شود . بعنوان مثال بوته خیار را ذکر می کنیم . در بذری که در حال جوانه زدن و سبز شدن است در ریشه فقط ماده تلخ B وجود دارد در صورتی که کوتیلدن ها دارای کوکوربیتاسین B وC هردو می باشد.ازنظر ژنتیکی عده ای از متخصصین چنین نتیجه گرفته اند که تلخی گیاهان خانواده کدوئیان معلول یک ژن غالب می باشد ولی گیاه شناسان و متخصصين جنوب افريقا این نظریه را برای ارثی بودن تلخی در میوه یا سایر اندام های گیاهان این خانواده کافی نمی دانند زیرا مشاهده شده که تمام گیاهانی که دارای میوه تلخ هستند ریشه آنها نیز تلخ است ولی بین نباتاتی که دارای ریشه تلخ هستند افرادی یافت می شود که دارای میوه شیرین (بدون طعم تلخ ) می باشد. بنابراین مشاهدات این دسته از متخصصین معتقدند که بغير از ژن مولد تلخی ژن دیگری نیز درابن دسته از گیاهان وجود دارد که اثر ژن مولد تلخی را خنثی می کند. از طرف دیگر تلخی و با شیرینی میوه تنها مديون وجود ژن مولد تلخی نیست بلکه وجود الاتراز نیز یکی از واملی است که در تلخی میوه دخالت دارد یعنی در میوه هائی که الاتراز بشكل فعال وجود دارد میوه تلخ است و آن دسته ازا ین میوه ها که فاقد این ماده هستند شیرین می باشند.جور (اسپس) خیار غیر از خیار معمولی دارای انواع چندی است که فقط یک نوع آن کاشته می شود که کوکومیس آنگوريا Cucumis anguria می باشد که خود از کوکومیس لونژیپس C. Longipesمشتق می شود .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا