صیفی جات

طرز تعیین وزن مخصوص سیب زمینی

طرزتعیین وزن مخصوص سیب زمینی

وزن مخصوص هر جسم مساوی است با وزن هم حجم آن از آب مقطر ولی فرو بردن مرده درآب بطور جداگانه و توزین آب جابجا شده بوسیله این غده امری است غیر ممکن . بنابراین برای جور کردن سیب زمینی نسبت به وزن خصوص در منازل و درباره مقدار کمی از سیب زمینی کافی است محلولی که وزن مخصوص آن در حدود 07/1 باشد تهیه کرده و کلیه سیب زمینی ها را دراین محلول قرار داد. وزن مخصوص غده هایی که در ته ظرف محتوی محلول قرار گیرند تما بیش از 07/1 خواهد بود و وزن مخصوص غده هایی که در داخل مایع معلق بمانند 07/1 و غده هایی که وزن مخصوص آنها کمتر از 07/1 باشد در سطح محلول شناور می مانند.در منازل برای جور کردن سیب زمینی از محلول ۱۰٪ نمک طعام معمولی استفاده می کنند . پس از خاتمه عمل جور کردن وخروج غاده ها از آب نمک باید آنها را با آب خالص شست زیرا وجود نمک روی غده سیب زمینی باعث پلاسیدن و فاسد شدن آن می شود .همانطور که در بالا بدان اشاره شد این طرزعمل برای مقدار کمی سیب زمینی ممکن است ولی برای مقادیر زیاد عملی نیست . در امریکا دستگاه های خود کار ساخته شده که هنوز در مرحله آزمایش است و وارد بازار نشده .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا