طرزتعیین وزن مخصوص سیب زمینی
وزن مخصوص هر جسم مساوی است با وزن هم حجم آن از آب مقطر ولی فرو بردن مرده درآب بطور جداگانه و توزین آب جابجا شده بوسیله این غده امری است غیر ممکن . بنابراین برای جور کردن سیب زمینی نسبت به وزن خصوص در منازل و درباره مقدار کمی از سیب زمینی کافی است محلولی که وزن مخصوص آن در حدود 07/1 باشد تهیه کرده و کلیه سیب زمینی ها را دراین محلول قرار داد. وزن مخصوص غده هایی که در ته ظرف محتوی محلول قرار گیرند تما بیش از 07/1 خواهد بود و وزن مخصوص غده هایی که در داخل مایع معلق بمانند 07/1 و غده هایی که وزن مخصوص آنها کمتر از 07/1 باشد در سطح محلول شناور می مانند.در منازل برای جور کردن سیب زمینی از محلول ۱۰٪ نمک طعام معمولی استفاده می کنند . پس از خاتمه عمل جور کردن وخروج غاده ها از آب نمک باید آنها را با آب خالص شست زیرا وجود نمک روی غده سیب زمینی باعث پلاسیدن و فاسد شدن آن می شود .همانطور که در بالا بدان اشاره شد این طرزعمل برای مقدار کمی سیب زمینی ممکن است ولی برای مقادیر زیاد عملی نیست . در امریکا دستگاه های خود کار ساخته شده که هنوز در مرحله آزمایش است و وارد بازار نشده .