صیفی جات

موسیر

موسیر
نام گیاه در زبان های خارجی
آلمانی شالوت Schalotte – شارلوت Charlotte – اشلاوخ Eschlauch- اسلاوخ Esslauch
انگلیسی شالوت Shalot
فرانسه اشالوت Echalote – شالوت Chalote – سيرعقيم Ail sterile
در ایران کاشت موسیر مرسوم نیست و معمولا بطور وحشی در کوهستان می روید ودهقانان در اواخر بهار یا اوایل تابستان به جمع آوری آن می پردازند.نوعی که در ایران می روید با انواع اهلی سایر ممالک مخصوصا اروپا و امریکا متفاوت است. شاید بتوان نوع وحشی ایران را با نوعی که در آلمان به اسم موسیر روسی Russische Eschlauch معروف است نزدیک دانست.

اصل و قدمت گیاه

اصل و قدمت گیاه به مصرف موسیر آزادوار خیلی قدیم معمول بوده و اصل آنرا از مغرب آسيا و مخصوصا فلسطين دانسته اند

مشخصات گیاه شناسی موسیر

موسیر گیاهی است از خانواده سوسني ها ونام علمی آن آلیوم آسكالونيكوم Allium Ascalonicum می باشد . این گیاه نباتی است دائمی و در آب و هوای معتدل سرد ندرتا بذر می دهد و تنها وسیله ازدیاد آن کاشت پیازهای کوچک است.معمولا در داخل پوست پیاز کامل چند دانه پیاز کوچکی که از یک طرف محدب و از سمت مقابل صاف یا مقعر می باشد قرار گرفته است و برای کاشت از این پیازهای کوچک استفاده می کنند.موسیر ایران معمولا گرد و پیاز آن تو پر است (مانند پیاز گلایول) و قبل از مصرف باید آنرا با خیساندن در آب پروراند یعنی تا اندازه ای تندی آنرا گرفت.در انواع اروپایی یکی دو ماه پس از کاشت در داخل خاك تولید پیازهای کوچک می شود که در قسمت تحتانی به یکدیگر متصل هستند و دور آنها غلافی از یک تا سه پوست قرار گرفته .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا